Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti kiakadnátok ezért a párotokra?

Ti kiakadnátok ezért a párotokra?

Figyelt kérdés
4 gyermekünk van és a párom a fizetése kb. 1/3-át magára költi már 3 éve minden hónapban(hobbyra stb.)a többit adja csak a közösbe mondván neki jár, mert ő többet keres mint én ( 200-ból 60 000 magára)Hiába szólok érte nem foglalkozik vele sőt még neki áll felljebb! Inkább a gyerekei jövőjére gondolna szerintem! Ez a költekezése végett nyaralni se tudtuk elvinni a gyerekeket mert nem maradt rá. Nem tudom mit tehetnék de azért kiváncsi lennék más ezt elviselné? Én nem tudom viszont megtenni h én is magamra verek ennyit havonta mert akkor a gyerekek elől veszem már el.
2015. szept. 16. 22:19
 51/104 anonim ***** válasza:
75%
Egyébként pont te mersz kettős mércével. Apuka a xar szemét a háttér ismerete nélkül, anyuka meg a Szent. Anyuka is elmélet ám dolgozni több pénzért, kereshet ő is annyit, mint apuka, tehet félre ő is.
2015. szept. 17. 07:59
 52/104 anonim ***** válasza:
95%

Nekem is tettek félre, habár nem mentem egyetemre. Azért jól jött 2 millió, mikor házat vettem. . Szóval érted, ha van pénzem, akkor a gyerekemnek adom, akármire is akarja költeni! Mennyivel előrébb van az, akinek van spórolt pénze, és nem a diakhitellel kell kezdenie az életét!

A másik, annyira meg vagy róla győződve, hogy a férj csak kettőt akart. De miért? Szerinted ez a normál? Vagy már az is luxus, általában csak 1et akar minden szülő? A többi meg csak becsuszik a koton mellett? Ez a feltételezés önmagában is szűklátòkörű. Én pl 3at akarok, párom is. Gondolom neked 4 gyerek, az csak véletlenül jöhetett össze. Nonszensz, ha vki nagy családot akar!

2015. szept. 17. 08:05
 53/104 anonim ***** válasza:
70%

Alapvetően a hobbival nincs baj. Viszont havonta ennyi pénzt elverni két tevékenységre (ha jól olvastam, ennyi van), szóval az nagyon sok.

Az én férjem is jár pl. uszodába (havi 10 e), motorozik (havi 5-6 e), havi egy bowling a haverokkal (5-6 e). Szerintem ez a normális. Én semennyit nem költök, mivel különösebb hobbim nincs, illetve talán a főzés, de annak a végeredményét megesszük. :)

Alapvetően a baj szerintem azzal van, hogy a fizetése x százalékát nem adja a közösbe. Én ezeket nem tudom felfogni sem. Nálunk alap a közös kassza, abba mindenki mindent beletesz és egy közös értékrend alapján költekezünk. Szerintem a havi 60 sok, ekkora család mellet pedig k... sok!

Ha értelmesen nem lehet vele beszélni, akkor én is bekeményítenék, bár ez nyilván a házasságotok legnagyobb próbatétele lenne. Igenis egy nyaralás, pláne gyerekekkel, 100x fontosabb, mint a hobbi. Írták már korábban, én is visszavenném a kaját, simán megtenném, hogy csak a gyerekeknek adok enni. Minden olyannal szivatnám, amit észre is vesz. De ez csak a végső elkeseredés lenne. Először számokkal, érvekkel próbálnám meggyőzni.

2015. szept. 17. 08:05
 54/104 anonim ***** válasza:
97%

Egyszer lennél nő, vagy munkanélküli.

Az nem úgy működik, hogy kevés a lóvé, keresek már inkább olyat, ami duplaannyit fizet. . Akkor senki se keresne havi 80at mégis sokan csak ennyit kapnak.

2015. szept. 17. 08:07
 55/104 anonim ***** válasza:
34%
Alapban miért is ne legyen hobbija? Mert felesége meg gyereke van? Megkeresi rá. Nem éheztek. Nálam szempont is, hogy egy pasinak legyen valami hobbija (ok teremtse meg a rávalót, ésszerű időkeret legyen). Az jobb lenne, ha haza menne a gyerkőcökkel sem foglalkozna csak a tv elé ülne? Gyerekektől is elveszi az időt a hobbbi? Mert az nagyobb gond, mint 60 ezer a Ti esetetekben. Bár nem írtad, akkor gondolom azzal nicsn baj, foglalkzik velük, házimunkából kiveszi a részét. Hát, hogy nem ezért nem mentetek el nyaralni az tuti, bár kinek mik az igényei nyaralás terén. Azért rengeteg kedvezményt kaptok a 4 gyerkőc miatt. [link] Sok családban ketten nem visznek haza 200 ezret. Nincs annyira kevés bevételetek. A másik minden hónapban 60 ezer az kicsit fura, ok fallabda attól függ hol, mennyit jár ok legyen 20-30 ezer, de pecára is annyi havonta? Lehet, hogy tényleg félre rak, vagy szerető, ami tényleg nem csoda ha ezek miatt patáliázol vele. A Te bevételed mennyi? Amit azért kapsz ,mert a gyermekek előtt volt munakhelyed rendesen. Azért azt is kétlem, hogy magadra csak műköröm árát meg a hajfestékét költenéd.
2015. szept. 17. 08:11
 56/104 anonim ***** válasza:
91%

Nem bántás!!!

Szerintem anyuka főállású anya,otthon van a 4 gyerekkel,ezért nem írja le a fizetését.

Én a helyedben visszamennék dolgozni,vagy keresnék új munkát és megmondanám a férjemnek,hogy muszáj,mert kell a nyaralásra,új erre-arra,a TE szórakozásodra és a gyerekek jövőjére.

Írnék egy listát,hogy kinek mostantól mi a dolga a házban és a gyerekekkel.

Garantáltan nem lenne annyi szabadideje,hogy ennyi pénzt elköltsön,lenne segítséged a házimunkában,gyerekek körül is jobban,Te is kimozdulnál,lehetne több időd magadra is és a fizud által jobban járnátok anyagilag is.

2015. szept. 17. 08:12
 57/104 anonim ***** válasza:
42%
4 gyerek mellől én is menekülnék horgászni meg fallabdázni.
2015. szept. 17. 08:18
 58/104 anonim ***** válasza:
92%
Utolsó, azt írja, többet keres, mint ő, ebből én nem gondolom, hogy htb. Gondolom anyuka is keres.
2015. szept. 17. 08:18
 59/104 anonim ***** válasza:
13%
Hát nem tudom, nagyon úgy néz ki, hogy apukának esze ágában nincsa feleségével nyaralni menni. Ez a gond inkább, mert kizárt, hogy ez mellett is nem lehet félretenni nyaralásra. Nyilván nem 5 csillagos szállodára Tahitin, de meg lehet oldani. Sokan jönnek, hogy házasság után közös a jövedelem, ez ok , jogilag. Amúgy azért a nők ne nézzék már a pasikat fejőstehénnek, hogy hozzámentem, szültem oszt most jobban járok anyagilag. Ha egy nő pl. keres 80 ezret, a pasi 200 ezret, akkor házasság után jönnek a nők azzal, hogy most akkor a bevétel fele az enyém és mindjárt 140 ezret kezd el kalkulálni magának, hogy neki annyi van (gyerek nélkül is) . Azért így sem igazságos. Válás után meg veri az asztalt asszonytartásért, még jó, hogy Magyarországon azt nem olyan egyszerű megkapni.
2015. szept. 17. 08:23
 60/104 anonim ***** válasza:
81%
Senki nem mondta, hogy ne legyen hobbija. De 60ezer minden hónapban ilyen bevétel mellett az rengeteg. Gondoljatok bele, az évi 720ezer. Ha csak a felét költené el ennek, még akkor is vígan elmehetnének nyaralni, akár külföldre is mondjuk két évente, de itthon akár évente kétszer is. Ez itt a gond, nem az, hogy hobbija van. Ja én továbbra se tudom sajnálni azokat a pasikat, akik amiatt sírnak, hogy jajj a gonosz asszony véletlen terhes lett. Ő is húzhatott volna gumit és ha nem akart volna több gyereket el is köttethette volna magát. Ha meg valaki úgy gondolja, hogy a védekezés kizárólag az asszony dolga, annak ne sírjon a szája, ha porszem kerül a gépezetbe.
2015. szept. 17. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!