Mi a véleményetek arról ha a kisgyerekes anyukák a Mekibe viszik a gyerkőcöt?
"Te meg mi alapján oktatsz ki másokat? Ha ennyire kiakadsz, mert másnak nem az a véleménye mint neked, akkor robbansz. Inkább pihenj le időben, hogy hatásos legyen a méregtelenítő kúrád, dugj eleget, hogy levezesd a felgyülemlet feszültséget, vagy szedj MagneB6-ot,"
Itt mindenki kioktat mindenkit, ezt már észrevehetted volna. Nem én kezdtem.
És nem akadtam ki. A legnagyobb nyugalommal írtam a múltkor is, lehet nem láttad benne az ironiát.
Köszönöm, szedek magne b6ot ráadásul az extrát!
A szex is megvolt.
Szerintem addig, amíg a gyerekek nem minden nap esznek ott, hanem csak mondjuk havonta, addig úgy gondolom, nem baj. A gyerekeknek jó kimozdulni, élvezik, boldogok, és noha nem egészséges a kaja, de azért belehalni sem fognak.
Aki egészségesen akar étkezni, tud ott is, vannak csibefalatkák meg saláta, a gyereknek azt is lehet venni nem csak happy mealt, bár szerintem az sem gáz, ha nem mindennapos.
A fiam 3 és fél éves, kb 4-5-ször ha ettünk Mekiben (azt is csak mert a nagyszülők invitáltak), mert szerintem drága. 1-2 sajtburgertől meg a franc se lakik jól.
Viszont egy gyerekkel hiába állítasz be egy gyümölcsöshöz, nem fog jól lakni 4 banántól..
Különben ki hozta fel először a bio kaját?
Merthogy a bio kaja teljesen más dolog. Ráadásul elég drága is.
Azért mert valaki azt mondja, hogy nem jó a mekis kaja és szerinte az a jó amit otthon főz meg a zöldség, gyümölcs az még nem biokaja és nem elvakult bio-fan az illető.
A bio az teljesen más (ahogy én tudom). Akik bio kaján élnek és beszéltem velük valahogy eléggé lenézték (vagyis inkább nem tartották sokra) azt aki átlagosan étkezik. Szóval a bio az azért egy másik fokozat és nagyon messze van ettől.
Akkor itt lép érvénybe az, amit már a kérdező is mondott, hogy akinek ez finom az még nem evett igazán jó kaját.
Rengeteg féle étel van, nem csak a magyar konyha létezik olyan kaják vannak, hogy komolyan... szavak nincsenek rá.
Nem kötekedésből mondom, érdemes lenne kipróbálni újakat is mert rá fogtok jönni, hogy amit eddig ettetek az lósz.r azokhoz a remekművekhez képest.
Tudom, mert régen én is állandóan csak mekiskaját ettem volna.
Eszméletlen, hogy mennyi buta válasz jött a kérdésre. Az meg egyenes szánalmas, hogy nem elég, hogy valaki idióta, de a véleményét (magyarán a hülyeséget) rá akarja erőltetni a másikra. A magyar konyha eleve rossz volt, ennek 'orvoslására', behoztuk az egyenesen kritikán aluli amerikai táplálkozási "divatot". Ma ott járunk, hogy magyar emberek 60-70% túlsúlyos. Ahogy látom a válaszolók nagyrészt két oldalra oszthatók. Vannak az étterem pártiak (talán egy kicsit magyar konyha pártiak is) és vannak akik a gyorsétteremeket preferálják (jelen esetben a Meki). Személy szerint egyik tábort se támogatnám. Miért?
Nézzük a Mekit: Régen nagyon utáltam az étteremlánc üzemeltetőit, de aztán rájöttem, igazuk van. Miért ne gyártanának szemetet, olcsón, és miért ne gazdagodnának meg ebből, ha mindig van olyan "marha", akinek beveszi ezt a gyomra?
A vicc az egészben, hogy lassan már ott járunk, hogy ez a "szar" amit ott kapsz, nem, hogy nem ártalmas, hanem egyenesen egészséges!
A 00:03-as,00:46-os, 01:38-as, 01:59-es, és a hasonló válaszokra reagálva: Nálatok elmentek otthonról?
"Tele vannak fehér liszttel és cukorral." -> Mert a Mekis zsemlében (sőt még a húspogácsában is, ami szintén egy szemét...., és életében nem látott még húst -jó, ha a 20%-ka tartalmaz hús, az is gyártás során visszamaradt hússzármazék!- ) mi van? Cukor és liszt, megspékelve egy kiló adalékanyaggal (ami azért a házi sütikből hiányzik vagy csekély mennyiségben fordul elő!!) ;). Szóval melyik a jobb???? HA VÁLASZTANI KELL: a házi süti....
"de ha elítéljük a mekis kaját,mert olajos,tele van szénhidráttal stb" -> Ez nem igaz. Azért ítélem el, mert tele van SZAR minőségű szénhidráttal, szinte nulla fehérje mellett!
"Valójában a legtöbb dolog ott szójakészítmény" -> Azaz, ha van benne, mondjuk minimális mennyiség, akkor már szójakészítmény?
"Alapjában véve majdnem minden tartalmaz napjainkban szóját" -> Egy pár dolog ami nem: csirke, hal, marha, burgonya, rizs, tejtermékek, blalalalaa...., szóval tényleg "majdnem" minden...
"A zsírra szükségünk van, mert számos vitamin csak zsírban oldódik fel." Tudatlanságod határtalan. [link]
"A legtöbb élelmiszer töménytelen tartósítószert tartalmaz." Hmm.... érdekes, mert a hamburger nem?
"A nitrit nagyobb mennyiségben mérgező, mi meg boldogan kajáljuk befelé az összes húsfélével: felvágott, szalonna, csirkemell, stb. " Nem kell feldolgozott szart venni (gondolok itt a felvágottra), mellesleg a csirkemell mióta tartalmaz nitritet??? Magadnál vagy?
"csakhogy abba belegondolt bárki is, hogy télvíz idején, a fagyban, hol terem meg vajon ez a sok "egészséges" zöldféle?" -> Mert a Mekinél terem? Azt sem tudtam, hogy nem külföldről importálnak. Beleraknak valami "zöldet", ha egyáltalán beleraknak, és nesze edd meg....
"Ha mér itt-tartunk: egy kis tévhit: a biokaját is permetezik." -> Permetezik, a mekis "zöldséget" nem, az magától ilyen szar....
"Én a mekis családokat sem kárhoztatom, szerintem ők is csak egy anyagi-társadalmi probléma áldozatai (kevés a pénz, kevés az idő)" -> Kevés pénz? Szerintem akinek nincs pénze, az inkább zsíros kenyéren, konzerveken él. Fogalmazzunk úgy, a lustaság, tudatlanság, és nem nemtörődömség....
"hogy lenne már drága a meki? 500 forintból jól lehet lakni. " -> 500 forint, ha egy kicsit kerekítek, fél kiló csirkemell. Lehet számolgatni melyik a drágább... Nem mellesleg egy normális férfiember az 500 forintos Mekis menükkel a seggét is kitörölheti, de jóllakni akkor sem fog. A "jóllakás" minimum 1200 forinttól kezdődik...
"És a magyar kaják se egészségesek. Zsírt zsírral meg minden olyan fűszeres, hogy kimarja a gyomrod. " -> A hambi tényleg változatosabb, mert ott zsír+szemét+adalékanyag kombinációja a menő...
Kicsit meglepett, hogy a "foson" (McDonalds) elő emberek, jogtalanul támadjak azon fajtársaikat, akik csupán "szaron" (magyar konyha) élnek...
Egy szó mint száz, a magyar kaja sem egészséges. De, ha választani kell, akkor már inkább azt választanám, mint a külföldről behozott szart....
Étterem:
Tudod, kérdező egy kicsit drága, és megfigyeltem, hogy a hely minél híresebb, az étel mennyiségileg annál kevesebb.... Ilyen jött-ment kínai meg török úgymond "gyors kajákat" se próbálnék ki, a szósz miatt. A legtisztább az, ha otthon csinálod meg a kaját.... Én, speciel egy fél óra alatt meg csinálom az napi adagom, szólva az időhiány sem lehet kifogás....
21/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!