Ti kiakadnátok ezért a párotokra?
Egyrészt kiakadnék.. 4 gyereketek van, 200 + (100?) az nem sok 6 főre, legalábbis előre haladni nem tudtok az életben. Akkor pláne nem, ha 60at ebből magára költ. Miután nyaralni nem tudtatok menni, gondolom alig van tartalékotok, ha egyáltalán van.
Másrészt nem akadnék ki, mert nem vagyok ilyen, nincs jogom megfosztani a páromat a hobbijától. Pont ezért én qrvára nem vállaltam volna 4 gyereket 200ezres fizetésre + gyedre.
Bár mindegy, ezen már kár feszengeni, ott a 4 gyerek, szóval megbeszélném a párommal, hogy azért ez így nem annyira oké. Láthatóan a párod sem akarta a 4 gyereket.
No igen, az a gond, hogy elég kevés az összjövedelem a családra. Alapból azt mondaném, hogy nyilván költ a hobbijára, ez így OK, az én párom motort vett, ráadásul pénze se volt rá, tőlem kért kölcsön félmilliót (akkor még nem voltunk közös kasszán). Megértettem, kellett a munkábajáráshoz meg különben is.
De... Nem jut. Ennyi nem, úgy tűnik. A nyaralás egy dolog, lehet remekül nyaralni akár a nagymamánál vagy valahol hasonló helyen is, persze lehet, hogy tényleg kellene, mert nincs elég élmény nélküle, nem látok bele a család életébe...
Viszont nem tudom megítélni, hogy mennyire fontos a férfi hobbija, lehet, hogy anélkül nem bírná a meló és a család stresszét vagy mit tudom én (tudom, milyen az, ha valami luxusnak látszik, de kell, inkább a hasamon spórolok, pedig azért azon se szoktam)... De én ilyen esetekben (nálam motorozás) lecsökkentem az alkalmak számát. A gyerekek azért elég komoly tényezőt jelentenek, s elég fura dolog azt nézni, hogy én pénzem, te pénzed, közös élet van (egy párnál még mondanám ezt, de 4 gyerek és kevés pénz mellett ne akarjunk már rengeteget a hobbinkra költeni, ha egyszer nem jut), s a feleségnek sem remek, hogy fontos dolgokra nem telik s neki még hobbira sem.
Valahol megértem, hogy a saját fizetése egy részét a szeretett hobbijára akarja költeni, de szeretem, ha valaki a realitás talaján áll...
Én is elverek ennyit a hobbimra, csak én nem gyártom futószalagon a purdékat, pedig több a fizum, mint a ti összbevételetek. Na mindegy, már eső után köpönyeg. De azért nem kell annyira sajnálni szegény csávót, gondolom ő is ott volt mikor a 2., 3., 4. kölyök készült.
Egyébként mond meg neki, hogy ha nem változtat elválsz tőle. Így 4 gyerek után jár majd a fizuja 50%-a és akkor már nem tud majd 60at ellabdázni. Nem kell mindenről lemondani, de ha valaki szarul keres, és még 4 kölyköt is kell etetnie, akkor sajna le kell adni az igényekből.
komoly minek negy gyerek ???
inkabb lenne egy akire jut eleg
semmi szep vagy nemes dolog nincs a gyerekpotyogtatasban
onzo dolog mindig a gyerekvallalas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!