Szerintetek van esélye a húgomnak ilyen pasit találni?
Húgom 18 éves.Jövőre szeretne egyetemre jelentkezni,viszont vidékiként minden áron Pestre szeretne menni.
A szüleim nem nagyon fognak neki tudni albérletet fizetni,ezért mondták,hogy inkább a helyi egyetemre menjen,de ő világot akar látni.
Azt mondta,hogy inkább keres egy középkorú pasit,akinél ingyen lakhat és max csak a rezsibe ad neki,és a kaját majd fizeti magának...
Nálam meg generalizált szorongást és szociális fóbiát diagnosztizáltak.
Én nem is bírom sokáig idegen helyeken.
Húgomnál nem ilyen durva,de ő sem bírja sokáig nagyobb közösségben.
Attól, hogy te meg a húgod kissé nyomik vagytok, remekül lehet élni kollégiumban, sőt, tanulni is. A kapcsolatépítésről nem is beszélve, ami végzés után több szempontból is jól jöhet... Nem kéne lekezelően nyilatkozni erről, pláne, ha a hiba a ti készüléketekben van.
Ha a húgod nem bírja idegen helyeken a szociális fóbiája és a szorongása miatt, végképp nincs rá védhető magyarázat, miért akar Pestre menni. Budapesten kívül is vannak kiváló egyetemek, ha valami kommersz képzésre menne, ami minden bokorban akad, az valszeg a lakóhelyeteken is van. Az tény, hogy a ribikarriert nehezebb otthon lakva elkezdeni.
Látom arról még hallottál,hogy vannak introvertált emberek.
És az állásinterjún azt is megnézik,hogy valaki hol szerezte a diplomáját.
Nem mindegy,hogy az ELTE-n vagy egy vidéki városban...
Na meg a koli sem 2 fillér.
Ahová én jártam ott 15 ezret fizettek havonta a koliért,én meg 20 ezret albérletért.
5 ezer Ft + megérte azért,hogy nem egy nyilvános központban kellett laknom,ahová mindenféle ember bemászkál.
"Húgomnál nem ilyen durva,de ő sem bírja sokáig nagyobb közösségben."
"viszont vidékiként minden áron Pestre szeretne menni. "
ne haragudj, de nekem ez a két mondat nagyon üti egymást..ugyanis énis vidéki vagyok. szintén rosszul érzem magam nagyobb közösségben. éppen ezért maradtam a seggemen, nem akartam a fővárosba menni egyetemre... Budapesten két millió ember él, kb állandó a nyüzsgés és a nagy közösség..aki ezt nem bírja,pedig állításod szerint tesód nem, az nem akar minden áron pestre menni évekre..
"ne haragudj, de nekem ez a két mondat nagyon üti egymást.."
Már miért ütné egymást?
Pesten csak extrovertált emberek laknak?
Ne legyünk naivak.
Nem azért mennek az emberek Pestre,mert annyira vágynak a nagyváros zajára.
Mellesleg attól,mert valaki introvertált,még nem jelenti,hogy aszociális.
Én is introvertált vagyok,de szívesen ellaknék New Yorkban is.De ha elakarok menekülni a város zajától,akkor a lakásomba nem engedek be bárkit.
Szóval ez nem érv a nagyváros ellen.
Bár azért Budapest nem egy világváros,azért ne túlozzunk.
" Főleg nem egy idegen pasi mellé, aki guminőként használja."
Hát nektek valami elég furcsa elképzelésetek van arról,hogy mit jelent az introvertált.
A húgomnak nincs szociális fóbiája!!
Az,hogy valaki a párkapcsolatával él egy lakásban,vagy egy koliban él,ahol nap,mint nap közlekedik több 100 ember,az nem összehasonlítható.
Az introvertált ember nem földönkívüli.
Ha meg az ember magányra vágyik,akkor a párkapcsolat megérti,tolerálja azt.
A szobatársadnak viszont nem mondhatod,hogy "hé húzz már innen,egyedül akarok lenni"!
Én egyszer voltam egy koliszobában,ahol 4,azaz 4 ágy volt,és mindenki holm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!