Miért a pénz helyezik előtérbe a magyar párok a gyerekvállalással szemben?
Szóval, nem egy kérdésben volt erről szó, ha csak bizonyos jövedelem és anyagi helyzetben lehet gyereket vállalni ?
Ezek szerint aki szerényebb jövedelemmel rendelkezik mint "ildomos" lenne az már ne is vállaljon gyereket, csak mert nem tudja esetleg megadni a gyereknek a társadalom által elvárt minimumokat ?
Mert pénzből élünk. Nem a pénz boldogít, de sajnos elég fontos ahhoz, hogy befolyásolja a gyerekvállalást.
Szerintem nem összegben kell meghatározni, mert mindenkinek más igényei vannak.
Nekem fontos, hogy legyen párszáz ezer megtakarítás, hogy ha bármi van, tudjunk mihez nyúlni. Szeretném, ha jogosult lennék gyedre, de sajnos ehhez új munkahely kell, ahol nem 2 órára jelentenek be. Szeretném, ha nem anyagi lemondások árán kellene gyereket vállalnom. Jelenleg talán 2 év múlva összejöhet.
Kerdezo, vegtelenul naiv es buta vagy. Vagy egyszeruen csak szornyen ostoba.
Tarsadalom altal elvart minimum pedig nincs. Letminimum van, innentol kezdve pedig egyeni igenyek, egyen altal meghuzott hatarok.
Azok az ostobasagok pedig amiket osszehordtal.. Na mindegy.
Szegénységben nőttem fel...
Te a gyereked szemébe tudnál nézni, amikor kikapcsolták az áramot és a vizet, nincs befiztve a suliban ebédre, de otthon sincs semmilyen étel már 2 napja és sír az éhségtől?
Én nem, épp ezért olyan anyagi körülményeket akarok teremteni, hogy neki ezt ne kelljen átélnie.
Nem olvastam végig a válaszokat, de leírom én miért nem vállalnék sok gyereket.
Mi ketten vagyunk testvérek, jó helyen lakunk, szép, nagy lakásban, egyetemre járunk, itthon élünk még szüleinkkel, mindenünk megvan. (Telefon, saját gép, saját szoba, jó ruhák.) ÉN ezt szoktam meg, nekem ez a jó, ez a természetes, hogy ha éppen rendelni akarok kaját ne okozzon gondot 2000 ft, hogy ha nyáron ki akarunk kapcsolódni le tudjunk ugrani a balatoni nyaralónkba. Biztos ez soknak hangzik magyar viszonylatokban, de ha nekem ezt meg tudták adni a szüleim én is meg szeretném adni a gyerekeimnek. Ennyi az egész...
Utolsó előtti vagyok, igaza van az utolsónak, olyan körülmények közé tényleg nem kell, nem lehet vállalni, ahol az a tét, hogy etetni tudod-e...De azt gondolom hogy te nem is erre gondoltál.
Egyébként manapság ha valakinek annyira kevés a jövedelme, (39 ezer/fő alatti) akkor fizetik a suliban a gyerek kajáját...Gondolom azért hogy járjon suliba, legalább ezzel igyekeznek biztosítani, hogy eteti az állam. Nem csak a barna gyerekeket.
Drága kérdező,egy szociális munkás örömmel mutat neked olyan embereket,akik segélyből vállalnak gyereket,sőt,el is veszik tőlük,mert olyan jó hatással van rá a szülő.Megsúgom,hogy ilyenből fehér embert is tudna ám mutatni,nem is egyet.
Off:ebben az országban minden instabil,egytől egyig,úgy,hogy ide biztos nem szülök.Még az értelmiségiek legtöbbje is nehezen nevel fel 1-2 gyereket is és bizony ők se tudják egykönnyen megoldani a ruháztatást,az etetést,a tankönyvet,stb.Tehát ha itt ragadok,nem lesz gyerekem.
Kérdező, írd le kérlek szépen, hogy szerinted mi az a minimum, amit egy gyereknek meg kell kapnia. SZERINTED.
Mert eddig semmi konkrétum nem hangzott el, anélkül meg nehéz érdemben reagálni.
hmm..
ha elolvasták a válaszokat akkor máris körvonalazódik a társadalom által elvárt minimum :-)
Egyfelől meg lehet érteni azt, hogy egy egyénenként függő minimum az, ami kell a gyerekvállaláshoz - ezt meg is fogalmazták többen is h számukra mi az!
Itt az a kérdés h ha valaki úgy akar gyereket a környezetükben h a saját minimum elvárásaik alatt van akkor miért indul be az h lebeszéljék róla?
Holott nem ismerjük az adott személy minimum elvárásait.
Sok esetben (itt is írták páran) egy biztos anyagi szint elérése kell ehhez és ha megtehetnék is h több gyermeket vállalnak mégis csak egynél megállnak.
Ez a tendencia amúgy a tehetősebb családokra vonatkozik.
Amit felvetett valaki h csak egy bizonyos anyagi szint felett vállalhasson gyereket egy pár - no ezt szerintem nem gondolta át - és nem gondolt bele a társadalmi következményeibe sem - de ezt nem fejtegetném :-)
A kérdéseim nem véletlen voltak naivak - kérem ezt nézzék el nekem !
Köszönöm a válaszokat igen hasznosak voltak számomra :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!