Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért a pénz helyezik előtérbe...

Miért a pénz helyezik előtérbe a magyar párok a gyerekvállalással szemben?

Figyelt kérdés

Szóval, nem egy kérdésben volt erről szó, ha csak bizonyos jövedelem és anyagi helyzetben lehet gyereket vállalni ?

Ezek szerint aki szerényebb jövedelemmel rendelkezik mint "ildomos" lenne az már ne is vállaljon gyereket, csak mert nem tudja esetleg megadni a gyereknek a társadalom által elvárt minimumokat ?

2015. máj. 18. 08:47
 131/162 anonim ***** válasza:
100%
és ha szülők nem tudnak segíteni de tényleg semmiben? erre se lehet alapozni
2015. máj. 19. 08:46
 132/162 anonim ***** válasza:
0%
82%-os gondolom akkor téged se segített a családod, nem segítettek a ház körüli felújításban.. mert akkor a te érvelésed szerint nem mondhatod hogy 100%-osan a tiéd... és, csak közlöm, a férjem választotta a házat, nekem elég lett volna a a 10 milliós is amit egyedül a saját pénzemből fizethettem volna. De ő nagyobbat akart így a felét ő fizette, szerintem így igazságos.
2015. máj. 19. 08:47
 133/162 anonim ***** válasza:
55%
Ennyi hozzászólás még nem láttam itt, pedig nem ma kezdtem :-)
2015. máj. 19. 09:08
 134/162 anonim válasza:
89%

Ha neked részben a férjed, részben a szüleid fizették a házadat, akkor azt nem te fizetted...Ez tény. 10 millió forintot gyűjtöttél???És azt duplázták meg, vagy az már a megduplázott volt, tehát valójában csak 5 milliót? És ahhoz rakta még hozzá a férjed, a másik felét?!

Komolyan gondolod, hogy kiosztod a másikat, mert őt azzal segítették a szülei, hogy otthon lehetett a gyerekével, és az szerinted annyiba került, mint a te házadnak az a része, amit a szüleid fizettek? Szerinted 1-2 évet otthon lenni az 5-10 millió forintba kerül? Az egy dolog, hogy nem gondolod át amiket leírsz, viszont a lényeget te magad is leírtad: van, akit ezzel segítenek a szülei, van, akit pedig azzal. Tehát teljesen ugyanott vagy, mint az, aki a szüleihez szült, de aztán elment dolgozni és albérletbe. Semmivel nem jobb anyagi szempontból, ugyanannyi, vagy még több segítséget kaptál.

2015. máj. 19. 09:09
 135/162 anonim ***** válasza:
39%

Ez egy nagyon fontos kérdéskör. :) Vannak dolgok amiket sosem értettem ezzel kapcsolatban. Nemcsak nálunk, máshol is látom, hogy az anyagiak fordított arányosságban vannak a gyermekek számával. Minél szegényebb valaki, annál több gyermeke van. Miért? Az óvszert nem tegnap találták fel. Miért nem tudnak védekezni? Számtalan mód van már rá. Vagy ha már óvszerre sincs pénz, ki kéne venni időben és nem kéne a hölgybe élvezni. Elnézést, hogy nem képletesebben írtam. Aztán 9 hónap múlva jön a meglepetés. Világra jön egy szerencsétlen kisgyermek, aki semmit sem tehet arról, hogy van, viszont valószínűleg nélkülözésben fog élni és mivel szüleitől ezt látja, hamar lesz neki is gyereke, mert az óvszert ő sem fogja ismerni. Ez ördögi kör. Belőle is olyan anya lesz, akinek minden mellére 2 gyerek is jut, további 4 pedig majd a hátán fog csimpaszkodni, az ötödiket meg babakocsin tolja, már ha jut pénz egy babakocsira. Esetleg jobb híján összekukáznak egy használtat valahol lomtalanításkor. Állás többnyire nincs egyik szülőnek sem, esetleg alkalmi munkák, csencselés, prostitúció. Így igazán érdemes gyereket vállalni, hiszen kapják az államtól a pénzt és dolgozniuk sem kell. Arról nem is beszélve, hogy nagy része az ilyennek lélekben még gyerek, nincs semmi felelősségtudata. Ha lenne, használna óvszert és ne esne teherbe nulla anyagi háttérrel.

A mai világban 2 ember akkor érett meg a szülőségre, ha anyagilag független, van stabil állása, ketten együtt minimum megkeresnek 250 ezret nettóban és van önálló lakás, melyben egy saját szobát tudnak biztosítani a gyereknek. Nembaj ha ez kezdetben albérlet, idővel majd tudnak venni lakást, ha ügyesen gazdálkodnak, de ha az imént felsoroltak nincsenek meg, akkor egyszerűen nem szabad gyermeket vállalni. Más kérdés, hogy sajnos valahogy ma egyre kevesebb az érett gondolkodású ember, még a 30-as korosztályból is. Ma az a divat, hogy a lányok pasiról pasira másznak, a fiúk meg igyekeznek minél több lányt "meghódítani". Nem csoda, hisz a tv és a média is ezt sugallja, olyan szenny kupleráj műsorokkal, mint az Éjjel nappal Budapest, vagy Éden hotel és társai. Egyre kevesebb ember képes mély és hosszabb távú kapcsolatot kialakítani a másikkal, mert mindig jön egy szebb és jobb, aki még nem volt meg. Pedig egy felelősségteljes szülőjelöltnek szeretnie kell a párját, példát kell mutatnia a gyereknek. Sok házasság válással végződik, egyre több. Persze minden szerelem elfáradhat egyszer, de nem ez a fő probléma az esetek többségében, hanem az, hogy nem tudunk ellenállni a kísértéseknek. Nem tudunk úgy gondolkodni, hogyha van valakink akivel jól elvagyunk, szeretjük is egymást, akkor egyszerűen ne feküdjünk bele más ágyába is. Ez az a kísértés, aminek egy felnőtt gondolkodású ember ellent tud állni. Aztán persze ha jön a lebukás, akkor szembesülnek azzal milyük van és mit veszíthetnek el egy kis kaland miatt.

2015. máj. 19. 10:19
 136/162 anonim ***** válasza:
100%

Amikor szociológiát tanultunk, egyszer érintettük ezt a kérdéskört is.

Ott mutatott a tanár egy kutatást. Az alapján a gyerekszám általában ott volt magas, ahol az anya alacsony végzettségű, kis településen él és rossz szociális körülmények között nőtt fel.

Van egy barátnőm, aki szociális munkásként dolgozik, tapasztalata alapján is ez a tendencia.

De ez nem csak nálunk van így, hanem a világ jelentős részén. Talán egy-két ország van, ahol kulturálisan nagy érték a gyerek és minden társadalmi réteg sok gyereket vállal.

Például Izraelben, de ott van egy fajta népesedési verseny a palesztinokkal, tehát félig-meddig politikai kérdés is a gyerekvállalás.

2015. máj. 19. 11:23
 137/162 anonim ***** válasza:
41%
A GYED-et pont az első 1-2 évre találták ki, valamint ott van az elején a CSED is. Ha ezek megvannak, akkor nem kell szülői segítség.
2015. máj. 19. 11:26
 138/162 anonim ***** válasza:
15%
igen a 10 milliót egyedül gyűjtöttem és ezt duplázták. De ezt ne úgy képzeljétek el hogy hozzácsaptak 10 milliót, hanem ha beraktam 50 ezret ők is kipótolták ennyivel. ha ezret akkor annyival. Ha felesleges dologra vettem ki akkor ugyan annyit kellett visszaadnom. Ehhez az összeghez hozzájött amit születésemkor lekötöttek nekem és kamatozott, meg egy örökség is. Tehát ezekből tevődött össze a pénzem. Én nem az egész, 20 milliót költöttem a házra, a férjem és én is 8-8 millióval szálltunk be, plusz a felújítás. A többi megmaradt, a felét lekötöttem a gyermekemnek, hogy én is tudjam őt támogatni, a maradék meg megmaradt vésztartaléknak.
2015. máj. 19. 11:34
 139/162 anonim ***** válasza:
57%

Mert szeretetből nem fogsz venni ételt meg ruhát meg nem fogsz élményeket venni a boltban.

Próbáld ki és szólj nekem is ha összejön.

ÉN például nem akarok szűkölődni,mert hiába van gyerek én magamra imádok költeni.

Úgymond pasiként ,,magas a rezsim" sőt extrém magas.

Most ha lenne gyerekem és neki menne a pénzem én meggyűlölném őt,mert effektíve a szitu tönkre teszi az életemet.

Sok ember ezért van besavanyodva,mert csak azért vállalnak gyereket,mert

1.A másik rákényszeríti

2.Társadalom elvárja

Nagyon sok ismerősöm megbánta pedig sokszor mondtam neki,hogy ,,jól meggondoltad?Biztos vagy benne?"

Most meg rinyálnak.

Minden pénzbe kerül ma érted minden.

Most az miért jó ha van pulya,de nyaralni max a balcsira mehetsz last minuteban,meg hordhatod a kinyőtt ruhákat?

Ebben mi a jó például?

Vagy,hogy spórolnod kell?

Én azt vallom egy életed van azt kell nagykanállal majszolni.

2015. máj. 19. 11:48
 140/162 anonim ***** válasza:
0%
139-es... Ha mindenki ilyen önző lenne mint te , mindenki csak magával törődne és senki nem vállalna gyereket, kihalna az emberiség..:)
2015. máj. 19. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!