Hogyan lehet elviselni a pénztelenséget? Eddig ilyen soha
nem fordult velem elő.
Így van,s ráadásul,bár nem mindenki diplomás közgazdász közölünk,de azért annyi józan eszünk nekünk is van,hogy belelássunk a kettős könyvelés és jelenléti ív,a be nem jelentett dolgozók titokzatos világába...S szerintem vannak közöttünk,akik tudják,hogy milyen okokból csúszik a fizetés 10.-e helyett 15.-re,miközben a nagyfőnök sötétített ablakos WW Passatból osztja az igét.Talán ezért ilyen felpaprikázott itt a hangulat,kár ezen csodálkozni.
2010. jan. 30. 19:15
na akkor tessék mondani hogy ez miért van???....
MErt tudom hogy vannak főnökök aki így művelik.Viszont akinek van egy csöpp esze az tudja miért van annyi fizetése amennyi.Nem kell támogatni a vállalkozókat??Úgy látszik mindenkinek jó így ahogy van.Hogy egyre több vállalkozás szűnik meg a járulékok,adók miatt.Jobb a Tescoba dolgozni.Ha az állam kicsit mellé állna a vállalkozóknak,nem kellene a kettős könyvelés és valószínűleg nem lenne az alkalmazottak nagy része minimálbérre bejelentve.
2010. jan. 30. 20:19
123/159 A kérdező kommentje:
Köszi Mindenkinek, azért mégegyszer leírom: Volt félretett pénzünk, de a bankszámlán, ami be lett inkasszózva. Szerintem igenis támogatni kell a vállakozókat!!!
Csak egy példa: Mi anno mikor felvettünk egy embert megmondtuk neki kap 110ezret normálisan, ennyire bejelentve. Ő kérte, hogy jelentsük be minimálbérre és kapjon kézbe 140et. Részben igaza van, hiszen neki is "jobb" és megértettük, hogy 3 gyereke mellett szüksége van arra a plusz 30ezerre. A multiknál dolgozzon aki akar... Nálunk minden évben haszontól fügően volt prémium, mikor elmentek nyaralni az alkalmazottak kaptak kézbe plusz 10-20 ezer forintokat, ha családi gond volt elengedtük őket. Próbálnád meg ezt egy multinál, ahol azt sem tudják ki dolgozik nekük.
A probléma úgy oldódott meg, hogy sikerült elérni a fővállalkozó pénzügyi munkatársát, aki "nyaralni" volt és ezért "elfelejtett" utalni.
Tényleg nem piszkálni akarlak, a PSZÁF-ot válaszoló vagyok. Szóval ez a társ "nyaralni" volt, értsd "bújkált" és "elfelejtett", értsd b*szt* a pénzeteket utalni, de "megoldódott", értsd kiverettétek a tartozást belőle?
2010. jan. 30. 22:44
jeszzus utolsó....te tudod milyen felfordulás szokott lenni ha valaki elmegy szabira és nincs aki csuklóból megcsinálja a munkáját????NEm kell egyből arra gondolni,hogy bujkál.
2010. jan. 30. 23:13
Multinál dolgozom és képzeld érdekes lenne, ha egy pénzügyes elmegy nyaralni és nincs aki átvegye a feladatát...
2010. jan. 31. 10:53
EZ NEM MINDENHOL MEGY ÍGY ERRŐL BIZTOSÍTHATLAK.....
2010. jan. 31. 14:16
Na akkor most már tele lesz mindenkinek a hűtője! Komolyan mondom most itt éjnek idején elbőgtem magamat. Egyszer kerüljön egy pici porszem ilyen vállalkozói gépezetbe, és összedönti maga körül a világot. És akinek még petróleumra sincs pénze hónapokig, meg tűzrevalóra, élelemre, gyerekruhákra. Én hányszor voltam pénz nélkül, gyerekkel egyedül, és mégis megoldottam, élelmes voltam, gondolkodtam. Itt meg mi volt rinya, mert késett az átutalás. Jaj Istenem!
2010. jan. 31. 23:30
129/159 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Gratulálni tudok csak neked és a hozzád hasonló aljanépnek. Nincs petróleumra sem pénzed, de azért gyereket szülni aaaazt tudsz. Egy gyereket felnevelni az nem kerül pénzbe, igaz? Gondolom ha petróleum van, akkor áram sincs. Nyomorban nő fel az a szegény gyerek.
Te pedig kedves kommentelő utolsó vagyok akinek válaszoltál szép értelmesen a mondanivalójához. Na mirest lett pénzed kinyílt a csipád, szégyelld el magad te senkiházi. Itt rinyáltál nekünk. És nem a pór népből való vagyok, de tudok mindenkit értékelni, tisztelni, és segíteni. Még az utcán kóduló embereknek is adok képzeld el, te pökhendi nőszemély. Nem én vagyok aki petróleumlámpával világítok, de nagyon sok ember él így, te pedig vehetsz most már gyémántkarkötőt is, előttem egy nagy nulla lettél kétszer áthúzva.Ha tudnád mivel foglalkozom lesülne a képedről a bőr! De soha nem árulom el. Menjél Thaiföldre segíteni, akkor legalább az a rengeteg mocsok ami rád ragadt, ott emberségből letisztithatnád.
2010. febr. 1. 23:17
Kapcsolódó kérdések: