Miért a pénz helyezik előtérbe a magyar párok a gyerekvállalással szemben?
Szóval, nem egy kérdésben volt erről szó, ha csak bizonyos jövedelem és anyagi helyzetben lehet gyereket vállalni ?
Ezek szerint aki szerényebb jövedelemmel rendelkezik mint "ildomos" lenne az már ne is vállaljon gyereket, csak mert nem tudja esetleg megadni a gyereknek a társadalom által elvárt minimumokat ?
Évezredes statisztika ,hogy mindenhol a legszegényebbek szaporodnak a legjobban. Akkor miről beszélünk?? Idehaza is a csóró réteg vállal be 5-6 gyereket. A gazdag meg egykézik max 2 gyerek, de azt is 40 évesen.
Megélhetési gyerekgyártás még mindig járható út. Ha meg már megvan a gyerek nem mondhatja az állam hogy pusztuljon éhen ,abból majd tanúl ,mert a szerencsétlen gyerek nem tehet arról hová szülték.
Bár ezt már biztosan írta valaki, most nem olvasok el mindent...
NEM a pézt helyezem előtérbe, ha nem nyomorba akarok szülni... Épphogy a leendő gyermekem életminőségét nézem.
Persze vannak szintek. A szegénység még nem nyomor, de nekem azért vannak feltételeim, eléggé be akarom biztosítani, hogy rendes életünk legyen, szinte bármi is történik. Komoly megtakarítás nélkül nem vállalnék gyermeket. Nem ítélem el azt, aki azt teszi, de én ne szüljek már a semmire, ha nem akarok. Viszont van, aki tényleg a pucér seggére szül, remény és felelősségtudat nélkül és másoknál kuncsorog, meglepődik, hogy a sok gyerek pénzbe kerül, ésatöbbi. Na azt erősen helytelenítem.
Hát sajnos pont az a baj, hogy a többség nem a pénz helyezi előnybe.
És itt nem a társadalomtól elvált minimumról van szó, hanem arról, hogy egy gyereknek legyen egy saját szobája (még ha az kicsi is), ne a szülők ágyában aludjon 14 éves koráig, legyen mit ennie (és lehetőleg ne májkrémes száraz harmadnapos kenyeret, hanem egészségesen, változatosan...), legyen víz, áram, fűtés, legyen ruhája, tudjon továbbtanulni. Aki mindezek csupán egyikét nem tudja biztosítani, az ne vállaljon gyereket.
Aki mindezek ellenére mégis vállal, az egy utolsó önző dög, és a saját gyerekét sem szereti, hiszen nem érdeklik az érzései, a körülményei, a sorsa, a jóléte. Csak a saját érdekei.
A szerény élet az határeset. Lehet nagyon boldog gyerekkor is úgy, boldogtalan is, sok múlik a gyerek igényein s persze a családi légkörön. Én laktam fürdőszoba nélküli házban (igaz, csak nyaranta), boldog voltam ott. Van, aki ezt nem bírná.
Megértem azt, aki így nem akar gyermeket, de azt is, aki igen.
Én pedig fura lehetek, mert nekem alap a nagy megtakarítás és egy ház, ami lassan 20 millióba került - de gyerekszoba az nincs benne, egyszerűen nem fért. A nappalit be lehet áldozni, de csak ha tényleg hiányzik majd a gyereknek a saját, zárt szoba. Vagy ne is szüljek soha, mert a 90 nm-es házamban extrém nehezen tudok bepaszírozni egy aprócska gyerekszobát? Kettőt pedig sehogy. Ezzel nem tudok egyetérteni. A kamaszkor nem gond, max. vennék egy kis nyaralót neki a közelben vagy valami.
No ezt a szint, amin már nem kell agyalni, ha gyereket akar az ember, szerintem.
En pl azert mert engem is a semmire vallaltak es meg az anyam hiteleit is nyogom.Nem ilyen eletet szanok a gyerekemnek
Parom detto
Legfokeppen ezert nem vallaltam az iden egy vedekezes ellenere besikerult (csunya egy megfogalmazas)terhesseget
Ronda magyar valosag
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!