Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti kiakadnátok ezért a párotokra?

Ti kiakadnátok ezért a párotokra?

Figyelt kérdés
4 gyermekünk van és a párom a fizetése kb. 1/3-át magára költi már 3 éve minden hónapban(hobbyra stb.)a többit adja csak a közösbe mondván neki jár, mert ő többet keres mint én ( 200-ból 60 000 magára)Hiába szólok érte nem foglalkozik vele sőt még neki áll felljebb! Inkább a gyerekei jövőjére gondolna szerintem! Ez a költekezése végett nyaralni se tudtuk elvinni a gyerekeket mert nem maradt rá. Nem tudom mit tehetnék de azért kiváncsi lennék más ezt elviselné? Én nem tudom viszont megtenni h én is magamra verek ennyit havonta mert akkor a gyerekek elől veszem már el.
2015. szept. 16. 22:19
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/104 anonim ***** válasza:
74%
mi ez a Farm, ahol élünk?
2015. szept. 17. 11:28
 92/104 anonim ***** válasza:
36%

89!

Gratulálok, ügyesek vagytok. Nekem nem menne

2015. szept. 17. 11:30
 93/104 anonim ***** válasza:
29%
Aztán miért vagyok rosszul informalva? Azért mert ti meg anyadekat gumit használnak? Az én anyám tablettát szed, én is, a húgom is, sőt, a barátnőm is - tehát csak a mi kettőnk használva stataisztikanak többen használnak tablettát, mint óvszert. De marhára mindegy, mert ez továbbra is csak egy feltételezés. A többség itt apukát savazza, anélkül, hogy bármit tudnánk a hatterrol, én meg úgy gondoltam, hogy ugyan nézzük már a másik variációt is. Van itt pl egy kérdés tegnapra, ahol a nő terhes lett a második gyerekkel és a ferj nem akarja. Ennyi az infó és a koruk, de a többség szerint a férfinak szemét, mert mi az hogy nem akar gyereket.
2015. szept. 17. 11:37
 94/104 anonim ***** válasza:
31%

Ha ez most népszámlálás, én gumit használok, meg a legjobb barátnőm is, tehát megint egálban vagyunk :D (A sógornőm is, de betegség miatt, nem tudom, így számít-e.)

Egyébként, kérdező, én azt javasolnám, üljetek le a férjeddel és beszéljétek meg, hogy:

- mi az, amire minden hónapban költeni kell (rezsi, gyerekek dolgai, stb.) Ezt dobjátok össze a fizetésetek arányában (tehát ha ő keres 200-at, te 100-at, akkor ő fizeti a 2/3-át, te az 1/3-át).

- mi az az összeg, amit félre szeretnétek tenni minden hónapban (ez lehet a nyaralásokra, váratlan kiadásokra, pl. új mosógépet kell venni hirtelen, ilyesmi).

- ezen felül maradó összeg a "zsebpénzetek", amit elkölthettek, amire jut belőle, arra.

2015. szept. 17. 11:45
 95/104 anonim ***** válasza:
60%

az egesz akaras hozzaallas szervezes es ugyesseg kerdese

A gyerekek nem egyszerre jottek igy volt ido hozzaszokni

Egyedul a kocsi volt nagy problema hiszen 6 szemelyes kellett es ez komoly fejtorest okozott.

mivel sajat cegem van igy en osztom be a idomet belefer hogy gyereket hozom viszem munkaidomben uszaslecke sport ovi suli.

Nem vagyunk gazdagok de nagyon szepen elunk es lassan kirepulnek a gyerekek mar foiskolas.

2015. szept. 17. 11:47
 96/104 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem azzal nincs gond, hogy valaki x összeget elkölt a hobbijára. Ezt általában azok szokták kifogásolni, akinek abból áll az élete, hogy ül a négy fal között és csak a "kötelességeket" teljesíti (gyereket nevel, munkába jár).

Nálatok is inkább az lehet a probléma, hogy teljesen más igényetek van az életben. Nyilván, ha a férjednek fontos lenne, hogy nyaraljon a családjával, akkor kigazdálkodná erre a pénzt (ahogy teszi ezt a hobbijára).

Valószínű nem napi megélhetési gondjaitok vannak, csak "luxus" dolgokra nem marad. Feltételezem, hogy egy felnőtt, érett gondolkodású férfi feltudja mérni, hogy mit engedhet meg anyagilag magának.

Normális családban szerintem ez különben úgy működik, hogy a havi bevételből félreteszem a havi kiadásoknak megfelelő összeget és a többiből gazdálkodom. Vagy félreteszek, vagy felélem, ezt családja válogatja.

Nekem eszembe nem jutna elszámoltatni a páromat (ő se kér rajtam számon), mert értelmes emberek lévén felmérjük, hogy ha valamiért több kiadás volt a hónapban/kevesebb bevétel, akkor ezt abban a hónapban valahol ki kell spórolni (nekünk a havi megtakarítás fontos, ezért nyilván kevesebbet költünk abbana hónapban a hobbinkra)

Úgyhogy én inkább azon aggódnék a helyedben, hogy mekkora jövője van két olyan embernek, akik teljesen másképp gondolkodnak az életről, nem közösek a célok. Illetve, hogy mennyire vagy egyenlő fél a kapcsolatban, ha felmerül olyan a férjedben, hogy azt mondja bármi miatt neki több jár.

2015. szept. 17. 12:08
 97/104 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező, ideje visszamenned dolgozni, és nem lesz anyagi problémátok. Én is így teszek, muszáj. Az én párom is hobbiőrült (akváriuma van), én sem őt zrikálom pénzért hanem dolgozom és veszek:)
2015. szept. 17. 13:56
 98/104 anonim ***** válasza:
85%

"Nem tudom mit tehetnék de azért kiváncsi lennék más ezt elviselné?"

A hiszti mellett, inkább azon kellene elgondolkodni kicsit, mi lenne veletek nélküle?

Ahelyett, hogy mennyit lehetne még lehúzni róla.

2015. szept. 17. 16:18
 99/104 A kérdező kommentje:
na ez szép volt utolsó - lehúzni??? az lehúzás ha szólok érte h ennyi pénzt nem kéne havi szintem elverni mikor gyerekek is vannak???és igen én is dolgozok már 1 éve a legkisebbik már óvodás
2015. szept. 17. 21:37
 100/104 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem is jár neki ennyi. Viszont nektek több bevételre van szükségetek, ezért vagy neki vagy neked jobban fizető állást kellene keresni. Ha találsz jobbat, akkor valószínűleg többet kell majd dolgoznod és ha ezért probléma, hogy ki megy a gyerekekért stb. akkor neki kellene bevállalni a plusz melót szerintem. Így mindenki jól járna. Mert hosszú távon így is-úgyis kevés a jövedelmetek, ha a férj a hobbijaira nem költ, akkor is. (Mi van ha mindegyik gyerek egyetemre szeretne menni majd?) Vagy általános, középiskolában miből fogjátok fizetni a szakkört, különórákat, sportot?
2015. szept. 17. 21:47
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!