Mit szóltok ehhez? Sok 16-17 éves gyerek otthaggya az iskolát és közmunkásnak mennek.
Szomorú... Aztán még írni sem tudnak helyesen.....
amúgy meg inkább legyen közmunkás, mint naplopó, aki segélyért megy, vagy lop.
Mert ilyenkor 50 ezer Ft még sok pénz.
Ezért is kellene megszüntetni a közmunkát....
Azt gondolom, hogy aki nem akar tanulni, arra úgy sem tudod ráerőltetni. Csak zavarják azokat a diákokat, akik tényleg tanulni akarnak.
Ha pedig pár év múlva megjön az eszük, ingyen és bérmentve leérettségizhetnek. Még talán jobban is járnak, mint azok, akik végigbukdácsoljk a gimit, kettessel átcsúsznak az érettségin, és 1-2 év múlva, ha egyetemre mennének, fizethetnek egy rakás pénzt a javító vizsgáért (én így jártam).
Szerintem szörnyű. Nem az, hogy fiatalon dolgoznak, hanem az, hogy ezzel jó eséllyel egy életre elvágják magukat az előbbre jutástól. Ezekben a családokban sokszor sok gyerek van, a szülők se nagyon dolgoznak, max. közmunkán élnek vagy segélyt kapnak. Ha mindez egy isten háta mögötti kis faluban történik, ahonnan buszozni kellene ahhoz is, hogy a gyerek legalább esti iskolába járhasson, amire ugye közmunkás bérből nem lesz pénz, máris determinálták a gyereket, hogy ne juthasson előbbre.
Márpedig ha nem tud tanulni, akkor egész életében közmunkán, segélyen fog tengődni, hiszen a munkaerőpiacon nulla értéke lesz.
Persze amelyik szülő ilyet tesz, abban fel se merül, hogy a gyerekének akár jobb élete is lehetne, mint amilyen neki van.
"Ezért is kellene megszüntetni a közmunkát...."
Hát persze, akinek meg nincs más lehetősége menjen lopni, vagy dögöljön meg. Nem tudom miféle hely az ahol ennyi idős mehet közmunkára, nálunk a minimum életkor 18. És azok a gyereke , akiket kivesznek az iskolából kedves kérdező, lehetnek nagyon rossz tanulók, vagy lehet a család olyan katasztrofális anyagi helyzetben hogy rákényszerülnek. Nem csak a felszínt kell látni, meg szörnyülködni, az okokat is nézni kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!