Miért a pénz helyezik előtérbe a magyar párok a gyerekvállalással szemben?
Szóval, nem egy kérdésben volt erről szó, ha csak bizonyos jövedelem és anyagi helyzetben lehet gyereket vállalni ?
Ezek szerint aki szerényebb jövedelemmel rendelkezik mint "ildomos" lenne az már ne is vállaljon gyereket, csak mert nem tudja esetleg megadni a gyereknek a társadalom által elvárt minimumokat ?
de mégis mit kéne előtérbe helyezni?
pénzből élünk mindannyian!
mire alapozzon az ember?
segélyre?
szülőkre? rokonokra? barátokra?
államra?
istenre???
van fb-n egy (több) ingyen adok c. csoport, lehet kamu, lehet nem, de sokan írják hogy pelus kéne, elszakadt az iskolatáska stb... és nincs pénz, mert szeretetből nem tudsz enni adni!
"Persze, pénzből él az ember. Igen, nyilván kell valamennyi. De bődületes nagy ostobaságra vall, ha valaki csak a pénzben és az anyagi dolgokban tudja mérni a nyugalmat és a boldogságot....szívemből sajnálom őket. Szörnyű életül lehet! :(
"
Kapaszkodj meg, nagyon sok olyan család van, ahol pénz és szeretet is bőven akad. A kettő nem zárja ki egymást, bár tudom, hogy úgy könnyebb lenne a lelkednek.
Na, meguntam végigolvasni minden választ, de leírom nagyjából a véleményem:
1. Te kérdező, ezeket háznak nevezed? Jászladány meg Ozora meg ilyenek? És ott is lakhatatlan romokat linkeltél. Ezek kb. lebontásra ítélt házak, a telek miatt van max áruk. Ezt te sem gondolod komolyan. Ilyen házba életveszély bemenni. Vidéken egy normális ház, amibe én legalábbis beköltöznék olyan 5-10 millió közt van. Tudom, most állunk vásárlás előtt, sokat nézelődünk mindenfelé :)
2. Utálom az olyan embereket, akik szülnek a semmire, 0 vágzettség, se lakás, se normális anyagi körülmélnyek, aztán meg kiírnak olyanokat facebookra, hogy: éhen fogunk halni. Meg úton-útfélen panaszkodnak, hogy így-úgy sz.rul élnek. És ez kb mindennapos. Na ezért nem kell gyereket vállalni a semmire.
3. írta valaki, hogy elég szomorú, hogy nem segít a család. Hát mert ez miért olyan egyértelmű valakinek? Se nekem, se a páromnak nem élnek a nagyszüleink, az én szüleim nehéz körülmények közt élnek, és segítem őket, nem ők engem, a párom szülei sem különösebben gazdagok, maximum néha egy kis húst vagy krumplit kapunk tőlük. És nem tudom miért lenne egyértelmű, hogy más anyagi terhére szüljek, ahogy ez a 140 ezres kérdező is írta, hogy a szülők segítenek. És ha a szülő ne adj isten meghal, megbetegszik? Akkor a gyereket szélnek eresztem?
4 Hogy mi kell egy gyerekhez? Normális lakás, ahol a gyereknek van saját élettere, és nem kell attól rettegni, hogy mikor viszi el a fejünk felől a bank. Szüksége van normális ételre, nem krumplira meg tésztára minden nap, hanem normális ételre. Szüksége van ruhára. Nem kell feltétlenül vadonatúj, drága, de normális, méretben neki illő, tetsző, változatos. Szüksége van tisztálkodási szerekre, iskoláztatásra ( tankönyvek, írószerek, osztálykirándulás) Ha már nagyobb a gyerek, akkor ha elszeretne néha menni valahova, akkor ne kelljen mindig nemet mondanom, mert nincs pénz, hanem ő is elmehessen fagyizni, moziba, legyen egy kis zsebpénze. Esetleg jobb esetben el tudjam indítani az életben valamivel: egy lakástakarék vagy akármi. Emellett adjak neki élményeket, ami nem csak séta meg kirándulás, hanem mondjuk évente egy nyaralás. Ha a gyerek beteg legyen gyógyszerre, ha egy szemüveg kell neki, akkor legyen arra. Szerintem semmi olyan különösebb luxus dolgot nem írtam, de ezek kellenek egy normális esetben. És persze ezeket ne olyan áron, hogy mi a férjemmel szakadtan járunk, vagy nem megyünk sehova. Szerintem ez az az alap, ami egy gyerekhez kell. Ezt meg mindenki maga tudja, hogy mennyiből tudja kigazdálkodni. Hogy számosítsak is példaként:
Én keresek 200ezret a férjem 120ezret, csp. 12 ezer. Tehát bevételünk 330 ezer körül van. Kiadásunk rezsi (50.000), utazás ( 20.000), kaja (változó, kb 50 ezer) szal olyan 120.000 a fix kiadásunk. Ezen felül marad 210 havonta, amiből kihozzuk azt, amire szükség van épp aktuálisan. Szerintem nem élünk hatalmas luxusban, de a fiamnak mindene megvan a normális kereteken belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!