Nem szeretnék nekik tovább hazudni, de fogalmam sincs hogyan tudnám velük megértetni?
15 éves leszek áprilisban,és most 7 hónapja,hogy van egy septumom.
Nagyon bánt,hogy nem osztom meg ezt a dolgot a családommal/szüleimmel de félek a következményektől.
A szüleim NAGYON konzervatívak,és már a hajfestést is elítélik (megjegyzem a hajamat is titokban festettem be)Édesanyám jogész,édesapám meg gyógyszerész tehát mindketten értelmiségiek,és elég messze állnak az ilyen dolgoktól.Sőt!Kifejezetten erkölcstelennek tartják.(édesanyám hívő így szerinte Isten is elítéli a testékszereket/tetoválásokat)
Még tavaly nyáron az ajakpc-m volt a legnagyobb problémám. (amit szintén titokban csináltattam xD)Az fél évig volt meg,utána kiszedtem mert belefáradtam az állandó titkolózásba.(azóta sem tudják)
Ez a helyzet áll fönn most is..tudtatnom kéne velük,hogy van és ez is a részem vagy hazudjak egészen 18 éves koromig?És,ha elmondom nekik,hogyan tegyem meg?
Igen,így van pont 50 mindkettő.
Nem szeretném megváltoztatni őket,csak elfogadtatni velük,hogy van és,hogy ma már (talán sajnos) már minden más mint amikor ők voltak ennyi idősek.
nekem is lenne egy kérdésem.
hogyhogy megcsinálták neked 16 év alatt beleegyezés nélkül? :O
nekem 15 évesen anyám engedte a szájpiercinget, de magammal kellett vinnem, mert különben nem szúrta be a nő...
mondjuk még így s engedékeny volt, mert elvileg 18 alatt csak engedéllyel szúrnak...
legalább már tudom, mi az a septum... nekem csak egyszerűen orrkarika. hát, nem tudom... elég szomorúnak tartom, h egy 14 éves lánynak szülői beleegyezés nélkül ilyet a testébe fúrhatnak... de ez az én egyéni véleményem. Nem a testékszer ellen van kifogásom, pl az orrpiercing (a kis gombostűfej méretű), meg egyéb piercingek nekem is tetszenek. nekem csak a kor nem tetszik, egy 14 éves lány még fiatal ehhez szerintem, szervezetileg is...
na de h a kérdésre válaszoljak: sztem sokáig nem tarthatod titokban. csak a jó tálalást kell megtalálni.
én pl az acélbetétes bakanccsal vagyok így: tudom, h a szüleim ellenzik, de nem érdekel, kész tényként közöltem velük, h lesz bakancsom, és kész. az már más kérdés, h én már elmúltam 14, sőt, 20 is :D viszont a szüleim véleménye nagyon sokat számít nekem.
sztem csak egyszerűen vezesd fel a témát: "szeretnék mutatni vmit" - és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!