Hogy vettétek fel a férjetek nevét? Anyósom
erőszakoskodik velem, és nem tudom megértetni vele, hogy
fogadja el a döntésem.
Figyelt kérdés
Pl. vegyük úgy, hogy a jövendőbeli Szabó Isván, Te pedig Kis Piroska vagy :)
Eszerint a példa szerint én Szabó- Kis Piroska szeretnék lenni, de az anyósom állandóan beszólogat, és képes velem összeveszni, hogy márpediglen így vegyem fel a fia nevét, mert így a "normális!!" : Szabó Istvánné, vagy, legrosszabb esetben Szabóné Kis Piroska.
Mintha, le se kakkantaná, hogy én mit szeretnék. Hagy döntsem már én el, hogy mi legyen a nevem! Hogy értessem meg vele?
Sehogy. Ha egyszer a fejébe vette, nem fog tágítani. Szabó Istvánné nagyon gáz, mert a te neved teljesen elnyomja. A Szabóné Kis Piroska sztem jó, az én nevem is ilyen formátumú. Most nagyon divat a kötőjelezés, de nekem nem tetszik. Én büszke vagyok arra, hogy -né vagyok!
2011. szept. 14. 15:01
2/32 SzilKa válasza:
Az anyakönyvvezető Téged fog megkérdezni, hogy hogy kívánod felvenni a férjed nevét, nem az anyósodat. Innentől kezdve lényegtelen, hogy az anyósod hogyan szeretné, nem?
3/32 anonim válasza:
Úgy vedd fel ahogy neked tetszik! Kit érdekel, hogy mit mond az anyós :D Te neved lesz!
4/32 anonim válasza:
Mit foglalkozol a véleményével. Te kakkantsd le magasról, hogy mit mond. Ha Kis Piroska maradnál sem lenne hozzá semmi köze. Egyáltalán miért kérdezted meg a véleményét?! Ha legközelebb beszól, mondd meg neki, hogy még nem döntöttél, majd az esküvőn megtudja mit választottál.
2011. szept. 14. 15:02
5/32 anonim válasza:
Ne hagyd magad befolyásolni! Neked kell egy életet leélni az új neveddel, csakis te dönts!
Egyébként én is úgy vettem fel a nevét a férjemnek, ahogy te szeretnéd. :-) Nekem is így tetszik leginkább, bár igaz, hogy nagyon gyakran "elspórolom" bemutatkozáskor és csak a férjem vezetékneve+ keresztnevem formulát használom.
2011. szept. 14. 15:04
6/32 anonim válasza:
Nyugi én meg nem veszem fel majd a párom nevét mert az én nevem külföldi az övé meg magyaros és tök hülyén hangzik együtt.Persze a régimódi családom meg anyósom kivan akadva rajta, de letojom.Neked kell majd viselned azt a nevet életed végéig jó esetben szóval ne foglalkozz másokkal.Ami neked tetszik az legyen, nehogy már anyópajti mondja meg.
2011. szept. 14. 15:10
7/32 anonim válasza:
Úgy vedd fel, ahogy te szeretnéd. Nekem is az a megoldás tetszik:) Majd a polgárin megtudja, hogy mit választottál. A násznép előtt nem fog senki sem hisztizni.
Leendő férjed mit szól hozzá? Támogat?
2011. szept. 14. 15:12
8/32 anonim válasza:
"Úgy jó az anyós, ha porhanyós". Elmegy már a fenébe, a te neved, neked kell viselned, mibe nem fog még bele avatkozni ezek után? Ezt magyarázd el neki, már ha képes lesz felfogni, hogy A TE NEVED!
2011. szept. 14. 15:12
9/32 anonim válasza:
15:12-s vagyok.
Ezt semmiképp se hagy neki. Ha ebben engeded, akkor teljesen rád fog telepedni, és mindig azt akarja, hogy minden úgy legyen, ahogy ő akarja. Most kell megszabnod a határokat, még akkor is, hogy ha vita és veszekedés lesz belőle! Életed egyik legszebb napja közeleg, csak ti ketten döntsetek a pároddal, ne hagyd, hogy bárki beleszóljon!
Légy erős ! Kitartást!
2011. szept. 14. 15:15
10/32 anonim válasza:
Nem kell vele megértetned, felnőtt ember vagy, nem kell magyarázkodnod senkinek.
Vedd fel a neved úgy, ahogy akarod, aztán állítsd kész tények elé.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!