Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az olyan férfiró...

Mit gondoltok az olyan férfiról, aki ragaszkodik ahhoz, hogy az elsőszülött fiúgyermek az ő keresztnevét örökölje?

Figyelt kérdés
2017. nov. 16. 20:50
 41/95 anonim ***** válasza:
73%

#39 - megtiltanad, h olyan nevet adjon a gyerekenek, amilyet akar? Innen mar csak egy ugras a diktatura.

Egyebkent nekem sem tetszik az a hagyomany. A vezeteknev valo arra, h atorokitsuk, a keresztnev legyen szabadon valasztott. Es a SZABADON valasztottban az is benne van, hogy az apja nevet kapja.

2017. nov. 17. 10:30
 42/95 anonim ***** válasza:
55%

Természetesen örökölheti MÁSODIK névnek.

Párom is viseli az apja nevét, de nem használja.

Szerintem egy gyerek különálló ember, és nagyon tudok röhögni, ahol van András, Andris, Bandi, KisBandi - annyira gáz.

2017. nov. 17. 10:51
 43/95 anonim ***** válasza:
45%

Nekem volt egy exem, ahol szintén ez a "hagyomány" uralkodott, így volt a családjukban Attila, Ateszka, Ati, Kisatika...nagyon kreatív.

Szerintem ez a "hagyomány" semmi másról nem szólt régen, minthogy a férfi önzőségből és büszkeségből ráerőszakolta a családra, hogy a fiúgyereket is hívják, hogy már a nevéből is lássák, hogy ő aztán kinek a fia. Nem kell szerintem ebbe sokat belelátni. Ha a mai világban valaki ezt szeretné, hát legyen, de csak "hagyomány" miatt, hogy a fiam legyen a 7. Ernő a családban, biztosan nem jutna eszembe és nem is engedném. Mindenkinek külön személyisége van, megérdemli a gyerek, hogy egyedi neve legyen a családon belül, ne pedig a 10. Józsika...

2017. nov. 17. 11:41
 44/95 anonim ***** válasza:
41%
Ugy mondjuk esetleg belemennek, hogy a masodik keresztneve legyen az apja neve, ha nem hangzik hulyen
2017. nov. 17. 12:32
 45/95 anonim ***** válasza:
34%

"bár tagadhatatlanul van némi bája, amikor anyuka kiszól, hogy "István", és megjelenik 3 generációnyi István..." :D

Nálunk is apánk nevét kapta testvérem...nagyon nem szereti, mivel nagyon rossz volt a kapcsolatuk.

2017. nov. 17. 13:21
 46/95 anonim ***** válasza:
56%
"Szerintem ez a "hagyomány" semmi másról nem szólt régen, minthogy a férfi önzőségből és büszkeségből ráerőszakolta a családra, hogy a fiúgyereket is hívják" Sok hagyomány erről szól, sajnos.
2017. nov. 17. 13:22
 47/95 anonim ***** válasza:
43%
Nem örülnék. Ne legyen ugyanaz a név. Sőt ha lányom születik se kapja az enyémet. van annyi gyönyörű név, csak tudunk választani közülük.
2017. nov. 17. 14:09
 48/95 anonim ***** válasza:
38%
Látszik, hogy mindig a nőcik problémáznak ezen, azt persze fel se fogják, hogy lehet két keresztneve is a gyereknek. "Hozzá se mennék.." Ne félj muci, nem is venne el senki. Normális nőket keresnek.
2017. nov. 17. 14:46
 49/95 anonim ***** válasza:
57%
Én meg cserébe ragaszkodnék a saját vezetéknevemhez, kapja azt a gyerek, vagy mindkettőnkét, ha már ekkora a kompromisszum- készség...
2017. nov. 17. 15:06
 50/95 anonim ***** válasza:
40%

Nekem attól függ... ha tetszik a férfi neve, akkor rendben van, de vannak olyan nevek, ahol szerintem inkább elválnék, ha a jövőbeni apuka annyira ragaszkodna hozzá. Nekem ilyen név pl a Zsolt meg az András.

Az én párom is szerintem ragaszkodik majd hozzá, amivel nem is lenne egyébként gondom, de pont ugyan úgy hívják mint az én családom férfi felmenőit, és nem akarom ugyan azt a nevet adni a gyerekemnek, ami a déd-nagy-édesapám neve valamint az öcsémé is, aki szintén azt akarja adni a fiának. Szóval apámnak lenne két egyforma nevű fiú unokája, ha majd úgy alakulna a dolog.

2017. nov. 17. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!