18 éves leszbikus lány vagyok nemtudom mit tegyek tudnátok valahogy segiteni és megoldást találni erre?
Szerintem próbálj egy kicsit megnyugodni, és időt adni anyukádnak, hogy barátkozzon a gondolattal.
Nyilván nagyon váratlanul érte, ha nem sejtett semmit a szexuális orientációdat illetően, és most idő (is) kell neki ahhoz, hogy valahogy feldolgozza ezt, főleg, ha ő vallásos létére mindenféleképpen a hagyományos családmodellt képzelte el neked - férj + gyerekek).
Sok szülőnek határozott elképzelése van arról, hogy a szeretett gyermeke hogyan, mitől lesz majd boldog az életben, és nem könnyű feladat elfogadniuk, hogy az a gyerek élete, és rá bízni, hogy hogyan éli a saját életét.
Bízom benne, hogy idővel majd anyukád is elfogadóbb lesz ezzel a helyzettel kapcsolatban. Ha esetleg nyitott erre a lehetőségre, egy pszichológussal való beszélgetés is segítségére lehetne abban, hogy feldolgozza azt, amit most még nehezen tud megemészteni.
Csak anyukádat említetted. Apukád veletek él? Vannak testvéreid? Milyen egyébként a kapcsolatod anyukáddal?
Az ilyen kerdesek, hogy "honnan tudod, ha nem probaltad fiukkal?" ... ti honnan tudjatok, h heteroszexualisok vagytok ha nem is probaltatok a sajat nemeteket?
Kerdezo, en is hasonlo cipoben jartam annak idejen de en pont emiatt egy szot se szoltam otthon (iagz nekem 19 evesen lett baratnom amikor mar nem otthon laktam). Mert ha neki ezzel fajdalmat okoznek, miert kellene tudnia? Ha komoly lesz a dolog, evek ota jartok es tenyleg tervezitek pl az osszekoltozest, csaladalapitast (?), stb akkor szolnek a helyedben de addig felesleges, nem gondolod? Miert tegyuk ki a szuleinket annak, h esetleg sajat magukat vadojlak, idegeskedjenek ilyen miatt?
En nem mondtam volna el. Apukadnak ne szolj, lehet, h anyud mar megtette.
Utcara menni ilyenert meg butasag lenne, ne legy elkeseredve, anyud elfogadja csak ido kell neki (van mas valasztasa?). Ha meg nem fogad el igy, elobb utobb ugyis a sajat labadra allsz, elkoltozol. Ha emiatt nem ertekeli, hogy van egy ugyes, okos, talpraesett, nagyszeru lanya aki komolyan gondolkodik es boldog parkapcsolatban el, nem beteg, nincsenek egyeb bajos ugyei, szereti a szuleit...akkor az az o hibaja. Mas osszetenne a ket kezet az ilyen gyerekert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!