Hogy vettétek fel a férjetek nevét? Anyósom erőszakoskodik velem, és nem tudom megértetni vele, hogy fogadja el a döntésem.
Pl. vegyük úgy, hogy a jövendőbeli Szabó Isván, Te pedig Kis Piroska vagy :)
Eszerint a példa szerint én Szabó- Kis Piroska szeretnék lenni, de az anyósom állandóan beszólogat, és képes velem összeveszni, hogy márpediglen így vegyem fel a fia nevét, mert így a "normális!!" : Szabó Istvánné, vagy, legrosszabb esetben Szabóné Kis Piroska.
Mintha, le se kakkantaná, hogy én mit szeretnék. Hagy döntsem már én el, hogy mi legyen a nevem! Hogy értessem meg vele?
Nem, nem Szabó Istvánné, mert apósom nem István. ( mindkettőnek 2. házassága, és ebből született az én párom..viszont apósomnak már volt egy fia az első házasságából, így Ő kapta apósom keresztnevét)
Tehát anyósom mondjuk Szabó Péterné. De, Mindig úgy mutatkozik be, hogy pl Szabóné Irénke vagyok.
Hát mindegy, én akkor is Szabó- Kis Piroska leszek, csak már elegem van a vitákból. Mármint Ő vitázik, én meg próbálok nem odafigyelni. Már fel sem veszem neki a telefont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!