Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Ti hogyan reagálnátok,...

Szülők! Ti hogyan reagálnátok, ha a lányotok bejelentené, hogy teherbe esett egy ázsiai férfitől?

Figyelt kérdés
Akiről korábban nem is hallottatok, mert a lányotok félve az előítéletektől eltitkolta a kapcsolatot..

#terhesség #titok #előítélet #vietnámi férfi
2017. szept. 30. 14:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/89 anonim ***** válasza:
53%

"Illetve nyilván függeni sem szeretnék senkitől.. de ez a jelen helyzetemben egyszerűen nem kivitelezhető. Lehet, hogy hülye voltam, de nem direkt ejtettem vele teherbe magam. Én is máshogy képzeltem el az életem, de ez így alakult. A baba nem tehet semmiről.."

Védekeztél? Nem, akkor ezt tudatosan és direkt csináltad, hiszen ha nem akartál volna gyereket, akkor védekeztél volna. Nem így képzelted el az életed, akkor miért nem gondolkoztál, mielőtt széttártad volna a lábad? Könyörgöm 20 éves állítólag felnőtt nő vagy. Ehelyett csak egy naív kislányt látok, aki azt sem tudja, hogy mi vár rá.

De fogsz függeni sokkal jobban, mint gondolnád. És nem, el sem tudod képzelni milyen terhesnek lenni, milyen a természetes szülés, milyen aztán 3 óránként kelni és etetni a babát. Fájnak a melleid, gyűlnek a koszos ruhák, amit mosni és vasalni kellene, gyűlik a mosatlan, valakinek főznie is kellene vagy kaját hoznia. És akkor még nem beszéltem, hogy begyulladnak a melleid, fájni fog, ha egyáltalán lesz tejed. Ha nem, akkor lehet fizetni a tápszert, amit aztán rendszeresen be kell keverni, stb. Ha lesz tejed, akkor iszonyatosan fájni fog a szoptatás (amit amúgy jegelni szoktak), mellette fejni is kell, mert a gyerek visít, ha éhes.

Azt nem is mondom, hogy borzasztó kiszolgáltatott helyzetben leszel. Minden tekintetben. Ezt egyedül rettenetesen nehéz megcsinálni. Arról nem is beszélve, hogy a diplomás GYED mértéke l.fasz esti fénnyel. Az éhen haláshoz sem elég, ha egyedül maradnál.

Jah és akkor jönnek a váratlan kiadások. Megszületett a baba, de megnövekedett a CRP száma?! Tovább kell maradnod a kórházban és aztán veheted még a drága antibiotikumot. Szeretnél nem sok ágyasban pihenni, hogy legalább egy picit is tudj aludni este?! Fizetedheted a kórházi hotel szolgáltatást. Azt már nem is mondom, hogy ha mindenből magánt szeretnél, akkor alaposan széttárhatod a pénztárcád. Ha császároznak, akkor még rosszabb helyzetbe kerülhetsz. Szeretnél genetikai vizsgálatot, hogy minimalizáld az esélyét a Down és egyéb kóros gyerek esetének? +20k JMF.

Néztél már kelengyelistát? Egyes új babakocsik még egy használtautónál is drágább. Ha normális használtat keresel az is 100k JMF fölött van. Ugye? Pedig csak egy nyamvadt babakocsi. Babaágy, amit aztán később is használhatsz? Min. 100k JMF és csak a két legnagyobb tételt mondtam, ami odahaza kell.

13-as hsz író voltam és egyébként egy két hetes kislány apja. Hozzáteszem, hogy mi a feleségemmel úgy vállaltuk az első gyermekünket, hogy volt néhány millió megtakarításunk, kifizetett nagyon jó helyen lévő 3 szobás panelünk, kocsink, és egy biztos 7 éves kapcsolat (ebből két év házasság). Ígyis megterhelő volt anyagilag a várandósgondozás, a szülés és most az elmúlt két hét. Arról nem is beszélve, hogy bizony mindenkit megvisel egy csecsemő és annak születése (bent voltam végig a szülőszobán, ahol 12 órán keresztül vajúdott a feleségem). Tapasztalatból mondom ráadásul úgy, hogy egyelőre semmi gond sincs a babánkkal. Nem sír sokat és nem beteg.

27/F

2017. szept. 30. 19:55
 32/89 A kérdező kommentje:

Kedves #33-as válaszoló!

Örülök, h te ilyen jól tudod, h mi védekeztünk-e vagy sem. :)

Arról meg, hogy tudom-e mi vár rám.. van egy 2,5 éves testvérem. Attól a perctől kezdve, hogy kiderült édesanyám terhessége beleláttam a dolgokba. A nehézségektől kezdve, az árakon át, a betegségekig mindenbe.

Örülök neki, hogy te és a feleséged ilyen jól tervezetten tudtatok családot alapítani. Ettől függetlenül ez nem mindenkinek sikerül. Azt pedig nem gondolnám, hogy egy tervezett gyereknek több joga van az élethez, mint egy "becsúszottnak". Ugye te sem?

2017. szept. 30. 20:19
 33/89 anonim ***** válasza:
61%

Ne tetézd. Ha védekeztetek és így sikerült be, akkor az éretlenség mellé butaság is társult. Kivéve természetesen ha a leírtak alapján szedted a foggátlót. A többinél nincs mentség. Most jobb?

Ha tényleg beleláttál és nem érzed a helyzet súlyosságát, akkor csak az előző kijelentésemet igazolod.

Ugye most nem te fogsz erkölcsi csőszt játszani? Az eddigi leírtak alapján elég hiteltelen lennél.

2017. szept. 30. 21:33
 34/89 anonim ***** válasza:
42%
Eloszoris gratulalok!!! 20 evesen van egy 2,5 eves testvered? Akkor magyarazkodni sem kell... Te nem merted elmondani a kapcsolatot, mert tudod h. nem kedvelik a "kulfoldieket". Ennyi lenne a magyarazat. En szemely szerint nagyon orulnek a kis jovevenynek. "A gyereket nem tervezi az ember, hanem kapja." -Mondta nekem a hazidokim;)
2017. szept. 30. 23:08
 35/89 anonim ***** válasza:
87%
Van egy csomo kinott (kisfiu) gyerekruham, biztosan jol fog jonni. Irj privatot :)
2017. szept. 30. 23:38
 36/89 anonim ***** válasza:
96%

Viszonylag egyszerű a képlet. Ha úgy gondolod magadról,hogy:

- szeretnéd a babát

- tudod mellette folytatni a tanulmányaidat,az életed építését

- el tudod magatokat tartani akkor is, ha egyedül maradsz (mert a párod elhagy, mert anyukád nem tud támogatni, ne adj isten, valami baleset történik, stb.)

- nem 'sajnalod felaldozni' a fiatalsagod

Akkor tartsd meg.

2017. okt. 1. 00:54
 37/89 anonim ***** válasza:
80%

Kiegészítés :

Én 24 éves vagyok, semmi esetre sem szültem volna sem korábban, de még most sem. Annyi minden tönkrement körülöttem az utóbbi 3-4 évben, befuccsolt a sulim, elromlott a parkapcsolatom, egészségügyi gondok a családban, stb... Egyszerűen kiszámíthatatlan az élet, amit még gyakorlatilag el sem kezdtem. Még mindig tanulok és dolgozom ejjel-nappal, még mindig albérletben tengetem a mindennapjaimat, es sajnos van, hogy jó végén már az aprót kapargatom össze a taskaim aljáról. Mindezt úgy,hogy egy éve még minden oké volt anyagilag.

Ezzel csak annyit szeretnék mondani, hogy nagyon fiatal vagy meg, sokkal több van előtted,mint mögötted, nem gondolom,hogy megbánnád a babát, de azt sem gondolom,hogy szükséged van erre. Sokan tudnak gyerek mellett is érvényesülni, ismerek nem egy ilyet, de náluk sokkal többen nem, sajnos...

A pároddal meg sok-sok babátok lehet később is, ha szeretnétek.

2017. okt. 1. 00:59
 38/89 anonim ***** válasza:
43%
A legtöbb szülő nem tagadja ki azért a gyerekét, mert olyan párt kerít, aki más rasszba/népcsoportba tartozik. Szüld csak meg bátran azt a kisfiút, a szüleid biztosan örülni fognak. Eszedbe ne jusson elvetetni. Egy gyerek sok örömet tud okozni, akár együtt maradsz az apjával akár nem. Biztosan gyönyörű gyermek lesz. :)
2017. okt. 1. 13:01
 39/89 anonim ***** válasza:
41%

Honnan veszed, hogy fiu? Ha tudnák a nemét, akkor az abortusz már kiesestt volna a lehetösegek közül.

2017. okt. 4. 02:36
 40/89 anonim ***** válasza:
88%

Én csak azután szülnék, hogy:

Biztos munkahelyem van

Biztos párkapcsolatom

Együtt élünk (saját ház/lakás)

Ebből neked szerintem egy sincs meg, így nem tudok más hozzáfűzni.

Maximum annyit, hogy beszélj őszintén a szüleiddel. Előbb-utóbb úgyis el kell mondanod, és ha szülőkről van szó, jobb az előbb.

Mindettől függetlenül legyen boldog családotok!

24L

2017. okt. 5. 15:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!