Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hölgyek/feleségek! Szoktatok...

Hölgyek/feleségek! Szoktatok a párotoknak dühötökbe olyan dolgot mondani, amit nem is úgy gondoltok és késöbb megbánjátok? Vagy ha valami negatív dolog hagyja el a szátokat a párotokra vonatkozólag, akkor azt komolyan gondoljátok?

Figyelt kérdés
Párommal ha veszekedünk,akkor mindig elhagyja valami negatív a száját,néha nem tudom komolyan gondolja e.Mindig megkérdezem tőle ilyenkor,hogy most ezt komolyan gondolja e?Ilyenkor persze az a válasz,hogy nem,csak az indulat összegyűlt benne.Tény a tettei azt mutatják,hogy szeret.Sokszor úgy felhúzza magát,hogy nem is emlékszik rá,hogy mit mondott:)))
2015. febr. 23. 07:07
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
41%
Én régebben nagyon rossz dolgokat voltam képes mondani veszekedés közben (pl. sunyi kis p.cs), pedig sosem gondoltam komolyan, csak felidegesített, hogy a párom kiakaszt, azután, ha dühös leszek, kiröhög. Mostanában már viszafogottabb vagyok. Van, akiből ilyeneket is kihoz az indulat. Nem gondolja komolyan.
2015. febr. 23. 07:19
 2/28 A kérdező kommentje:
Múltkor azt mondta nekem,hogy nem illünk össze és sokszor nem érzi magát nőnek mellettem.Mondom ez most komoly?Persze utána mondta,hogy nem komolyan gondolta.Csak ilyenkor soha nem tudom eldönteni,hogy tényleg így gondolja e,vagy csak az indulat beszél belőlle.Mindenesetre kezdem megszokni a kitöréseit.
2015. febr. 23. 07:23
 3/28 anonim ***** válasza:
70%

Nyugodtan elhiheted amiket olyankor mond.

Akkor oszinte igazan az ember.

2015. febr. 23. 08:00
 4/28 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem fele fele arányban nyugodtan értelmezd úgy, hogy olyankor komolyan gondolja amit mond. Az emberből olyankor kibukik az, amit belül elnyom, és egyébként visszafog (ez az egyik fele). A másik fele pedig azért nem komoly, mert amikor az ember dühös, hajlamos a kis dolgot is felnagyítani.

Pl: egyszer hazudtál egy apróságban, kiderült. Ő ezt dühében így látja, és emiatt azt mondja: hazudsz nekem mindig! Később pedig korrigál, mert tudja hogy nem hazudsz neki mindig, csak a düh miatt akkor úgy jött ki.

2015. febr. 23. 08:05
 5/28 anonim ***** válasza:

Szerintem ilyenkor azért komolyan gondolja az ember, mert nem gondolkozik, hanem mondja egyből indulatból amit gondol/érez. Max utána megbánja, hogy ezt ilyen nyíltan, kőkeményen odavágta, és jön a magyarázkodás. Mi a vőlegényemmel egy-egy vita, veszekedés során sem vágunk egymás fejéhez negatív dolgokat, amiket utána megbánnánk.

Van egy ilyen mondás is, hogy minden "csak vicceltem" mögött van valami igazság.

2015. febr. 23. 08:07
 6/28 anonim ***** válasza:
Indulattól fűtve az ember a gondolatainak egy az egyik felét mondja ki, azt, amelyik éppen akkori lelkiállapotának megfelel és támogatja aktuális érzelemkitörését. Egy párkapcsolat azonban kompromisszumokra épül, az ember a párja negatív és pozitiv tulajdonságaival egyaránt együtt él. Az együtt maradás voltaképpen arról szól, hogy mégis több van a mérleg pozitív serpenyőjében.
2015. febr. 23. 08:09
 7/28 anonim ***** válasza:
61%

ja,egyik füleden be, másikon ki, az a megoldás, én uracskám is ezt alkalmazza,ha indulatos vagyok, nem vág vissza soha, és egy idő után megértem, hogy nincs igazam. Nem tartom jónak ezt a zsarolás szagú "nem érzi magát nőnek melletted" ökörséget, minek érzi magát okapinak? gnunak? polipnak? szamárkórónak, vagy vasércnek? Az, hogy "ki vagyok én" egy hosszú megismerési folyamat rajzolja meg egy életen át, nem az, hogy állandóan kívülről mondogassák, vagy szüntelen a tenyéren hordozva kényeztessenek, hogy érezzem, na, ki is vagyok én. Mindenesetre, a szavaim, tetteim jobban meghatároznak, már csak ezért is érdemes önuralmat gyakorolni, és nem össze-vissza indulatosan hőbörni, akkor is, ha történetesen olyan baleset ért, hogy nőnek születtem.

[link]

"mert annyit érek én, amennyit ér a szó

versemben "

2015. febr. 23. 08:10
 8/28 anonim ***** válasza:
Amikor én mondtam ilyet, akkor úgy is éreztem, csak a düh hamarabb kimondatta velem (úgyis vitázunk, nem mindegy?). Beszéljetek erről őszintén! És nynyugodtan:)
2015. febr. 23. 08:24
 9/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Én is úgy gondolom,hogy van mögötte egy kis igaszság is,amikor ezeket mondja.Én is úgy gondolom,hogy a düh által,könnyebben kimeri mondani,mint egy nyugodtabb pillanatban.Ő azt mondja ez nem igaz és nem így van.Mivel ezeket a dolgokat már többször mondta,vita alkalmával,így felfigyeltem rá.Szóval már többször is mondtam neki,vagy is kérdeztem tőle,hogy ha ezt így gondolja akkor miért van velem?Azt mondja azért mert szeret és ezeket nem komolyan gondolja.Már többször jeleztem neki és beszéltem vele erről.Azt mondja én is szoktam dűhből olyanokat mondani,ami neki sértő.
2015. febr. 23. 08:49
 10/28 A kérdező kommentje:
Volt olyan is amikor valami hülyeséget csinltam,akkor azt vágta a fejemhez,hogy neki férfi kell.Elhangzott ilyen is,mondta ezt is pl nem általánosságban mondja,hanem az adott pillanatra érti,amikor dühös valamiért rám.
2015. febr. 23. 08:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!