Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért a pénz helyezik előtérbe...

Miért a pénz helyezik előtérbe a magyar párok a gyerekvállalással szemben?

Figyelt kérdés

Szóval, nem egy kérdésben volt erről szó, ha csak bizonyos jövedelem és anyagi helyzetben lehet gyereket vállalni ?

Ezek szerint aki szerényebb jövedelemmel rendelkezik mint "ildomos" lenne az már ne is vállaljon gyereket, csak mert nem tudja esetleg megadni a gyereknek a társadalom által elvárt minimumokat ?

2015. máj. 18. 08:47
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/162 anonim ***** válasza:
100%

[link]

kérdezo!

Ez neked ház?ez egy cigánytelepen lévő putri.Még ha nem is ott lenne,nézd már meg hogy néz ki!Egy ablak,egy ajtó nincs benne.Szerinted erre hány milliót kellene rákölteni,hogy lakható legyen?Ide biztos nem vinném a gyerekem.

A kérdésedre válaszolva,igenis fontos az,hogy mielőtt gyereke lesz az embernek,legyen egzisztenciája.Én 31 éves koromban szültem,akkor már volt saját lakásunk a férjemmel,mindketten dolgoztunk előtte 19 éves korunk óta,és azóta is ugyanazon a munkahelyen.Tehát mondhatni fix állásunk van.Minden hónapban igyekszünk félrerakni,lakáskasszát fizetünk,mert szeretnénk panelből elköltözni.Egy gyermekünk van,és egy is marad.Anyagilag beleférne kettő,de sajnos az időnkbe nem.Sokat dolgozunk,így nem szeretnénk a fiúnkkal töltött időt megosztani,meg nem tudnánk megoldani,hogy reggel is kétfelé menjünk a gyerekekkel meg délután is.Illetve a fiam úszik is,ez heti két alkalom.Két szobánk van,és még két év,mire el tudunk költözni,így hely sincs.Mire oda jutnánk,addigra meg kifutunk az időből.

Normálisan élünk,nem szórjuk a pénzt,mert spórolunk a lakásra,de emelett megvan mindenünk.Nem kell nézni a boltban,hogy a 69-ft-os joghurtot vegyem -e meg,vagy a 99 ft-ost vagy tudok -e venni a gyereknek egy túró rudit vagy nem.Soha nem értettem azokat az embereket,akik bevállaltak 3-4-5 stb gyereket szinte a semmire,aztán meg panaszkodtak,hogy nincs pénz,nincs mit enni.Felelősségteljesen kell gyereket vállalni.Én normális keretek között vásárolok a gyereknek.Nem veszek egy századik kisautót,inkább szeretek élményeket adni neki.De ezek pénzbe kerülnek.És amiért én így gondolkodok,a szeretetet is maximálisan megkapja a fiam.nincs összefüggés abban,hogy aki szegény és 20 gyereket vállal,az jobban szereti a gyerekét,mint aki csak egyetz,de annak mindent megad anyagiakban.

Az,hogy hol a minimum,az jó kérdés.szerintem az a minimum,hogy minden nap normálisan tudjanak enni,változatosan,egészségesen.Normális ruhákban járjon,ami akár lehet használt is.Én is veszek kolléganőmtől használt ruhákat,amik nagyon jó minőségűek,újszerűek,csak töredéke a bolti áraknak,de újan is veszek neki.viszont kínaiból nem vagyok hajlandó venni,akkor már inkább használt.tudjon valami különórára,sportra járni.(nekünk 8 ezer az úszás,illetve az oviban van angol és sakk 2500-2500)

tudjunk menni programokra,kirándulni,élményeket szerezni.nem kell ez luxusszálloda legyen,elég egy apartman vagy panzió,de legyen egy évben egy nyaralás,meg több kirándulás.illetve legyen a gyereknek is megtakarítása,hogy mire felnő,legyen egy kis induló tőkéje.tudom,hogy nem sok,de én havi 10 ezret teszek el neki.

2015. máj. 18. 10:20
 62/162 A kérdező kommentje:

58-as

a társadalom által elvárt minimum ....

értelmezd kérlek

nem a létminimumot írtam

2015. máj. 18. 10:20
 63/162 anonim ***** válasza:
100%

59:

Nem azt mondtam, hogy visszakövetelték, de ha már kérek valamit, akkor vissza is adom. Nálunk ez így működik. Nem a rokonok kizsákmányolása a cél, hiszen nekik is élni kell valamiből.

Az a szomorú mikor visszafizetem a nagynéninek a pénzt? Szerintem az a szomorú, mikor csak kérek-kérek és sose adok. Nem a rokonok kiszipolyozása a cél, és azt még tényleg nem csinálnám meg, hogy csórón családot vállaljak, a rokonok jóindulatára alapozva.

2015. máj. 18. 10:23
 64/162 anonim ***** válasza:
100%

Mert senki nem szeretné ha a gyereke szegénységben nőne fel és komolyan nélkülöznie kelljen, ilyen egyszerű.

Szerényebb jövedelem, teljesen relatív, nem kell egymilliós fizetés de súlyos felelőtlenség és meggondolatlanság stabil anyagi háttér nélkül gyereket vállalni.

Vannak kötött, kötelező költségek tetszik nem tetszik. Követelheti az óvoda, az iskola, a gyerek, enni kell neki adni, gyógyszerek, ruháztatás ezer féle dolog, ezeket ki kell fizetni a mérhetetlen szeretet közepette is.

Ha nem, baj lesz.

Ez egy éles határvonal, amíg nincs gyerek addig a pár saját magáért szeretne gyereket amint megszületett onnantól kezdve viszont "önálló" ember akiért felelősséget kell vállalni és a gondját viselni.

2015. máj. 18. 10:25
 65/162 anonim ***** válasza:
100%

"ha anya vagy akkor jutni fog rá !

mert megoldod h elmehessen kirándulni ha akar

max a saját igényeidet veszed lejjebb arra az időre

:-D "

Ez igen naív elképzelés a részedröl: ha egy családban a pénz arra elég, hogy tésztával meg krumplival ne legyenek a gyerekek éhesek, a szülö már soha nem lakik jól, ott NINCS lehetöseg bármilyen igényeket is lejjebb venni, mert már régóta NINCSENEK igényei a szülönek.

2015. máj. 18. 10:27
 66/162 anonim ***** válasza:
90%

"Olvasgattam itt a hozzászólások között és egyszerűen nem tudom megérteni, azokat, akik azt hiszik, hogy anyagilag 2 szülő keresetén múlik minden, nálunk a mi családunkban teljesen egyértelmű, hogy a nagyszülők és még a testvérek is besegítenek mindenbe a gyerekek körül... Csak sajnálni tudom az olyan "családokat" ahol ti nem ebben nőtetek fel, ritka magányos emberek lehettek..."

Miböl gondolod, hogy a testvéreknek meg a nagyszülönek nincs semmi költésgük a saját megélhetésükre és mindent a "semmire gyereket vállaló" családtagoknak akarnak adni.

A legtöbb esetben a testvérek ugyanolyan rossz helyzetben vannak, a szülök meg a saját megélhetésükkel küzdenek, hitelt törlesztenek - és fölöslegük nincs.

2015. máj. 18. 10:31
 67/162 anonim ***** válasza:
100%

Megfelelő méretű kert, és kiterem az élelmiszer-szükséglet. Aham. Látszik, hogy Pesten élsz panelban, kérdező, életedben nem is láttál még kertet belülről, nem még műveltél volna. Elég egy jégverés -- évente minimum egy, de inkább több van --, vagy egy tűzelhalás-járvány, máris oda a termés. Kártevők ellen permetezni kell, így a végére ugyanott vagy költségben, mintha megvennéd a boltban a zöldséget, gyümölcsöt. Ha mégis úgy néz ki, hogy lesz belőle valami, lelopják a cigányok féléretten is. Sőt, újabban az a módi, hogy kivágják a gyümölcsfát tövestül, és viszik... Kutya, miegymás nem akadály. A faluban nálunk már alig tartanak állatot is, mondván, minek, úgyis elviszik...

Apropó, állatok: meg kell őket vásárolni, etetni kell, oltatni kell, féregteleníteni kell, időnként állatorvosi kezelést igényelnek, vemhes állatot speciálisan kell táplálni, és még ha mindent meg is teszel értük, akkor is egyetlen éjszaka alatt elviheti őket egy járvány. (Vannak sajnos állatbetegségek, amelyek ellen nincs oltás, viszont annyira gyors lefolyásúak, hogy nincsenek tüneteik sem, csak arra mégy ki reggel, hogy az összes baromfi döglötten fekszik az ólban. És nem tudsz mit csinálni.)

Nem beszélve arról, hogy ez munka, munka, munka, munka, nincs se vasárnap, se ünnepnap (még akkor is, ha csak saját szükségletre bajmolsz vele, nem ebből akarsz megélni). Ami nem baj, csak tudod, az embernek nem olyan szép emléke gyerekkorából, hogy azért nem engedik el osztálykirándulni, mert éppen akkor van az ültetés ideje, és menni kell dolgozni. Vagy hazajön egy nagy nehezen megengedett kirándulásról, netán érettségiről, nyelvvizsgáról, tetű fáradtan, és le se ülhet, azonnal menni kell dolgozni. Stb... Így is lehet nézni a dolgokat.

És igenis sz*r érzés, amikor azért csúfolnak az iskolában, mert sz*r ruhákban jársz, amikor ez kivédhető lenne. Jól írták ezt előttem, igen fájdalmas pontomra tapintottak nekem is. Meg azért csúfolnak, konkrétan leparasztoznak -- falun!:-)) --, mert növényeket termelünk meg állatokat tartunk.

2015. máj. 18. 10:38
 68/162 anonim ***** válasza:
95%

Én nem a pénzt helyezem előtérbe, viszont leszakadna a pofám, ha segélyből kellene gyereket nevelnem, és ha nem tudnék nyugodt környezetet biztosítani a leendő gyerekemnek...

Per pillanat nincs munkahelyem, bármennyire is szeretném, továbbá saját lakásom se és a szüleimnél élek. Van némi megtakarításom, de egy saját kis lakásra még nem elég... Márpedig a szüleim háza nem lenne egy nyugodt környezet, itt nem nevelnék mellettük gyereket, mert állandóan beleszólnak mindenbe, a veszekedésről ne is beszéljünk. Ide nem fogok gyereket szülni, hogy ő is szenvedjen, mint én...

Elköltözni pedig sajnos még nincs lehetőségem. Vagy persze mehetnék albérletbe, és akkor ha továbbra sem találnék munkát, ami egy gyerekkel még nehezebb is lenne ráadásul, akkor hamarosan oda jutnék, hogy kuncsoroghatnék segélyért az állambácsinál. Na nee....Odáig nem süllyedek.

Szóval kell egy bizonyos nyugalom és pénzmennyiség a gyerekvállaláshoz, és nem csak önző módon az ösztnöknek élni másokon élősködve...

2015. máj. 18. 10:54
 69/162 anonim válasza:
84%
A kettő dolog úgy gondolom összefügg.Ha egyellőre nincs megfelelő anyagi biztonságod ahhoz,hogy gyereket vállalj,akkor még ne tedd.A FELELŐS gyermekvállalás az,ami a legfontosabb.Szép-szép hogy szeretni fogod és babusgatni,de a szeretettel nem lakott még jól egy gyermek sem.A társadalom által elvárt minimumok,pedig nem véletlenül lettek kitalálva!Az a szülő,aki a bizonytalanságba vállal gyermeket,főleg úgy hogy tisztában van a helyzetével és hogy nem tudja biztosítani gyermekének a minimumot,a megfelelő életfeltételeket az véleményem szerint NEM ALKALMAS SZÜLŐNEK!
2015. máj. 18. 11:00
 70/162 anonim ***** válasza:
7%

9-essel értek egyet. Igazából a minimum az nem kérdés, csak azon lehet vitatkozni, hogy kinek mi a minimum.

Ezen kívül annyi hozzáfűzni valóm van még, hogy jelenleg nem társadalom által elvárt minimumról és nem egyénileg meghatározott minimumról beszélünk, hanem a FOGYASZTÓI táradalom által elvárt és benne az egyes FOGYASZTÓK által meghatározott minimumról. Remélem mindenki sejti a különbséget.

2015. máj. 18. 11:32
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!