Mit szóltok ahhoz, hogy a férjem kapott 200. 000 Ft év végi prémiumot és nekem nem szólt róla?
Hát le lehet pontozni, de valahol érthető az is ha valaki nem akar minden fillért a közösbe dobni.
A prémium tulajdonképpen egyfajta "ajándék", nem olyan mint az átlag fizetés, én magam kapom a jól végzett munkámért. Ha már egész életem rámegy a munkára akkor hagy legyen már egy kis saját pénzem, amivel csak én rendelkezem és arra költöm amire én vágyom, nem feltétlenül arra amire "kötelező".
Én úgy gondolom, hogy a legegészségesebb az lenne, ha lenne egy "közös vagyon" a gyerekekre, számlákra, bevásárlásra, és mindkét félnek lenne mellette saját része, amit viszont arra költ el, amire akar.
Ettől persze nem azt mondom, a családnak kell az elsőnek lenni, de néha nem árt magunkra is gondolni, mert az sem jó ha a "szerető otthon" csak a lemondásokról szól.
Mondjuk az már régen rossz, ha rejtegetni, titkolni kell a pénzt a másik elől.
Hát hogy letagadta az sajnos elszomorító :(
Őszintén megmondva így karácsony előtt egy nagy veszekedés gondolom neked sem hiányzik. Ellenben valóban csak a szembesítés marad hátra, de ezt se úgy tedf, mintha "le akarnád nyúlni a pénzt" mond, hogy nézd mit találtam, de jó így meg tudod magadnak venni azt a ...(telefont, kabátot,cipőt, stb. ) amit már régóta szeretnél. A lényeg, hogy érezze, hogy ez az ő jutalma, ugyanakkor segítsd hozzá, hogy intelligensen jezelje a plusz bevételt! És ne!-de semmiképp se veszekedj vele! Kedélyesen örülj a prémiumnak és magad javasold, hogy költse magára-ennél nagyobb csavart nem csinálhatsz. És még jól is jöhetsz ki belőle.
Azt hiszem más választás nincs, vagy ez vagy a veszekedés :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!