Gonosz vagyok, amiért ezt gondolom, és amiért megharagudtam a férjemre a beszólása miatt?
Babát várunk, néhány héten belül meg fog születni.
Neki már van egy 7 éves gyereke az első házasságából.
Sajnos a közvetlen rokonságban, baráti körben nincs néhány éves kicsi gyerek, akitől örökölhettünk volna babaruhákat.
Így elmentünk babaruhákat venni, tényleg próbáltam figyelni az árakra, és nem is drága helyen vásároltunk (Tesco, főleg akciós cuccokat).
Úgy kalkuláltam, hogy minden szükséges ruhadarabból legyen a babának legalább egy darab új, 56-os és 62-es méretben is (kiskabát, pulcsi, nadrágból lábfejes és lábfej nélküli, illetve hálózsákból egy rövid és egy hosszú ujjú). Illetve ezeken kívül még bodyból 3-3 db, szintén mindkét méretben, és rugdalózóból ugyanígy.
Szerintem ez nem sok, ennyi kellene hogy legyen, és a többit már nyugodtan meg lehet venni használtan. De azért pár darab új holmijának kell lennie, mert abban illik vinni védőnőhöz, dokihoz, stb.
És a férjem beszólt, hogy bőven elég lesz ennyi ruha, sőt sok is, mert ő nem úgy szüreteli a pénzt a fáról.
És ez különösen rosszul esett, mert a kettőnk havi jövedelme az ő fizujával és az én táppénzemmel együtt havi netto 700ezer forint, szóval azért éhen nem halunk.
Arról nem is beszélve, hogy a nagyobbik gyereke alaphangon kerül havi 150ezerbe, amiből havi 100ezer a gyerektartás, plusz gyerkprogramok, stb amikor nálunk van, ez kab havonta ennyire jön ki.
Nem a másik gyerektől sajnálom, nem erről van szó, de ha rá költünk ennyit havi szinten, akkor nem hiszem, hogy pont a babaruhák miatt kellene kiakadnia, amik összesen kerültek 20ezerbe.
Már nagyjából mindene megvan a babának, összesen költöttünk 200ezret, mert nem ragaszkodom mindenből az újhoz, bababútort, hordozót, kengurut meg ilyen nagyobb dolgokat pl mind használtan vettünk.
Jogosan haragszom rá a beszólása miatt, vagy pedig neki van igaza, és felesleges volt ennyi ruhát újonnan megvenni?
"És ez különösen rosszul esett, mert a kettőnk havi jövedelme az ő fizujával és az én táppénzemmel együtt havi netto 700ezer forint, szóval azért éhen nem halunk. "
És milyen megoszlásban jön ki ez a 700 ezer??? 50- 650???
Nem mindegy, milyen elosztásban? Házasságban élnek, közös kasszán. Mondom ezt úgy, hogy 9 éve házasságban élő, kétgyerekes, igen jól kereső apuka vagyok. Mielőtt valaki azt feltételezné, hogy elvált anyuka vagyok. :)
Amúgy máskor egyedül vásárolj, én sem bírtam sosem ezt. pszichológia ez is. Már észre vettem. Ha a feleségem hazajött egy 60.000es csizmával, nem érdekelt, de ha ott kell lennem mikor megveszi utána tuti nem megyünk másik boltba, pedig telik rá. Ha babacuccokról van szó, na azzal meg nem tudok mit kezdeni. Játszom a gyerekekkel, viszem őket egyedül is ide-oda, de hogy soha egy rohadt kis macis pulcsit nem veszek nekik, az tuti. Herótom van tőle. Még jó, hogy az asszony élvezi a vásárlást, csak ne tudja róla mennyit költ. :D
Nagyon gáz, hogy egyesek a kérdező kb. 8 reagálásából levonták, hogy az első gyerekét jobban szereti, nem akarta ezt a babát, nem jó férj, sóher jól kereső, asszonyeltartó féreg. Túl sok szappanoperát néztek, a férfiak ennél egyszerűbben működnek. Kicsit gondold át, kérdező a következő évekre, hogy kell kezelni okosan, nőiesen a férjedet! Sok boldogságot nektek a babához!
Imádom azokat a kérdéseket, amik úgy kezdődnek, hogy "babát várok" és "az egyébkéntjól kereső férjem több százezret költ az első házasságából született gyerekére", "ami persze, hogy nem zavar"!
De zavar, innen indul minden! A többi csak krém a tortán, a hab pedig a gyerek születése után kerül fel a tortára!
"Imádom azokat a kérdéseket, amik úgy kezdődnek, hogy "babát várok" és "az egyébkéntjól kereső férjem több százezret költ az első házasságából született gyerekére", "ami persze, hogy nem zavar"!
De zavar, innen indul minden! A többi csak krém a tortán, a hab pedig a gyerek születése után kerül fel a tortára!"
Nem az zavar, hogy havi 150ezret költünk a másik gyerekre. Igen, költÜNK, mivel közös minden jövedelmünk és minden kiadásunk is. És ez tavalyelőtt is így volt, amikor a férjem 5 hónapig nem dolgozott, mert megfelelőbb állást keresett a réginél. A gyereke akkor is megkapta a havi 100ezres gyt-t, és ugyanúgy elment rá az a plusz 50 minden hónapban. Pedig nem lettem volna köteles kifizetni, de kifizettem, mert az én bevételem a férjemé is, ha ő épp egy fillért se keres, akkor is. A gyerekének pedig jár az az összeg, amiben anno a gyerek anyjával megállapodtak.
Szóval elhiheted, hogy nem az zavar, hogy a gyerekére ennyit költ. Ugyanígy fájna, ha a kocsijára költene ennyit havonta, vagy ha akár az én családomat támogatná ennyivel, miközben a 20ezer forintnyi babaruhára meg húzza a száját, ami pedig a közös gyerekünknek kell.
De nem is tudom minek magyarázkodom, mikor egyértelműen csak az a célod, hogy valamiért belém köthess.
Amikor a harmadik gyerekünk született, akkor fedeztem fel a Scamp üzletet. Ha egyet gondoltam, csomagot rendeltem 20-25 ezer Ft értékben, ebben volt minden: kombidresszek, zoknik stb. (évi 2-3 alkalom)
A férjem egy mukkot nem szólt rá, pedig nekünk 3 hónap alatt jött be ennyi pénz.
700.000 Ft...Úristen, egy vagyont kaptok... Mindenből 15-öt vehetnétek!
A megoszlást írd le. Mert ha tényleg 650-50 a táppénzzel a megoszlása a jövedelmeknek, akkor jogos, hogy a férjed nem nézi jó szemmel, hogy szórod a pénzt.
Ha legalább a felét te keresed, akkor nincs gond, neked van igazad. Szóval, mennyi is az annyi?
1. terhes, nem beteg. Imádom, hogy a babucimamucik megtudják, hogy bmeg 6 hetes terhesek, kezüket szétvágják és mennek hawaii-dizszni állmabácsi pénzére. Röhej, nyugodtan végig lehet dolgozni a terhességet, nem egy nő megcsinálta már. Ha valaki meg olyan "beteg" tőle, akkor naphosszat vásárolgatni meg kávézgatni se tessék a plázákban kedves kismamucikák 2 láblogatás közt.
2. szép dolog ez a közös kassza, de akkor talán a döntések is közösek. És akkor illendő megbeszélni férjurammal, hogy mit szeretnék venni és mennyiért. És akkor talán nem kéne felhúzni az orrocskáknak minden bezsóláson és véleménykinyilvánításon, ha a férjecske a "néma fejőstehén+ szerepén túl is szeretne valamibe belefolyni.
Nevetségesek a nők ilyen szempontból (is). Addig közös kassza van,a mig a faszid pénzét költöd, de amint szeretne beleszólni, hogy mire költsétek, onnantól már paraszt. Szánalom!!! (mondom ezt úgy, hogy nő vagy, közös kassza van, én keresema többet, és még egy rohadt kóla megvételéről is értesítem a kedvesen, és ő is engem...pffff)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!