Mit lépjek? MI lenne a helyes? Fogalmam sincs mit csináljak, félek.
18éves lány vagyok. A középiskolát egy pesti suliban kezdtem lehúztam 2,5évet, nem szerettem oda járni, rosszul tanultam, féltem iskolába menni, a tanárokkal sem jöttem ki jól. Anyuék látták hogy idegileg tönkremegyek, aztmondták elég. Iskolát váltottam, a maradék 1,5évet egypest megyei suliban végeztem el, itt is érettségiztem, imádtam ide járni, jól tanultam, király osztályom volt, imádtam a tanáraimat. Az érettségi után eljöttem, mivel csak logisztikus és karosszéria (autószerelős) szakmák voltak.
Akkor ugy láttam jónak, sőt már februárban ugy döntöttem hogy kozmetikusnak szeretnék tanulni. Fel is vettek a suliba. Most már 3.hónapja vagyok kozmetikus tanuló és nem jó. Valami nem oké, nem szeretek bejárni, már most kezdem gyülölni a szakmát, unom, mert monotom nem élhetem ki benne a kreativitásomat.
Tudom most elitéltek, de amikor sulit váltottam azthittem jól megitélem majd a helyzetet és többé nem kerülök olyan suliba amit nem fogok szeretni, dönteni és mérlegelni azonban nehéz:(
Tegnap este ugy sirtam hogy ma nem akarok iskolába menni mint egy elsős:S Nem érzem magaménak a szakmát, egyszerűen nem köt le, most jöttem rá hogy nem szeretem, nem illik hozzám.
Szeretnék sminkes lenni, profi szinten, esetleg mesterré képezni magam, imádom a színeket, szeretek sminkelni, és már most tudok is, rengeteg ecsetem van, és komplett szettem is ami kell. Szívem szerint iskolát váltanék és elmennék sminkes suliba. De ugyanakkor félek:(
Egy akkreditált sminkmester/divatsminkes képzéssel találnék munkát ennyi idősen? Van egyáltalán el lehet helyezkedni sminkesként? Több dolgot is szeretnék megtanulni ebből az ágazatból.
Annyira váltanék de félek, elkéne végeznem a kozmetikus sulit, de már most gyülölöm, rosszul tanulok, a gyakorlatot se szeretem:( a döntés az enyém,de nagy súlya van, és nem merek dönteni.
HA A SMINKELÉSBŐL NEM ÉLNÉK MEG MI MÁST TANULHATNÉK, AMI EHHEZ KAPCSOLÓDIK?
Az ember nem teheti mindíg azt,amihez éppen kedve van.
Szerintem végy erőt magadon, tanuld meg a szakmát amit elkezdtél, és arra alapozva kezd el a sminkes sulit.
Én biztos nem sminkeltetnék olyan valakivel, aki nem tudja előtte helyrehozni az arcomat. A kettő jól kiegészíti egymást, és lehet a mostani tanulmányaidra építkezni.
Amúgy még bármi lehet belőled, ha nem adod fel úton-útfélen.
köszi.
Iegn! rengeteg tudást követelnek hozzá! Én hetente 2témazárót legalább irok mindig. Nem lenne baj a tanulás, csak nem tetszik a szakma.
Ja hülyítik a vendégeket, a sok begyakorolt kamu-sületlen szöveg, meg a sok rátukmálás a 10ezres termékekből:S
De vajon el tudnék helyezkedni sminkesként valamilyen meló ügyben?
Lányok!
De jó olvasni titeket (a kérdező mellett a másik tanulónak is szól).
Végre valakik, akikben megszólalt a belső hang. De tutdjátok mit? Pont amiatt kell, hogy elvégezzétek (nehezen és utálkozva) a kozmetikus sulit, hogy utána változtathassatok a jelenlegi helyzeten.
Ha ti is elmenekültök, akkor továbbra sem lesz az embereknek választási alternatívájuk a tisztességes és a lehúzós, aljas kozmetikusok között.
Ettől még lehettek mások is (pl. sminkmesterek). De ha ezt most feladjátok, akkor Ők nyernek. Ne adjátok fel! Végezzétek el és utána bizonyítsátok be, hogy ez a szakma lehet szép és tisztességes is.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!