Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért a pénz helyezik előtérbe...

Miért a pénz helyezik előtérbe a magyar párok a gyerekvállalással szemben?

Figyelt kérdés

Szóval, nem egy kérdésben volt erről szó, ha csak bizonyos jövedelem és anyagi helyzetben lehet gyereket vállalni ?

Ezek szerint aki szerényebb jövedelemmel rendelkezik mint "ildomos" lenne az már ne is vállaljon gyereket, csak mert nem tudja esetleg megadni a gyereknek a társadalom által elvárt minimumokat ?

2015. máj. 18. 08:47
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/162 anonim ***** válasza:
90%

Sokféle vélemény van. Amiben egyetértek szeretetből nem lehet megélni. Anyagilag fel kell/lehet készülni egy gyerekre, azonban tökéletes időpont nincs. Van olyan hogy minden klappol kétcsíkos a teszt és apa meg elveszti az állását. Akkor mi van? Irány az abortusz? ÉS ha túl vannak rajta és apa kap egy 2x olyan jól fizető melót? persze ez sarkítás, csak hogy éreztessem tökéletes időpont/anyagi helyzet nincs. De van olyan hogy úgy oldod meg a gondokat nehéz helyzetben ahogy nem is gondoltad volna (no persze nem teljesen igaz "ha anya vagy megoldod" mert nem mindent lehet megoldani vagy a sorsra bízni)

Amikor a gyerek téma szóba kerül van olyan aki elmagyarázza hogy azért nem vállal mert ennyi a kiságy blabla a jó kókuszrostos matrac is mennyibe kerül és akkor még a toronyóra láncostól. Hát kérem nem lesz a gyereknek semmi baja ha nem mindenből a legdrágábbat kapja (ami amúgy nem feltétlenül a legjobb). Szóval vkik szeretik kimagyarázni hogy az anyagi helyzet miatt... holott pontosan tudom hogy többet költenek a hobbiállatra mint más a gyerekre. Nem kell a duma az anyagiakról! Nem akar gyereket és kész! Ezt a véleményt tudni kell vállalni! Sajnos van olyan a környezetemben aki tényleg valósan nehéz anyagi helyzet miatt nem vállalt gyereket. És megértem!

Szerintem a legfontosabb tisztán látni a saját helyzetünket, képességeinket (nem mindenki anyának/apának való) és ehhez mérten dönteni és vállalni a véleményünket

Lehet pirosozni akinek nem tetszett :p

2015. máj. 18. 11:46
 72/162 anonim ***** válasza:
96%
Barátnőm szült úgy gyereket, hogy a pasija közmunkán van, ő pedig kap egy kevés kis pénzt a gyerek után, és csá... Én mondtam neki, hogy kétszer gondolja meg, mert ez így felelőtlenség, de ő egyre hajtogatta, hogy jaj, nem csak pénz kell egy gyerek eltartásához... Ja, azóta is nekem nyafog, hogy nem tudja, mi a fontosabb, új ruhák a gyereknek, vagy a pasijának valami rendes melós ruha, mert a régi tönkrement, és nincs pénz a kettőre egyszerre. Szerencsére, találtak megoldást, de akkor is, én nem szeretnék ilyen helyzetben gyereket. Őket a nagyszülők támogatják, de a panaszokat mindig én hallgatom...
2015. máj. 18. 11:47
 73/162 anonim válasza:
36%
A gyermekvállalás nagy elhatározás ,de az én tapasztalatom a lelkem jelezte hogy mikor szeretnék gyermeket és érdekes módon mikor megszületett a lányom egyszeribben a szerencse is velem volt mert onnantól kezdve megváltozott az életem.Az előtt nem éppen mondhattam el magamról, hogy házam volt kocsim volt..Szinte azt mondhattam hogy nem volt semmim de egy gyermek születése az életnek a kiteljesedése ,boldogsága és innentől kezdve az anyagi háttér ház kocsi minden meg lett.Azóta szültem még egy gyermeket és szerintem aki azon gondolkodik hogy nincs pénzem nincs háttér ez távol áll mert amit eltervezünk és nagyon akarjuk akkor meg fog valósulni.Nem úgy kell gondolkozni hogy nincs pénz ,hanem mindig lesz amennyire szükségem van. Pozitív hozzáállás.Ha úgy állok hozzá,hogy görcsölök akkor olyan lesz az életem ha pedig úgy hogy derűsen szemlélem az életet akkor áramlik a jó felém.
2015. máj. 18. 12:00
 74/162 anonim ***** válasza:
89%
Én úgy látom, hogy a szeretet kontra pénz kérdés nincs is olyan messze egymástól. Ugyanis ha szeretem a gyermekem akkor igyekszem mindent megadni neki amire szüksége lehet (nem az iphone-ra gondolok). Ahhoz viszont pénz kell. Mondhatnám azt is, hogy szeretem annyira a még meg nem született gyermekem, hogy nem teszem ki annak, hogy nélkülözésben kelljen felnőnie.
2015. máj. 18. 12:02
 75/162 anonim ***** válasza:
94%
Én alapból a szeretetet mindig is előtérbe helyeztem, szinte mindenről úgy gondolom, hogy a külvilág, a felszín nem számít. Viszont még most felnőtt koromban is világosan él bennem az a mindennapi gyerekkori kép, amikor nagy ritkán szerettem volna egy csokit vagy egy cukrot és nem tudták megvenni nekem a szüleim. A nagyobb dolgokról - pl. hogy mindig csak egy nadrágom volt - inkább nem is beszélek. Ez lenne a szeretet? Hát nem hiszem... Nyilván ha a gyerek születése után lesz egy ilyen állapot az más, de ilyen körülményekbe gyereket szülni nem szeretet, hanem önzőség. Elcsépelt szöveg de igaz, hogy akit szeretsz, annak a legjobbat kívánod. Egy gyereknek pedig főleg nagy trauma állandóan azt hallgatni, hogy nem kaphatja meg még az alapvető szükségleteket sem.
2015. máj. 18. 12:23
 76/162 anonim ***** válasza:
93%
Meddő vita. Van, aki megfontolt, van, aki kevésbé. Van, akinek az a fontos, hogy a leendő gyermeke mindent megkaphasson, van, aki meg nem tud egy kilo almát venni 15.én, és a társadalom által elvárt minimummal védekezik.
2015. máj. 18. 12:36
 77/162 anonim ***** válasza:
82%
Én most már értem miért nem lett testvérem, hogy nekem is van saját gyermekem. És megélünk vele, de arra már nincs pénz, hogy nagyobb lakásba költözzünk, ha így marad fél szobában fog felnőni szegény és ha lenne még egy, akkor már egy 4m2-es helyen kellene élnie... Egyik távoli rokonom 4-et vállalt és most elférnek egy családi házban, de nem tudom mi lesz velük amikor minden gyerek iskolás lesz, meg majd ki akarnak repülni. De bizonyos szempontból tetszik, hogy a fehér emberek között is vannak bevállalós emberek a nagy család miatt. A főnökömnek meg csak kettő van, pedig milliárdos, lehetne 10 is, kb. 30 szobás kastélyban élnek...
2015. máj. 18. 12:45
 78/162 anonim ***** válasza:
15%

Miért a pénz helyezik előtérbe a magyar párok a gyerekvállalással szemben?

Azért mert sokan nem ismerik a mondást.

Van egy igaz mondás, hogy az "okos" gyereknek semmit nem kell adnod , az majd megteremti / megszerzi magának.

A "lüke" gyereknek oda adhatod a fél országot azt is eltékozolja és semmije nem lesz, "senki" lesz.

Ezen a mondáson el lehet gondolkozni és az életből vett példákkal behejetesíteni.

2015. máj. 18. 12:53
 79/162 anonim ***** válasza:
11%

Én azt mondom, a pénz önmagában SEMMI!! Törölje ki vele a valagát minden kedves pénzéhes bunkó.

Ha valaki úgy érzi gyereket szeretnének a párjával, van fedél a fejük fölött és étel az asztalukon, mindketten dolgoznak, akkor hajrá!! Mindegy, hogy albérletben, panelban, tanyán vagy kastélyban élnek...sőt, az is mindegy, hogy paprikás krumpli vagy narancsos kacsa jut a tányérba...és még az is mindegy,hogy havi 70-et vagy 370-es keresnek fejenként! Ha akarnak...akkor így is,meg úgy is meg fognak élni! S ha a szívük a helyén van, akkor 100%, hogy boldogan!

2015. máj. 18. 12:58
 80/162 anonim ***** válasza:
86%

Mert pénz nélkül miből neveled fel?!

- kaja, pia

- ruha, cipő

- lakhatás (télen fűtés!)

- iskoláztatás

...

A gyerek nem annyi, hogy megszülöm, aztán csá, majd lesz valahogy, ahogy neked, úgy neki is szükségletei vannak.

Ok, lehet játszani, hogy hó végén zsíros kenyér, kinőtt/nagy ruhák és abszolút nélkülözés, persze. De a gyerektől így csak elveszel.

Plusz nem tudod elhatárolni az idegességedtől, amit az állandó pénzhiány okoz benned. Feszült vagy, amit ő is érez, vagy óhatatlanul rámordulsz egy-egy helyzetben.

És ő akkor szeretet, melegség helyett folytonos pesszimizmusban, ingerültségben és a holnaptól való félelemben fog felnőni. Épp csak az vész el számára, ami miatt gyereket vállalunk - hogy megadhassunk neki kb. mindent.

2015. máj. 18. 13:04
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!