Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az olyan férfiró...

Mit gondoltok az olyan férfiról, aki ragaszkodik ahhoz, hogy az elsőszülött fiúgyermek az ő keresztnevét örökölje?

Figyelt kérdés
2017. nov. 16. 20:50
 31/95 anonim ***** válasza:
38%
Akkor lesz 2db keresztneve, na puff neki mekkora probléma. Az ilyen "hozzá se mennék" fap1n@ hozzászólók száradjanak meg egyedül.
2017. nov. 17. 06:56
 32/95 anonim ***** válasza:
39%
Nekem a nagyapámat, az apámat és engem is Andrásnak hívnak, és szeretném majd ha az elsőszülött fiamat is Andrásnak nevezhetném el...
2017. nov. 17. 08:06
 33/95 anonim ***** válasza:
82%

Na pont ezt kell lemeccselnem a párommal... legalábbis nála nem érzem azt, hogy lelki okokból ragaszkodna hozzá. Ha még tényleg hagyomány lenne a családjában, oké, de kb. a nagyapjáig vezethető vissza, mert az ő apját már nem úgy hívták. Ez meg nekem ilyen műhagyomány.

Ráadásul nekem nagyon nem szimpatikus az, hogy szólok az egyiknek, és előjön 3 generációnyi, egymás leveleit felbontják, mert nem tudják, kinek érkezett, az 50éves meglett férfit is Kispistikének hívják... ráadásul az is hülyén veszi ki magát, ha születik még egy fiú, és akkor az már nem viselheti az apja nevét, ez meg frusztrációhoz vezethet...

2017. nov. 17. 08:22
 34/95 anonim ***** válasza:
63%

Azt mondanám, oké, de az én vezetéknevemmel.

Apuéknál divat volt. Nagybátyám nagyapám nevét kapta, az öccse a dédapámét.

Apu meg kilógott a családból, mert "új" nevet kapott. (András)

Nagybátyámnak az volt a mániája, hogy aput jobban szeretik, mert neki saját nevet adtak.

2017. nov. 17. 08:26
 35/95 anonim ***** válasza:
88%

Náluk a László a menő. Apám, öcsém László, a férjem is, az apósom is. Ha megköveznek se adtam volna a gyereknek ezt a nevet, mert amúgy nincs vele bajom, szép név, de azért már sok lett volna.

Mondjuk nem is ragaszkodott hozza a férjem egyáltalán, de nem is volt rá szükség, mert lányaink lettek.

2017. nov. 17. 09:06
 36/95 anonim ***** válasza:
62%
Ha talal olyan not, aki ebbe belemegy, tolem tegye. En orultem, hogy magam valaszthattam ki a ferjemmel a gyermekeim nevet. Hogy sajat nevet kaptak, nem volt meg a fogantatasa elott determinalva a neve. Pedig az en fiaimnak nincs kulonleges neve, de megis nekik valasztottuk, nem a ferjem ukapjanak :)
2017. nov. 17. 09:16
 37/95 anonim ***** válasza:
36%

Engem és apámat is ugyanúgy hívnak, hogyha valaki megszokja nincs benne semmi fura, de én nem szoktam őt a nevén szólítani, csak úgy hívom h apa, fater stb...

Egyébként a nevem annyira nem tetszik, mindig is irigykedtem a tamás, dani, bence nevekre.

2017. nov. 17. 10:06
 38/95 Kései Sirató ***** válasza:
44%

Az ilyenek buták és jó sok bonyodalmat okoznak a környezetüknek is.

Rengeteg félreértés lesz belőle. Pl. felbontják egymás levelét is.

Én ezt be is tiltanám törvény által.

2017. nov. 17. 10:07
 39/95 anonim ***** válasza:
42%

Apósom Lajos.(1800-as évekig csinált családfa kutatást,minden felmenője Lajos. Páromnak tehát az apja,nagyapja,dédapja,ükapja stb. Lajos. Anyósom apja is Lajos.)

Apósom foggal körömmel ragaszkodott a Lajos névhez, így lett a 2 fiú Ádám,és Krisztián :)

Nekem az Ádám is,és a Krisz is kedvenc fiú nevem volt, mikor még nem ismertem a párom. Sőt, szinte csak Krisztián nevű férfiak tetszettek,pedig a nevük általában utólag derült ki. Na nem is ez a lényeg.. Adnám a Krisztiánt, párom is adná, de maximum második név lesz belőle. Szerencsére nem ragaszkodik hozzá, és én sem, így Botond lesz.

Hogy mit gondolok? Tulajdonképpen semmit. Ragaszkodjon, két fél kell ahhoz,hogy be is teljesüljön az akarata. Biztosan van olyan nő, aki beleegyezne, meg olyan is,aki nem. Közös döntésnek kell(ene) lennie. Anyósom egyedül döntötte el,persze após a végén rábólintott, de ő csak a Lajost tudta példának felhozni.

2017. nov. 17. 10:08
 40/95 anonim ***** válasza:
57%

#39 Miért, az izlandi névadási szabályok jobban tetszenének?

[link]

2017. nov. 17. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!