Mit gondoltok az olyan férfiról, aki ragaszkodik ahhoz, hogy az elsőszülött fiúgyermek az ő keresztnevét örökölje?
Időpont ma 22:55
Igen, maguktól kezdtek Lizinek hívni. A főnököm például akkor tudta meg, hogy ez a becenevem, amikor anyum telefonált ( munkahelyünkön tilos a mobil használata, így ha valaki telefonálni akar sürgős ügyben akkor a cég vonalas számát hívja. Szünetekben a pihenőkben tudunk mobilozni csak) szóval anyum hívott a céges vonalon egy sürgős eset miatt. Annyira ideges volt, hogy nem azt mondta, hogy X. Andreával szeretnék beszélni, hanem, hogy X, Lizivel szeretnék beszélni. A főnök előbb mondta, hogy nincs ilyen kollégája, de anyum elmondta, hogy én vagyok Lizi.. Így terjedt el a munkahelyemen, és így mindenki annak hív. Mindig akad valaki aki Lizinek hív, és így az új ismerősök, barátok is így hívnak. A becenév már csak ilyen. Én szeretem
Én is apám nevét kaptam, a legidiótább dolog.
Számtalan alkalommal volt már belőle problémám túl azon, mennyire nem szeretem ezt a nevet.
Akkor minek a vezetéknév, ha a keresztnév sem lehet a sajátom?
“HAGYOMÁNY”
Szánalmas dolog ez.
Nem ilyen üres külsőségeken kell magunkat ráerőszakolni a gyerekre.
Így van a családunkban 4 Nagy István.... egymás gyerekei, mondhatom k...a jó ötlet volt.....
Szerintem nem jó ha a szülő keresztnevét kapja, nekem fura lenne ha a párom meg a fiam is ugyanúgy kéne hívni, szüleim ezt úgy oldották meg (és egyébként páromnak is tetszik az ötlet) hogy a szülő keresztnevét második névnek kaptuk meg öcsémmel így mégiscsak ott van de nem a szülő "másolata" lesz.
Na,az ilyen típusú emberek akarják majd a gyereküket a saját képmásukra formálni,elképzelik,tervezik az életüket.
Ennek első lépése,hívják úgy,mint a szülőt.
Szerintem nem normális,beteges dolog.
Egy családban mindenki külön személy,egyéniség,mindenki legyen más neve.Ezzel is megkülönböztetjük egymást.
Arról nem is beszélve,hogy borzasztóan nevetséges.
Egy rokonoméknál az apát fiát ugyanúgy hívják.
A már 40 éves fiú még a mai napig is Janika..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!