Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Se baba se család, mi lesz...

Se baba se család, mi lesz most velem? Hogyan tudnám így folytatni?

Figyelt kérdés

42 éves vagyok, kereken 20 éve vagyok férjnél és van egy 16 éves lányunk. Eddig annyira jó volt minden. Van egy gyönyörű házunk amit mi ketten építgettünk az évek alatt, egy-egy kocsi mindkettőnknek, a férjemnek vállalkozása van ami szerencsére remekül megy. Én ápolónő vagyok, amihez igaz nem jár csillagászati fizetés, de én szeretem. A lányunk egy nagyon okos, ambiciózus kislány. Ezt csak azért írtam le, hogy értsétek, miért döntöttem így. Mindig is két gyereket akartam, de amikor a lányom született akkor még nem voltunk olyan helyzetben, hogy rögtön utána egy másikat is bevállaljunk. De néhány éve, hirtelen újra rám tört az érzés, hogy nekem gyerek kell. Már nem volt semmi akadálya, így elővezettem a férjemnek. Teljesen ellene volt, ami engem nagyon megdöbbentett, hiszen anno még ő is kettőt szeretett volna. Azokat a dolgokat hoztam föl érvnek, amiket az elején is leírtam. Ő pedig szintén ugyan azokat. Azt mondta, nem azért küzdöttünk az évek alatt, hogy most újra leadjunk a színvonalból. Nagyon rosszul esett, de valahol megértettem. Ami ezután történt, tudom, hogy az én hibám, annyira visszacsinálnám ha lehetne. Mert attól, hogy az eszemmel megértettem a férjem, attól még bennem maradt az a szorító érzés, hogy most vagy soha, ha most nem lesz még egy babám, akkor végleg kifutok az időből. Eddig spirállal védekeztünk, azt kivetettem. Az elején gyötört kicsit a bűntudat, de meggyőztem magam, hogy ha majd valós lesz ez az egész, akkor majd a férjem is örülni fog. Amikor végül pozitív lett a teszt annyira boldog voltam. Amikor pedig bejelentettem akkor leginkább csak sírni tudtam. A férjem teljesen kiakadt, még sose üvöltözött így velem. Az pedig hogy a lányom is mellé állt, az teljesen padlóra küldött. Oda lyukadtunk ki, hogy vagy elvetetem vagy elválunk. Napokig gyötrődtem, hiszen gyakorlatilag meg volt mindenem amit valaha akartam, és mégis iszonyatos volt. Végül úgy döntöttem igazuk van. A műtét után úgy tűnt, rendbe fogunk jönni, bár még mindig nem sokat beszélgettünk. Aztán 1 hónapra rá a férjem azzal jött haza, hogy válunk. Azt mondta nem tud túllépni azon, hogy át akartam verni. Azt hiszem addig soha nem gondoltam így rá, de ahogy a szemembe mondta tudtam, hogy igaz, át akartam verni, meg akartam kerülni, olyat akartam rákényszeríteni amit ő nem akart. Sírtam, könyörögtem, de azóta tényleg válunk, illetve most van folyamatban. Azóta már el is költöztem, de csak én, a lányunk az apjával akar maradni. Itt vagyok most teljesen egyedül, nincs senkim. A legrosszabb az egészben, hogy tudom hogy az én hibám az egész. Hoztam egyetlen egy rossz döntést és 20 évet vágtam ki a szemétbe. Még csak azt se tudom, mondogatni magamnak, hogy majd meggondolja magát, hiszen itt vannak a papírok. Tényleg csak egy kérdés van bennem, hogy hogy fogom bírni folytatni?

Bocsánat a regényért. Azt remélem, ha kiírom magamból, talán könnyebb lesz.

2014. okt. 10. 17:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/120 anonim ***** válasza:
32%
25 Egyetértek, a kérdezőtől a férje feltehetően az utolsó lehetőséget vette el a gyermekvállalásra, valószínűleg azért, mert nem volt kedve gyerektartást fizetni.
2014. okt. 10. 18:25
 32/120 anonim ***** válasza:
42%

" Akkor miben is kellett akkorát csalódni? Van aki azt bocsájtja meg, hogy a párja félrelép és hasonlók, pedig azt nem is lehet visszacsinálni."

Abban, hogy ezek szerint a feleség bármikor képes átverni és semmibe venni (nem kis dolgokban) a férjet. Egyébként tudod mi a félrelépés menete: soha sem csak egyszer történik. Tehát felvetődik a kérdés, hogy ha megbocsájt mi lesz a következő amiben átveri. Aki még erre is képes, az bármire.

2014. okt. 10. 18:29
 33/120 anonim ***** válasza:
33%
30 Már bocs én nem vagyok egy szentimentális alkat. De egy gyerek azért legalább egy kicsit öröm, nem? Nekem nagyon nagy öröm lenne, de az más kérdés, mert nem rólam van szó. De hogy lehet így tekinteni a saját kölyködre, hogy gyerektartás, satöbbi és hogy lehet ilyen kegyetlennek lenni egy feleséggel szemben akire rájött a gyerek para, kapuzárási pánikkal együtt. Nem vagyok abortuszellenes, de biztosan a feleségem mellett lennék mindenben támogatnám és nem megzsarolnám, kijátszanám, hogy az abortusz mellett döntsön, plusz elhagynám, egy ilyen miatt. Egyszerűen csak gyereket akart, hibázott ez tény, de mindannyian hibázunk, főleg ha még a hormonok is elvakítanak minket.
2014. okt. 10. 18:30
 34/120 anonim ***** válasza:
77%

" a kérdezőtől a férje feltehetően az utolsó lehetőséget vette el a gyermekvállalásra"

Akkor miért nem vált el ő és keresett egy olyan férfit aki szintén akar még gyereket? Ezek szerint neki fontosabb lett volna ez, mint a házassága. Aki nem akar gyereket arra nem lehet ráerőszakolni.

2014. okt. 10. 18:31
 35/120 anonim ***** válasza:
60%
Felnőtt, értelmes ember gondolkodik mielőtt szaporodik. Nem úgy gondolkodik mint egy állat. "Jönnek a hormonok, gyereket akarok nem érdekel semmi" Így csak primitív lények gondolkodnak.
2014. okt. 10. 18:35
 36/120 A kérdező kommentje:
Írtátok többen, hogy lehet hogy megcsalt. Nagyon nagyon remélem, hogy nincs igazatok. Én elismerem amit tettem és már ezerszer megbántam. De ha tényleg megcsalt, ha már tényleg el akart hagyni, akkor miért nem hagyta meg nekem a babát? Őszintén nem olyan embernek ismerem aki megtenné, de ha ez derülne ki, azt hiszem azt már képtelen lennék túlélni.
2014. okt. 10. 18:42
 37/120 anonim ***** válasza:
35%
Tömören és röviden: megérdemelted. Szerintem fel sem fogod a nagy önsajnáltatásban, hogy ezzel a döntéssel három ember életét tetted tönkre a magadén kívül: a meg nem született babáét, akit meg öltél, mert utolértek a hazugságaid, a lányodét, mert rá kellett jönnie, hogy milyen egy önző anyja van (aki az ő előremenetelét is konkrétan telibe sz*rta, mert belegondoltál abba, hogy egy kisbaba sír, mondjuk? A lányod hallgassa egész éjjel, és ezért legyen kialvatlan, és utána ne tudjon teljesíteni, csak mert rád jött a babázhatnék? Milyen ember vagy te?!), a férjedről meg nem is beszélek. Én kivágtalak volna már, mikor a gyereket meg tudom, úgyhogy edd meg, amit főztél, de itt sajnáltasd magad, és adj hálát az égnek, hogy a szeretteid megszabadultak egy ilyen embertől, mint te vagy!
2014. okt. 10. 18:47
 38/120 anonim ***** válasza:
65%
#27 - "Van aki azt bocsájtja meg, hogy a párja félrelép és hasonlók, pedig azt nem is lehet visszacsinálni." - na ya... csak hát az egy lezárt történet, lehet tovább lépni így vagy úgy... egy gyerekvállalás viszont soha sem lesz lezárt történet... megy itt az agyalás, hogy a férj miért így meg úgy - azt hiszem én tudom a választ, egyszerűen azért, mert magam is voltam a férj helyzetében... egyszerűen azzal szembesülhetett, hogy nem tud még egyszer lefeküdni a feleségével, mert folyamatosan az van benne, hogy "mi lesz, ha megint átver, mi lesz, ha terhes lesz" - valszeg ezt felismerve adta be a válópert, nincs mögötte semmiféle előzetes számítás, egyszerűen "az egérfogó tapasztalata".
2014. okt. 10. 18:58
 39/120 anonim ***** válasza:
68%

"Írtátok többen, hogy lehet hogy megcsalt. Nagyon nagyon remélem, hogy nincs igazatok. 2

megcsalt volna is csak a hormonjai miatt, lehet elkapta őt is a hormonok mint téged.

2014. okt. 10. 19:10
 40/120 anonim ***** válasza:
68%

Én ott akartam el, hogy a férjem sikeres vállalkozó én meg szerelemből végzek éhbérért munkát.

Ha fontos a gyerek akkor miért nem fektettél be te is pénzt korábban? Annyira már nem fontos a gyerek, hogy a saját számládra neveld, olyan valaki által megkeresett pénzből akartad voln anevelni, aki nem akarta?

Ez nem csak hazugság volt, de egyben gazdasági átverés is.

2014. okt. 10. 19:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!