Sváb (zsidósan hangzó) vezetéknévhez milyen keresztnevet?
Nem írom ki a családi nevet, mert nagyon ritka. N betűvel kezdődik és r-rel végződik.
Milyen fiú és lány keresztnevet javasoltok mellé?
Tippelhetek? Niedermüller?
Jozsef, Sara...
Szerintem a héber eredetű nevekkel nem foghattok mellé, de a klasszikus, "régies" nevek is jók lehetnek.
Anna, Sára, Ida, Magdaléna, Veronika, Dávid, Péter, Barnabás, Lukács típusú nevekre gondolok.
Jaj, nehogymárazt erőltessétek, hogy még zsidósabb legyen szegény gyerek neve!! Mert azért egy Rosenfeld Ezékiel nagyon odab*szna. :))) (De amúgy felröhögtem az Ezékielen, tuti poénnak szánta a válaszoló, főleg, hogy nőnek Klotild :D)
Szóval hacsak nem vagytok zsidók, akkor NE válasszatok héber eredető keresztnevet, feltéve, hogy nem akarjátok gúny tárgyává tenni a gyereket.
Mondok pár szerintem elfogadható nevet (gyakoribbak, hogy a ritka vezetéknévhez ne társuljon ritka keresztvév):
Fiú: Zsolt, Attila, László, Péter
Lány: Csilla, Viktória, Anita, Enikő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!