Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért a pénz helyezik előtérbe...

Miért a pénz helyezik előtérbe a magyar párok a gyerekvállalással szemben?

Figyelt kérdés

Szóval, nem egy kérdésben volt erről szó, ha csak bizonyos jövedelem és anyagi helyzetben lehet gyereket vállalni ?

Ezek szerint aki szerényebb jövedelemmel rendelkezik mint "ildomos" lenne az már ne is vállaljon gyereket, csak mert nem tudja esetleg megadni a gyereknek a társadalom által elvárt minimumokat ?

2015. máj. 18. 08:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/162 anonim ***** válasza:
76%

Nektek az a szegénység ha nincs laptop? Tablet?

Irigyellek benneteket :-D

2015. máj. 18. 09:17
 22/162 anonim ***** válasza:
92%
Megválaszoltad a kérdésben,nem is értem.Aki a minimumot! nem tudja megadni,az ne vállaljon.És te a minimumot említed.Nem az átlagot.Mert sokan még átlagos helyzettel sem vállalják.A szeretetből nem tudod kifizetni a dokit a szülésnél,nem tudsz számlát fizetni,ételt tenni az asztalra,játékokat,pelekánt,tápszert venni a gyereknek,és akkor a saját szükségletekről nem is beszélve.Én havi szinten 20-30 ezret magamra költök,férjem is ennyit.És számunkra alap dolgokra.Nincs hitelünk sem,mégsem érezzük biztosnak a dolgokat.Én is nyomorban nőttem fel,albérletről albérletre mentünk,a pénzhiány miatti depresszió miatt apám öngyilkos lett,anyám ottmaradt két kisgyerekkel.Pedig a 90-es évek annyira nem voltak sz@rok mint a mostani átlag.
2015. máj. 18. 09:18
 23/162 anonim ***** válasza:
79%

Nekem jó gyerekkorom volt ,érzelmileg is ,és anyagi viszonylatbab is ,megvolt mindenem . Nem voltunk milliomosok ,de jól éltünk !!! Legalàbb ennyit szetetnék én is biztosítani a gyermekemnek ! Én sem turkàlóból és a legolcsóbb kínai àruhàzból öltözködtem ,a gyermekemnek sem akarom alàbb adni,mint amiben nekem volt részem !

Szóval igen ,van az a szerény jövedelem ( sajnos) ami egy csalàdnak màr - màr vegetàlàs . Tovàbbmegyek ...az sem lenne hülyeség ,ha jövedelemtől függővé tennék a gyermek vàllalàst .Tehàt szabàlyozva lenne ,hogy mindenki annyi gyermeket vàllalhatna,amennyit tisztességesen fel tud nevelni ,bírja a gyermekkel jàró + kiadàst !

2015. máj. 18. 09:20
 24/162 A kérdező kommentje:

19-es

értsd jól :-)

[link]

:-)

2015. máj. 18. 09:21
 25/162 anonim ***** válasza:
96%
Kérdező akit említettél 2-en kerestek 140.000 ft-ot, ebből fizetik az albérletet, ne haragudj de ennyivel én sem mernék gyereket vállalni meg lehet kövezni...
2015. máj. 18. 09:21
 26/162 anonim ***** válasza:
95%

"volt egy kérdés h 140e keres összesen a már nem fiatal pár albérletben lakik

ott szinte mindenki azt írta neki h nem vállaljon gyereket mert kevés a pénze...

miért ne szülhetne a nő ha úgy érzi h van mire ?

miért kell lebeszélni róla?"

Mert ennyiböl egy pár sem tud megélni normálisan, nemhogy mßeg egy gyereket is nevelni belöle. Ennyiböl nem jut normális étel a család asztalára (a mindennap fött tészta meg krumpli nem normális kaja), a gyereknek ruara, tanulásra - az meg, hogy azért mert a nö "úgy érzi, van mire" nem jelenti azt, hogy igaza is van.

2015. máj. 18. 09:23
 27/162 A kérdező kommentje:

23-as

ha ezt bevezetnék akkor hosszútávon katasztrofális következménye lenne

de nem gondolj bele mélyebben kérlek !

2015. máj. 18. 09:23
 28/162 anonim ***** válasza:
96%

"vidéken szinte fillérekből tudsz venni egy házat :-)"

Szerintem meg 4-5 millió nem fillérek számomra, és egy kisvárosban ennyiért még csak max 1-2 szobás házat kapsz, de ozz munkalehetöség nincs, azaz hiába lenne házad, ha nincs jövedelmed.

2015. máj. 18. 09:25
 29/162 anonim ***** válasza:
96%

Hagyjuk ezt kérdező ! Tudod miért olcsók arrafelé a hàzak ??? Mert a kutyànak sem kellenek ! Mindenki eljön ,mert nincs munkalehetőség !!!! Hiàba vennék ott hàzat ...ha fenntartani sem tudnàm ,mert nem talàlnék mumkàt . Mert az sem mindenkinek opció ,hogy majd autóval bejàr dolgozni ,mert nem mundenkinek van !

Az meg a màsik ,ha ( màr elnézést ha valaki érintett benne) ,de én ha fizetnének sem akarnék azokon a helyeken lakni !

2015. máj. 18. 09:26
 30/162 anonim ***** válasza:
95%
Akinek van gyereke tudja hogy 140E ft kevés lenne albérletbe 2 felnőtt és 1 picinek. Tényleg ez olyan bonyolult?
2015. máj. 18. 09:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!