Miért a pénz helyezik előtérbe a magyar párok a gyerekvállalással szemben?
Figyelt kérdés
Szóval, nem egy kérdésben volt erről szó, ha csak bizonyos jövedelem és anyagi helyzetben lehet gyereket vállalni ?
Ezek szerint aki szerényebb jövedelemmel rendelkezik mint "ildomos" lenne az már ne is vállaljon gyereket, csak mert nem tudja esetleg megadni a gyereknek a társadalom által elvárt minimumokat ?
2015. máj. 18. 08:47
161/162 anonim válasza:
Számomra az az egyértelmű, ha az ember a létminimumra nem vállal gyereket. Mikor az öcsém megszületett, akkor apám keresetéből jól éltünk, egy évvel korábban költöztünk nagyobb lakásba. Öcsém másfél éves volt, mikor apám úgy gondolta, hogy neki mégsem jön be a családi élet és megpattant egy fiatalabb csajjal.Mikor lejárt a gyes, anyu visszament dolgozni,de mivel minimálbért keresett, igényelnie kellett segélyt. Volt amikor egész hétvégén dolgozott, addig én voltam itthon öcsivel, a nagyszülők messze laknak, így rájuk csak nyári szünetben számíthattunk, anyagilag tudtak valamennyit segíteni, de nekik sem volt túl sok pénzük. Öcsi azokat a ruháimat hordta, amik nem voltak lányosak, én turis ruhákban jártam, az osztálytársaim folyton kigúnyoltak ezért. Anyu folyton fáradt volt, mikor munkából hazaért, már másra nem is nagyon volt energiája. Nehéz évek vannak mögöttünk annyi szent. A rengeteg munka megtette a hatását, anyu még csak ötven éves, de a szívére és a vérnyomására már gyógyszert kell szednie, és a lábai is sokat fájnak. Apámra a válás után semmiben sem lehetett számítani, gyerektartást évekig nem küldött, de mivel feketén dolgozott, nem is lehetett hivatalosan mit kezdeni vele. Évek óta felénk sem nézett. Ma már mindketten dolgozunk öcsivel, és abban támogatjuk anyut, amiben csak lehet. Én nem szeretném, ha a leendő gyermekemnek így kellene felnőnie, tehát csak akkor vállalnék gyereket, ha tudnám, hogy egyedül is el tudnám őt tartani, ha mondjuk az apja időközben úgy felszívódna, mint az én faterom.
162/162 anonim válasza:
kérdező ha neked ennyire nem fontos a pénz akkor gondolom nem igényled sem a gyest sem a családi pótlékot, sem egyéb juttatást igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!