Miért a pénz helyezik előtérbe a magyar párok a gyerekvállalással szemben?
Szóval, nem egy kérdésben volt erről szó, ha csak bizonyos jövedelem és anyagi helyzetben lehet gyereket vállalni ?
Ezek szerint aki szerényebb jövedelemmel rendelkezik mint "ildomos" lenne az már ne is vállaljon gyereket, csak mert nem tudja esetleg megadni a gyereknek a társadalom által elvárt minimumokat ?
keressetek rá de Budapesten is lehet 1 milla alatt lakást találni
am meg elég sok a pályázható önkormányzati lakás ...
ezek egy részében mélyen a piaci ár alatt van a bérleti díj és 5éves bélési idő vannak ami hosszabbítható
pl budapesti panel - felújított egyedi mérős 72nm 2+2 szobás hallos lakás
béreli díja 24e + rezsi - közös költséget nem kell fizetni azt a önkormányzat állja :-)
A minimum nem egy fix összeg, amit forintban meg lehetne határozni, hanem egy megfelelo életszínvonal.
Ehhez szükséges egy lakás -saját, biztos albérlet, mindegy, de kell egy biztos pont, amit fenn kell tudni tartani. Tehát elegendő jövedelem a hitel/albérlet fizetéséhez, a rezsikoltseghez. Elegendő munkaviszony ahhoz, hogy a nő szükség esetén a teljes terhesseget tappenz én tölthesse és jogosult Legyen a tgysra, gyedre. Stabil, tehet több éves munkaviszony és megfelelő jövedelem az apának, hogy az anya kieso bérét és a megnövekedett költségeket fedezni tudja. Elegendő penz a baba felszerelések bevasrlashoz, plusz legalább egy havi jövedelem tartalék veszhelyzet esetére. Gyermek mellett is a jövedelem minimum 10%-anak felretevese.
Nem olvastam, hogy ki mit válaszolt, de leírom az én érdekes történetemet.
Én anno annak idején 1 gyermeket szültem (padig leglább 3-at szerettem volna) Arra hivatkoztam mindig, hogy 1 gyerek mert anyagilag nem engedhetek meg többet.
Felneveltem, mindent megkapott, és sok-sok éven át, amikor már jól éltünk, jól kerestünk is, mindig azt mondtam: 1 gyerek is sok, nem szülők többet, mert nem fogjuk tudni olyan feltételekkel felnevelni mint a fiamat. Azt, hogy minden évben kétszer megyünk nyaralni a világ bármely tájára (és itt olyanokra gondolok, hogy Afrika, Brazília, Kína stb) Amikor mindenkinek saját autója van, amikor nem gond csak úgy elmenni a boltba venni ruhát, bármit, és én védekezem, hogy anyagi okok miatt nem tudok szülni.Bár most már a koromra hivatkozom.
Ezzel szemben van egy unokatesóm akinek 7 gyermeke van. Évekig és ma is sehogy se fér a fejembe, hogy miből, hogyan neveli őket fel. Szoktam hozzájuk menni. Elnézem a 7 gyereket, és mindegyik, tiszta, szép ruhában, amik nemcsak egymástól örökölt ruhák, hanem új szép ruhák. Az öltözködés miatt nem kell szégyenkezniük. Tiszták, szépek, egészségesek. Mindegyik gyereknek van hobbija, rendesen járnak iskolába, ovodába. A gyerekek szemmel láthatóan boldogok. Egyiknek sincs depressziója vagy öngyilkossági hajlama. Egyszer megkérdeztem az unokatesómat, hogy árulja el, mégis miből neveli őket. A válasz annyi volt, hogy nem minden a pénz. Kap pénzt az államtól, kap pénzt az apuka fizetéséből, és szépen betudja osztani.
Mondta, hogy míg nekem a távoli országok utazásai, a tárgyak fontosak, neki a család. Sosem volt külföldön nyaralni, de nem is bánja.
Hát, igen. Az ember maga választja, hogy mi az amit fontosnak tart. Így utólag visszagondolba, akár lehetett volna 3 gyerekem is, mert ahogy a fiamat a másik kettőt is képesek lettünk volna felnevelni. De az évek folyamán már nem ez lett fontos.
Néha nem árt elgondolkodni azon, hogy voltaképpen miért is nem vállalunk gyermeket. Mi az amiről nem tudunk lemondani.
Csak egy apró megjegyzés:
Ha megfigyelitek a legtöbb esetben olyanok modják, hogy anyagi okok miatt nincs gyerek akik dolgoznak, jól keresnek. Nem hiába azt látjuk, hogy "szegényebb" családoknál több gyerek van.
42/N
40-es
ha anya vagy akkor jutni fog rá !
mert megoldod h elmehessen kirándulni ha akar
max a saját igényeidet veszed lejjebb arra az időre
:-D
anyakánt máshogy működik az ember - jó esetben
és ismétlem itt nincs jó vagy rossz válasz ezért sem pontozok de azt nem tudom megakadályozni h mások ezt megtegyék - sajnos
45-ös
köszönöm szépen :-)
ez tényleg nagyon kerek volt és a tanulság is fontos a végén :-)
Én tényleg nagyon minimalistán élek, de még így is kevésnek tartom a 140.000 forintot. Ha belegondolsz, hogy ennek fele elmegy a rezsire, akkor miről beszélünk (az a minimum).
Persze lehet úgy élni, hogy nincs villany, meg víz a lakásban. Én simán elélnék úgy is. Viszont ha gyereket vállalok, igenis megakarom neki adni azt a "luxust", hogy vezetékes ivóvizet ihasson és hogy ne a kertbe kelljen kimennie a budiba.
Sőt oké, hogy ki lehet költözni az omladozó tanyára, de hova fogok dolgozni járni? Manapság az ember oda költözik, ahol munka van. Nem hiszem, hogy ez egy tanyán megadatna.
Persze tudom, hogy lehet gazdálkodni, de ott is el kell indulni valamiből, meg az állatok se levegőt esznek.
Azzal én se értek egyet, hogy akkor is új telefon kell, meg kocsi, ha csak hitelből tudom megvenni. Nem kell a gyereknek külön szoba, márkás ruha, csili-vili mobiltelefon.
A gyereknek meg kell tanítani, hogy ne legyen anyagias. Persze a sok anyagias osztálytárs mellett ez nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!