Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vettétek fel a férjetek...

Hogy vettétek fel a férjetek nevét? Anyósom erőszakoskodik velem, és nem tudom megértetni vele, hogy fogadja el a döntésem.

Figyelt kérdés

Pl. vegyük úgy, hogy a jövendőbeli Szabó Isván, Te pedig Kis Piroska vagy :)

Eszerint a példa szerint én Szabó- Kis Piroska szeretnék lenni, de az anyósom állandóan beszólogat, és képes velem összeveszni, hogy márpediglen így vegyem fel a fia nevét, mert így a "normális!!" : Szabó Istvánné, vagy, legrosszabb esetben Szabóné Kis Piroska.

Mintha, le se kakkantaná, hogy én mit szeretnék. Hagy döntsem már én el, hogy mi legyen a nevem! Hogy értessem meg vele?

2011. szept. 14. 14:56
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
76%

Te neved te döntésed!!!!!!

Még most állítsd le mert később csak rosszabb lesz.

egyébkén én Szabóné Kis Piroska változatot használom, de jobb lett volna a Szabó Piroska nem kéne sokat írni.

2011. szept. 14. 15:19
 12/32 anonim ***** válasza:
93%
Közöld vele, hogy ha még egyszer szóba hozza, Kis Piroska maradsz!
2011. szept. 14. 15:25
 13/32 ava87 ***** válasza:
94%

Nem az anyós fogja eldönteni. Egyszerűen mondd meg neki, hogy az összes létező változat "normális", és te azt választod, ami neked tetszik.

Különben én a "Szabó Piroska" variációt választottam, egyszerűen mert így tetszik. És erről csak és kizárólag a férjem véleményét kértem ki, szerencsére nem is akart senki beleszólni.

Anyóssal meg ne foglalkozz, elég, ha egyszer elmondod neki, hogy te mit szeretnél, aztán kész. Ha újra felhozza a témát, tereld másra a szót, vagy tettesd magad süketnek.

2011. szept. 14. 15:25
 14/32 anonim ***** válasza:
76%
Ez a te döntésed, hisz te viseled innentől kezdve a választott nevet. (én a férjem vezetéknevét vettem fel és az én keresztnevem)
2011. szept. 14. 15:26
 15/32 anonim ***** válasza:
62%

Ne foglalkozz vele, az enyémnek sem tetszett, de nem érdekelt..

Szabó István a férjem én meg Kis Piroska Mária voltam, úgyhogy én Szabó Piroska Mária lettem, mert így is elég "hosszú", nem ha még Szabó Istvánné Kis Piroska Mária lennék...Leírni is elég volt:D

2011. szept. 14. 15:26
 16/32 A kérdező kommentje:

A férjemnek is így tetszik a legjobban, ahogy én szeretném, de Ő azt mondta, hogy én döntök, úgy veszem fel a nevét, ahogy csak szeretném..

Egyébként, nem kértem ki az anyósom véleményét. Minden nap felhív telefonon, hogy elmondja, nagyon rossz döntést fogok hozni, és hallgassak rá, legyek -né.

Nekem sincs bajom a né -vel, pl a Szabóné Kis Piroska féle variáció még tetszik, de ha már lehet választani, akkor a kötőjeles variációt szeretném! :)

2011. szept. 14. 15:33
 17/32 anonim ***** válasza:
87%
En nem vettem fel a ferjem nevet,meg mindig a lanykorit hasznalom.Otthon ez nem derul ki,hogy en ferjnel vagyok itt kint meg elekerult az mrs jelzo.
2011. szept. 14. 16:17
 18/32 anonim ***** válasza:
69%

De egy bunkó ez az anyós! Primitív bunkó és még erőszakos is!

Tudod mit jelent az, hogy Kis Gézáné??? Az hogy a te nevetől nemedtől fosztanak meg, vagyois teljesen egy faszi tulajdonává válsz! És ennek a porh-anyós örülne a legjobban!

Én simán megtartanám a saját nevemet a te helyedben!

Ha a kötőjeles változatot használod, mondd meg a hülye anyósnak, hogy a fia is vegye fel a te nevedet az úgy fair :D

Nehogy hagyd hogy személytelen nemtelen rabszolga zsabó gézáné legyél! Az nem egy nő hanem egy férfi!

2011. szept. 14. 16:22
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

A te neved...ne az anyós mondja már meg.. :D

Megmondanám neki, h ne haragudjon mama, de ebbe semmi beleszólása nincs..

Ha a barátom elvesz akkor valószinű h Szabóné Kis Piroska formátum lesz a nevem, de még az is lehet, h meggondolom magam és marad simán az a nevem mint most :)

2011. szept. 14. 16:36
 20/32 Kondor Judit ***** válasza:
100%
Had kérdezzem meg,hogy ki fog férjhez menni?Ha Ő akkor úgy vegye fel ahogy Ő akarja,ha meg Te akkor NE szóljon bele,hogy hogyan fogod használni a férjezett nevedet.Elvileg felnőtt nő vagy,ebbe még anyudék se szólhatnának bele.Majd megbékél vele,ez legyen az Ő baja ha nem békél meg akkor forrogjon magába ha ez így jó neki.
2011. szept. 14. 16:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!