Hogy vettétek fel a férjetek nevét? Anyósom erőszakoskodik velem, és nem tudom megértetni vele, hogy fogadja el a döntésem.
Pl. vegyük úgy, hogy a jövendőbeli Szabó Isván, Te pedig Kis Piroska vagy :)
Eszerint a példa szerint én Szabó- Kis Piroska szeretnék lenni, de az anyósom állandóan beszólogat, és képes velem összeveszni, hogy márpediglen így vegyem fel a fia nevét, mert így a "normális!!" : Szabó Istvánné, vagy, legrosszabb esetben Szabóné Kis Piroska.
Mintha, le se kakkantaná, hogy én mit szeretnék. Hagy döntsem már én el, hogy mi legyen a nevem! Hogy értessem meg vele?
Te neved te döntésed!!!!!!
Még most állítsd le mert később csak rosszabb lesz.
egyébkén én Szabóné Kis Piroska változatot használom, de jobb lett volna a Szabó Piroska nem kéne sokat írni.
Nem az anyós fogja eldönteni. Egyszerűen mondd meg neki, hogy az összes létező változat "normális", és te azt választod, ami neked tetszik.
Különben én a "Szabó Piroska" variációt választottam, egyszerűen mert így tetszik. És erről csak és kizárólag a férjem véleményét kértem ki, szerencsére nem is akart senki beleszólni.
Anyóssal meg ne foglalkozz, elég, ha egyszer elmondod neki, hogy te mit szeretnél, aztán kész. Ha újra felhozza a témát, tereld másra a szót, vagy tettesd magad süketnek.
Ne foglalkozz vele, az enyémnek sem tetszett, de nem érdekelt..
Szabó István a férjem én meg Kis Piroska Mária voltam, úgyhogy én Szabó Piroska Mária lettem, mert így is elég "hosszú", nem ha még Szabó Istvánné Kis Piroska Mária lennék...Leírni is elég volt:D
A férjemnek is így tetszik a legjobban, ahogy én szeretném, de Ő azt mondta, hogy én döntök, úgy veszem fel a nevét, ahogy csak szeretném..
Egyébként, nem kértem ki az anyósom véleményét. Minden nap felhív telefonon, hogy elmondja, nagyon rossz döntést fogok hozni, és hallgassak rá, legyek -né.
Nekem sincs bajom a né -vel, pl a Szabóné Kis Piroska féle variáció még tetszik, de ha már lehet választani, akkor a kötőjeles variációt szeretném! :)
De egy bunkó ez az anyós! Primitív bunkó és még erőszakos is!
Tudod mit jelent az, hogy Kis Gézáné??? Az hogy a te nevetől nemedtől fosztanak meg, vagyois teljesen egy faszi tulajdonává válsz! És ennek a porh-anyós örülne a legjobban!
Én simán megtartanám a saját nevemet a te helyedben!
Ha a kötőjeles változatot használod, mondd meg a hülye anyósnak, hogy a fia is vegye fel a te nevedet az úgy fair :D
Nehogy hagyd hogy személytelen nemtelen rabszolga zsabó gézáné legyél! Az nem egy nő hanem egy férfi!
A te neved...ne az anyós mondja már meg.. :D
Megmondanám neki, h ne haragudjon mama, de ebbe semmi beleszólása nincs..
Ha a barátom elvesz akkor valószinű h Szabóné Kis Piroska formátum lesz a nevem, de még az is lehet, h meggondolom magam és marad simán az a nevem mint most :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!