Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért a pénz helyezik előtérbe...

Miért a pénz helyezik előtérbe a magyar párok a gyerekvállalással szemben?

Figyelt kérdés

Szóval, nem egy kérdésben volt erről szó, ha csak bizonyos jövedelem és anyagi helyzetben lehet gyereket vállalni ?

Ezek szerint aki szerényebb jövedelemmel rendelkezik mint "ildomos" lenne az már ne is vállaljon gyereket, csak mert nem tudja esetleg megadni a gyereknek a társadalom által elvárt minimumokat ?

2015. máj. 18. 08:47
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/162 anonim ***** válasza:
100%
Azért beszélik le ilyen esetben azt aki kérdezni, mert MEGKÉRDEZI! :) Nem kell megkérdezni. Aki akar gyereket, tudatában annak hogy tudja etetni/ruházni, a többi extra, ha úgy érzi hogy neki úgy is jó ha annyira vállalja, akkor vállalja. Ne kérdezgesse. Már csak azért sem, mert mindig lesz olyan is, aki pl 200ezer /szülő bevétellel is lebeszélne róla, mert mondjuk albérletben vagy, mert nekik az a szint hogy saját lakás/ház.
2015. máj. 18. 15:40
 102/162 anonim ***** válasza:
70%
Akkor megosztanám az én véleményemet is. Bár sajnos egyre kevesebben akarnak gyereket, de szerintem aki akar, ahhoz 2 alapvető feltétel kell. Mindkét szülőjelöltnek legyen megbízható stabil állása, legalább fejenként nettó 120-150 ezer ft havi keresettel. Legyen egy lakás, ami lehetőleg nem albérlet. Panel is jó, sokan élnek abban. Sokkal fontosabb az, hogy a gyereknek legyen majd biztosítva egy saját szoba. Ez elengedhetetlen. Innentől szerintem már csak az elhatározás kell és szeretet. :) Az apuka pedig vállalhat kiegészítő munkát is a főállás mellé, de rengeteg módja van pénzt keresni. Én például kutyát sétáltatok, havi 18 ezret megkeresek vele. Ez persze csak az én személyes véleményem. (26 éves fiú voltam)
2015. máj. 18. 16:00
 103/162 anonim ***** válasza:
90%

Évezredes statisztika ,hogy mindenhol a legszegényebbek szaporodnak a legjobban. Akkor miről beszélünk?? Idehaza is a csóró réteg vállal be 5-6 gyereket. A gazdag meg egykézik max 2 gyerek, de azt is 40 évesen.

Megélhetési gyerekgyártás még mindig járható út. Ha meg már megvan a gyerek nem mondhatja az állam hogy pusztuljon éhen ,abból majd tanúl ,mert a szerencsétlen gyerek nem tehet arról hová szülték.

2015. máj. 18. 16:08
 104/162 anonim ***** válasza:
100%

Bár ezt már biztosan írta valaki, most nem olvasok el mindent...

NEM a pézt helyezem előtérbe, ha nem nyomorba akarok szülni... Épphogy a leendő gyermekem életminőségét nézem.

Persze vannak szintek. A szegénység még nem nyomor, de nekem azért vannak feltételeim, eléggé be akarom biztosítani, hogy rendes életünk legyen, szinte bármi is történik. Komoly megtakarítás nélkül nem vállalnék gyermeket. Nem ítélem el azt, aki azt teszi, de én ne szüljek már a semmire, ha nem akarok. Viszont van, aki tényleg a pucér seggére szül, remény és felelősségtudat nélkül és másoknál kuncsorog, meglepődik, hogy a sok gyerek pénzbe kerül, ésatöbbi. Na azt erősen helytelenítem.

2015. máj. 18. 16:25
 105/162 anonim ***** válasza:
92%
93-as. Igazad van mindenki akkor szül amikor akar, és magáénak szülje. te se magadnak szülted, mert a mi adónkból tartott el az állam titeket.. igazad van erre aztán lehet büszkének lenni.
2015. máj. 18. 16:29
 106/162 anonim ***** válasza:
90%

Hát sajnos pont az a baj, hogy a többség nem a pénz helyezi előnybe.

És itt nem a társadalomtól elvált minimumról van szó, hanem arról, hogy egy gyereknek legyen egy saját szobája (még ha az kicsi is), ne a szülők ágyában aludjon 14 éves koráig, legyen mit ennie (és lehetőleg ne májkrémes száraz harmadnapos kenyeret, hanem egészségesen, változatosan...), legyen víz, áram, fűtés, legyen ruhája, tudjon továbbtanulni. Aki mindezek csupán egyikét nem tudja biztosítani, az ne vállaljon gyereket.

Aki mindezek ellenére mégis vállal, az egy utolsó önző dög, és a saját gyerekét sem szereti, hiszen nem érdeklik az érzései, a körülményei, a sorsa, a jóléte. Csak a saját érdekei.

2015. máj. 18. 17:03
 107/162 anonim ***** válasza:
7%
Mi nem voltunk gazdagok soha. Kamaszként ruhát csak úgy tudtam venni, ha a születésnapi, névnapi,karácsonyi pénzeket összegyűjtöttem és abból vettem magamnak. Nyaralni nem jártunk. Csak 1-1 napos strand, kirándulás, állatkert volt nyaranta. Chips, csoki ilyesmi havonta 1-2x. 16 évesen kaptam életem első mobilját. 14 évesen ettem először hamburgert és pizzát. DE! SOHA egyetlen egy percig sem éreztem ezt problémának! Sem akkor, sem most! De mindig volt elég ruhám, cipőm, nem voltam szakadt, koszos...minden nap főtt étel volt az asztalon és sütemény. Jah, és rengeteg szeretet!! Számomra akkor is és most is 100 x többet ért, az édesanyám gondoskodó szeretete! Nem érdekelt soha a pénz! De képzeljétek, az apai nagyszüleimtől szeretet soha nem kaptam...CSAK pénzt. Tudjátok mire mentek vele? Semmire! Össze sem lehet hasonlítani azt, ha bár szerényen....de tényleg szereteteben él valaki azzal, mintha pénzzel, de felszínes, ócska "szeretet" veszi körül. Tudom, mert tapasztaltam! Persze, pénzből él az ember. Igen, nyilván kell valamennyi. De bődületes nagy ostobaságra vall, ha valaki csak a pénzben és az anyagi dolgokban tudja mérni a nyugalmat és a boldogságot....szívemből sajnálom őket. Szörnyű életül lehet! :(
2015. máj. 18. 17:57
 108/162 anonim ***** válasza:
83%
Tudod Utolsó, pénz és szeretet nem zárják ki egymást. Azzal csak a szegények szokták vigasztalni magukat és egymást, hogy ahol a szülők több dolgot meg tudnak adni a gyereknek, cserébe elhanyagolják őket.
2015. máj. 18. 18:01
 109/162 anonim ***** válasza:
7%

A szerény élet az határeset. Lehet nagyon boldog gyerekkor is úgy, boldogtalan is, sok múlik a gyerek igényein s persze a családi légkörön. Én laktam fürdőszoba nélküli házban (igaz, csak nyaranta), boldog voltam ott. Van, aki ezt nem bírná.

Megértem azt, aki így nem akar gyermeket, de azt is, aki igen.

Én pedig fura lehetek, mert nekem alap a nagy megtakarítás és egy ház, ami lassan 20 millióba került - de gyerekszoba az nincs benne, egyszerűen nem fért. A nappalit be lehet áldozni, de csak ha tényleg hiányzik majd a gyereknek a saját, zárt szoba. Vagy ne is szüljek soha, mert a 90 nm-es házamban extrém nehezen tudok bepaszírozni egy aprócska gyerekszobát? Kettőt pedig sehogy. Ezzel nem tudok egyetérteni. A kamaszkor nem gond, max. vennék egy kis nyaralót neki a közelben vagy valami.

No ezt a szint, amin már nem kell agyalni, ha gyereket akar az ember, szerintem.

2015. máj. 18. 18:31
 110/162 anonim ***** válasza:
95%

En pl azert mert engem is a semmire vallaltak es meg az anyam hiteleit is nyogom.Nem ilyen eletet szanok a gyerekemnek

Parom detto

Legfokeppen ezert nem vallaltam az iden egy vedekezes ellenere besikerult (csunya egy megfogalmazas)terhesseget

Ronda magyar valosag

2015. máj. 18. 18:40
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!