Miért a pénz helyezik előtérbe a magyar párok a gyerekvállalással szemben?
Szóval, nem egy kérdésben volt erről szó, ha csak bizonyos jövedelem és anyagi helyzetben lehet gyereket vállalni ?
Ezek szerint aki szerényebb jövedelemmel rendelkezik mint "ildomos" lenne az már ne is vállaljon gyereket, csak mert nem tudja esetleg megadni a gyereknek a társadalom által elvárt minimumokat ?
Aham. elmegyek veszek egy ingatlan valahol az isten hata mogott mert olcso.
Tudod miert olcso ott az ingatlan? Mert nincs munka, nincs iskola, pusztul a kornyek, nincs normalis kozbiztonsag.
Nyilvan ha gyereket akarok vallalni akkor pont ilyen helyre vagyom...
14-es vagyok.
Nem, kettőt szeretnék, de olyan foglalkozásom lesz, hogy úgy vélem, megengedhetem majd magamnak. Nem a közeljövőben, de 8-10 év múlva biztosan. Amúgy szerinted olyan különleges dolgokat soroltam fel? Szomorú, mert szerintem mindenkinél ennek kellene lennie az alapnak. Egyébként nem értem, miért lettem leszavazva, mások szerint ezekre nincsen szükség a jó gyermekkorhoz?
Láttatok ti már kiközösített gyereket, mert szakadt volt a pólója, meg divatjamúlt a cipője? Mert a testvérei levetett, agyonnyűtt ruháit hordta? Láttatok ti már elveszett tehetséget, mert el kellett menni dolgozni 16 évesen, mert kellett a pénz? Én igen, láttam, és határozottan NEM szeretném ennek kitenni a gyerekem. Ha gyermeket vállalok, akkor azzal együtt vállalom, hogy nekem ő lesz a legfontosabb, és már akkor gondolkodok a jövőjéről, amikor még meg sem született. Természetesen bármikor beüthet a krach, ezt nem is tagadom, de vállalni csak akkor fogom, ha úgy gondolom, hogy teljes értékű életet élhet a társaival, mert minden lehetőséget meg tudok neki teremteni.
annál a kérdésnél nem tudni semmit sem ...
csak azt h nem fiatalok havi 140e keresnek ketten és van megtakarításuk és szülök szívesen segítenek
és 60e az albérlet rezsivel
ez elég kevés infó - mert nem tudjuk h a fennmaradó pénzt mire költik még el...
A 24-es válaszodban bellinkelt házak egyrészt közel romos állapotban vannak, azaz lakni csak akkor lehet bennük, ha legalább 1-2 milliot rákölt az ember, másrészt nézd meg, hogy ahol ezek vannak, ott milyen munkalehetöségek vannak? Mert elárulom, semmilyen. Azzal nem sokra mégy, hoyg veszel egy romhalmazt, és közben nem találsz munkát - mivel a környéken még véletlen sincs.
Ha meg elmégy valami nagyvárosba dolgozni, akkor vagy ott veszel ki egy albérletet - ami többe kerül, mint amennyi haszon van a munkából, vagy bejársz, ami szintén elviszi a keresetet.
Ott a gyerekeknek nincs iskola - a legtöbb helyen már általános sem, nincs semmi perspektíva, viszont nyomor és egyéb problémák igen.
Ha szerinted ez megfelelö helyzet lenne gyerekvállalásra, akkor sürgösen gondold át még egyszer ,meg kétszer meg százszor, ugyanis ilyen körülmények közé gyereket vállani nemhogy felelötlenség, hanem egyenesen bün a gyerekkel szemben.
". Én úgy nóttem fel, hogy több generáció élt egy házban, és a gyerekeim is úgy nőnek fel.."
Aminek megvan az elonye es a hatranya, es inkabb tobb hatranya van mint elonye. Ez egy kenyszerhelyzetben mukodik, de nem veletlenul torekszik mindenki kulon eletre, ha megteheti.
33-as
nem pontozok :-)
felesleges mert itt nincs jó vagy rossz válasz :-)
am a gyerekek nem csak a ruházat miatt csúfolják egymást
ha csak egy csöppet is más akkor már céltábla
pl szemüveges, vagy beteges, vagy kicsit teltebb alkat, vagy mert göndör a haja vagy egészen banális okok miatt ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!