Hogy vettétek fel a férjetek nevét? Anyósom erőszakoskodik velem, és nem tudom megértetni vele, hogy fogadja el a döntésem.
Pl. vegyük úgy, hogy a jövendőbeli Szabó Isván, Te pedig Kis Piroska vagy :)
Eszerint a példa szerint én Szabó- Kis Piroska szeretnék lenni, de az anyósom állandóan beszólogat, és képes velem összeveszni, hogy márpediglen így vegyem fel a fia nevét, mert így a "normális!!" : Szabó Istvánné, vagy, legrosszabb esetben Szabóné Kis Piroska.
Mintha, le se kakkantaná, hogy én mit szeretnék. Hagy döntsem már én el, hogy mi legyen a nevem! Hogy értessem meg vele?
Nekem a Szabó Istvánná formáról mindig az jut eszembe, hogy a feleség a férfi tulajdona, mintha csak egy ilyen tartozéka lenne a férjnek. Én nem hiszem, hogy férjhez megyek valaha is, de ha mégis, akkor vagy kötőjelesen vagy a Szabóné Kis Piroska formát választom.
Kérdező, te pedig ne foglalkozz az anyóssal, max világosítsd fel, hogy ez már a XXI. század nem a XIX.
Szabóné kis piroska
de páromon kivül senki nem volt megkérdezve hogy tetszik-e igy nekik,meg se próbált senki beleszólni,igazából kettőnkön kivül mindenkinek csak az anyakönyvvezetőnél derült ki
azért ez lett,mert felvenni mindenképp szerettem volna a nevét,de maradjon meg az enyém is.
ŰIgazából nekem a szabóné Piroska tetszene,de azt nem lehet (bár igy használom,csak hivatalos helyen nem)
Köszi a sok választ! :) Láttam, hogy páran le lettek pontozva.. Őszintén mondom, hogy én senkit sem pontozgattam, szóval, nem tudom ki csinálta.
Én sem kértem ki senki más véleményét, csak a páromét.. Anyósom sajnos nem csak a névválasztásba szeretne beleszólni..Nagyon sok mindent irányítani akar. Persze, ezt nem engedjük neki, a párom sokszor össze is balhézik vele, viszont, én nehezen tudok az anyóssal ilyen határozott lenni..
Nem is tudom nektek elmondani, mi a legjobb szó a viselkedésére. Azt hiszem gúnyos, cinikus, rendszerint kiröhög, de olyan gúnyolódva. Ami engem nem hat meg :) csak meglepődök mindig. Pl mikor felhozza a név témát, és látja, h nem nagyon tágítok a választásom mellöl, akkor gúnyos röhögéssel közli, hogy "háh, így milyen nevetséges leszek.. méghogy Szabó- Kis Piroska"
Értitek? Azért tettem fel ide a kérdést, mert úgy én is meg tudnám neki mondani a véleményem, hogy vérig sértem, csak gondoltam megpróbálkoznék elmondani neki úgy, hogy ne utáljon meg egy életre.
Naiv vagyok, tudom. Rájöttem már, hogy így egy harc lesz kb az életem az anyóssal, és sajna nem fog menni vele a szép beszéd. Egyszerűen már a jelenlététől rosszul vagyok. Az állandó oktatása idegesít.. Főleg ez a gúnyos röhögése. :) Olyankor legszívesebben beszólnék neki.
Én Szabó Piroska lettem. :)
Vedd úgy, ahogy akarod, anyós meg semmit nem tehet, max pukkadjon meg! :))
Anyósodnak mi a férjes neve???
Szabó Istvánné?? mertt ha igen mond neki hogy nem akarod hogy úgy hívjanak mint őt...
Kitartás és sok boldogságot!!!
Nem lesz egyszerű vele ha már most ilyen...........
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!