Hogyan beszéljek a vőlegényemmel arról, hogy az exneje hülyének nézi?
A vőlegényemnek van egy gyereke, aki után nem fix tartásdíjat fizet, hanem a kiadások kb felét. Tehát hetente, 2 hetente ír az exe egy mailt, hogy vett a gyereknek ezt meg azt, befizette a sulit, elutalta a különórák díját stb. És akkor a vőlegényem átutalja az összeg felét.
Az elmúlt pár alkalommal megmutatta ezt a listát és teljesen kiakadtam. Majdnem minden héten vesz új ruhát a gyereknek, ezek a különfoglalkozások is egy vagyonba kerülnek. Nagyon irreálisnak tartom, hogy ennyit költ a nő a gyerekre, szeretném ha fix tartásdíj lenne, 25-30e körül.
Hogyan beszéljek erről a vőlegényemmel?
Neked mi közöd van két ember közös gyerekéhez, és ahhoz hogy mennyit költenek rá a szülei?
Erre válaszolj: Közös kasszán vagytok? Mennyit keres a párod és mennyit te?
"Bíróságra nem érdemes menni, mert %-osan megítélnének ennyit."
Akkor addig piszkálódsz, amíg a volt feleség bedühödik, és bíróságra megy.
Egyébként:
1. nem a te fizetésedből megy a gyerekre a pénz, a vőlegényed fizetéséből, ahhoz pedig nincs közöd, nem vagy a felesége.
2. majd ha lesz saját gyereketek és filléres gondokkal küzdötök, akkor érdemes leülni a gyerek anyjával és átbeszélni a lehetőséget. Addig viszont ne irigyeld a gyerektől azt, ami jár neki.
1 neked semi közöd a gyerekhez
2 a gyerek rendszeres kiadásai jóval többe kerülnek mint a fix meg a százalékos gyerektartás
ha nem tetszik keres fiatal nincstelen csó pait
Hát ha ennyit megítélnének amúgy is, akkor nem irreálisan sok a gyerektartás, hanem egy korrekt összeg, amit a két fél AKIKNEK KÖZE VAN HOZZÁ, azok egymás között korrektül lerendezik.
Azt nem tudom, hogy hogy gondolod, hogy pl. elválsz, ott vagy a gyerekeddel, megegyezel az apjával normálisan, hogy mennyit ad a gyerekre, ez működik is köztetek, majd jön az új cicuka, aki hisztizni kezd mert szerinte ez sok a gyerekednek. Te nem küldenéd el a fenébe, hogy ez csak rád és a gyerek apjára tartozik????
106:"Igen, jól látod: el kell menni a bíróságra és meg kell változattani a tartásdíjat fix összegre. Keress egy jó ügyvédet és őrizz meg MINDEN számlát, amit az ex küldözget."
És mégis hogyan adja be ő a gyerektartás megváltoztatására a kérelmet? Milyen alapon??? Ezt maximum az apa vagy az anya adhatja be, hogy növelje vagy csökkentse az összeget, de egy harmadik fél (még akkor is ha új házastárs) ebben nem léphet. Ha lesz új gyerek, akkor is az APÁNAK kell beadni a bíróságra a gyerektartás csökkentésére a kérelmet, nem az új feleségnek.
"Ha te leszel a vőlegényed új felesége, akkor nagyon is jogod van ahhoz, hogy tudd, és beleegyezz abba, hogy a ti házasságotok közös kasszájából mennyi és milyen pénz mire megy el."
Nem a közös kasszából megy el, hanem apu fizetéséből... apuci maradék fizetése mehet a közös kasszába.
"Ha a pasiddal nem lehet most megbeszélni semmit nyíltan, akkor most dobd ki, nehogy később még fájdalmasabb legyen az egész."
Szerintem kidobja majd előbb a pacák, nem lesz ez így hosszú kapcsolat.
Én azt nem értem, hogy a kérdező csak most, mint menyasszony szembesült a pontos összegekkel.. Mióta vannak együtt? Előtte nem éltek együtt? Én nem éltem együtt a volt barátommal, de tudtam, hogy mennyit ad a gyerekére és miket vesz, ha együtt maradunk, akkor nem menyasszonyként ért volna a meglepi, erről normális esetben már korábban beszélnek a párok.
" Nem a közös kasszából megy el, hanem apu fizetéséből... apuci maradék fizetése mehet a közös kasszába. "
Igen, csakhogy a házasság után apuci fizetése közös vagyon lesz...
Ha az új nej a gyt tudatában megy hozzá, akkor a gyt fizetésért ő is a közös vagyonuk erejéig felel!
"Igen, csakhogy a házasság után apuci fizetése közös vagyon lesz...
Ha az új nej a gyt tudatában megy hozzá, akkor a gyt fizetésért ő is a közös vagyonuk erejéig felel!"
Nem, 129-es, két dologban is rossz állítás:
1. Mivel gyermektartásdíjat fizet a pasi, a fizetése nem lesz közös vagyon, csak a fizetésének a TARTÁSDÍJ LEVONÁSA UTÁN FENNMARADÓ része (ha bíróság ítélné meg, hidd el, a csúnya bíró bácsi/néni nem kérdezné meg a leendő új nejtől, beleegyezik-e a tartásdíj fizetésébe)
2. Az új nej nem felel a tartásdíjjal kapcsolatban semmiért, az az apuka KIZÁRÓLAGÓS ügye, - tehát köze sincs hozzá az aktuális feleségnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!