Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vettétek fel a férjetek...

Hogy vettétek fel a férjetek nevét? Anyósom erőszakoskodik velem, és nem tudom megértetni vele, hogy fogadja el a döntésem.

Figyelt kérdés

Pl. vegyük úgy, hogy a jövendőbeli Szabó Isván, Te pedig Kis Piroska vagy :)

Eszerint a példa szerint én Szabó- Kis Piroska szeretnék lenni, de az anyósom állandóan beszólogat, és képes velem összeveszni, hogy márpediglen így vegyem fel a fia nevét, mert így a "normális!!" : Szabó Istvánné, vagy, legrosszabb esetben Szabóné Kis Piroska.

Mintha, le se kakkantaná, hogy én mit szeretnék. Hagy döntsem már én el, hogy mi legyen a nevem! Hogy értessem meg vele?

2011. szept. 14. 14:56
1 2 3 4
 31/32 A kérdező kommentje:

Nem, nem Szabó Istvánné, mert apósom nem István. ( mindkettőnek 2. házassága, és ebből született az én párom..viszont apósomnak már volt egy fia az első házasságából, így Ő kapta apósom keresztnevét)

Tehát anyósom mondjuk Szabó Péterné. De, Mindig úgy mutatkozik be, hogy pl Szabóné Irénke vagyok.

Hát mindegy, én akkor is Szabó- Kis Piroska leszek, csak már elegem van a vitákból. Mármint Ő vitázik, én meg próbálok nem odafigyelni. Már fel sem veszem neki a telefont.

2011. szept. 15. 15:23
 32/32 anonim ***** válasza:
73%
Az anyósnak mi köze hozzá, hogy hogy veszed fel a férjed nevét??? (Biztos oltári balhét rendeztem volna, ha az én anyósom ilyesmivel állt volna elő!) Még mit nem? A te neved, te fogod viselni, neked kell ezzel együtt élned a (jobb esetben) hátralévő életedben. Ez csak a te döntésed!!! Senki nem szólhat bele (még a férjed sem, nemhogy az anyós)! A véleményét elmondhatja, de te nem vagy köteles se meghallgatni, se aszerint cselekedni. Rövid úton leszerelni, elmondani neki, hogy ez a te döntésed, senkinek nincs joga beleszólni. És csak azért is az legyen a neved, amit te akarsz, mert ha most engedsz neki, azt hiszi, máskor más ügyben is ő parancsol. Pl. majd a gyerekeitek nevét is ő akarja majd eldönteni. Ne hagyd! Ezeket csírájában kell elfojtani. Tanulja meg, hogy a te életedből, döntéseidből ki kell maradnia.
2012. aug. 30. 18:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!