Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti kiakadnátok ezért a párotokra?

Ti kiakadnátok ezért a párotokra?

Figyelt kérdés
4 gyermekünk van és a párom a fizetése kb. 1/3-át magára költi már 3 éve minden hónapban(hobbyra stb.)a többit adja csak a közösbe mondván neki jár, mert ő többet keres mint én ( 200-ból 60 000 magára)Hiába szólok érte nem foglalkozik vele sőt még neki áll felljebb! Inkább a gyerekei jövőjére gondolna szerintem! Ez a költekezése végett nyaralni se tudtuk elvinni a gyerekeket mert nem maradt rá. Nem tudom mit tehetnék de azért kiváncsi lennék más ezt elviselné? Én nem tudom viszont megtenni h én is magamra verek ennyit havonta mert akkor a gyerekek elől veszem már el.
2015. szept. 16. 22:19
 71/104 anonim ***** válasza:
94%

Első oldalt volt gyomrom elolvasni. Komolyan, ezt a sok építő hozzászólást! Minek ennyi gyerek? - Erre a kérdező megköszöni a választ, és kinyír kettőt? Miért szól hozzá, aki csak a maga tökéletes élete magaslatairól tud megvetően odahányni valamit?

Kérdező: a férjed mit reagált, mikor kiderült, hogy nyaralni nem tudtok menni?

Nálunk még csak most van úton a gyerek, és rosszul sem keresünk, de nekem is gond, hogy rengeteg pénz megy el sörre, édességre, cigire (nem az én részemről), amit inkább félre lehet tenni. Azt találtam ki, hogy ha törik, ha szakad, félreteszek egy havi összeget. És ha elfogy a pénzem, közlöm a férjemmel, hogy ő jön.

2015. szept. 17. 10:31
 72/104 anonim ***** válasza:
76%

az persze kérdéses, hogy

-anyuka dolgozik e?

-mennyi az összes bevétel?

-mennyi marad meg?

-gyerekek mekkorák?

-hogy lettek lefektetve a szabályok?

-miért csak 3 után kezdte ez el zavarni a kérdezőt?

2015. szept. 17. 10:32
 73/104 anonim ***** válasza:
89%
Nem olvastam végig, de komolyan nem értem, hogy megy el erre egy hónapban hatvan.
2015. szept. 17. 10:38
 74/104 anonim ***** válasza:
74%
persze hogy nem anyu 4000 ft-os manikűrjén van a lényeg és apa 60 ezre azért ütősebb,de ha én kérnék a másiktól valamit,pl. mondj le a hobbidról vagy azon belül igényekről, akkor nem csak jártatnám a szám hanem cserébe én is lemondanék valamiről,hogy így a másik félnek jobb legyen. például sokalltam férjem költekezését kütyükre, rá is szóltam cserébe én a ruháimat csak adomány boltban veszem azóta, nem leszek olyan képmutató hogy költök drága göncökre, miközben a párom meg spórolgat.A másik hogy kizárt hogy mind a 4 gyerek csak odacsöppent az égből, közben nem számolták a költségeket, hogy mégis miben változna a család költségvetése egy újabb poronttyal? Itt simán arról van szó, a feleség utólag eszmélt rá talán nem jönnek ki anyagilag olyan jól mint eddig, vagyis mindkét fél hibás.
2015. szept. 17. 10:39
 75/104 anonim ***** válasza:
78%

#45-ös, csak halkan mondom, ha apuka kilép a családi körből és csak a megítélt 50% jut a családnak, anyuka még tán jobban is jár anyagilag. Ugyanis nem kell egy felnőtt férfit is etetni, mosni, főzni, takarítani rá, 3 szelet rántott hússal kevesebb kell ebédre, nem kell neki melóskaját pakolnia, nem kell a vacsorára és az esti sörére gondolnia sem. Ha apuka még dohányzik is hozzá, akkor annak az ára is megmarad.

Sőt, anyukának is lesz kéthetente egy szabad hétvégéje, amikor is pihenhet, lazíthat, és kicsit fellélegezhet, hogy végre egy teljes szombat délután az övé.

76/104 anonim ***** válasza:
91%
Csak a kérdést olvastam el, de ez azért szép érv a férj részéről: "neki jár, mert ő többet keres mint én". Hú, de tökös csávó!
 77/104 anonim ***** válasza:
23%
En nem írtam, hogy biztos véletlen lett négy gyerek. Ez supan egy feltételezés volt, ahogy nálad feltételezés az, hogy tervezett. Amúgy megkerdeznem, hogy hosszú távú kapcsolatban hányan használnak óvszert? Nem hinném, hogy az a leginkább használt védekezési mód. Ha meg anyuka azt mondja, gyógyszert szed, nem gondolod hogy nem kicsit furcsa ha apuka mellé óvszert HÚZ?
2015. szept. 17. 10:41
 78/104 anonim ***** válasza:
96%

Nem olvastam végig, de komolyan nem értem, hogy megy el erre egy hónapban hatvan ezer. A férjem is járt fallabdázni. Egyszer kell megvenni az ütőt, labdákat, sportcipőt (egy alap sport ruházata gondolom van), onnantól kezdve csak a pályabérlés kerül pénzbe.

A horgászatról nem sok fogalmam van, de gondolom felszerelést sem kell kéthavonta vásárolni, max csalit, meg belépőjegyet.

Szóval én kompromisszumpárti vagyok. Járjon el nyugodtan szórakozni, de legyen egy fix keret, mondjuk havi 25-30 ezer. Amikor ez elfogy, akkor vége a bulinak, a többi pénz kell a gyerekekre.

2015. szept. 17. 10:41
 79/104 anonim ***** válasza:
97%
Nem éheznek, nem jár lyukas cipőben a gyerek, nyaralásra nem telik, meg gondolom, luxus dolgokra. Akkor mi a a gond? Az, hogy sok szülőtípus létezik, a kérdezőék láthatólag nem azonos kasztba tartoznak. Anyuka a mártír kategóriába esik, aki a családra áldozná az összes bevételt, a férje meg nem: neki fontos a saját hobbija, saját időtöltése. Mi ezzel a baj? Van aki a gyerekek jövőjére teszi félre, van, aki feléli. Van, aki nemcsak a gyerek taníttatására gyűjt, hanem az esküvőjére, lakására, van, aki meg erre nem gondol. Van, akinek fontos, hogy közösen elmenjenek nyaralni egy évben egyszer, van, akinek erre nincs igénye, inkább konstatálja, hogy nincs rá pénz. Lenne, de azt a többletet ő teremti meg, és ő is akarja felélni, mert fontos neki a hobbija, nem a közösbe dobja. Kinek mi a fontosabb, kinek mire van igénye. Miért kell ezért a torkának esni? Talán előre le kellett volna fektetni a jövőre vonatkozó terveket, kinek mi a fontos, és nem utólag pampogni, hogy van egy rakás gyerek, de az apa nem hajlandó csak értük élni, nem úgy fogja fel, hogy " a gyerekek elől veszi el", hanem merészel a saját igényeinek is teret engedni, és mégcsak nem is azon az áron, hogy hiányt szenvednének.
2015. szept. 17. 10:46
 80/104 anonim ***** válasza:
100%
itt most mindenki egymásnak esik, aztán a kérdező benyög egy fél mondatnyi infot
2015. szept. 17. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!