Tényleg kiszúrás lenne ez az iker babákkal?
Július közepére várjuk az iker lányainkat. Beleszerettem az alábbi nevekbe: Eija és Egberta
Nem tudok nekik már mást elképzelni. Tényleg ennyire szörnyű nevek?? A család teljesen leszólta... :(
1. hogy jön ide hogy értelmiségi vagy? Semmi köze a kettőnek egymáshoz.
2. miért írsz ki kérdést, ha aztán felháborodsz azon, hogy válaszolnak rá.
3. de ezt is leírták már milliószor, legyen különleges, az oké, és nem senki nem mondta hogy legyen Erzsi a gyerek neve, de attól lehet névre hasonlító értelmes magyar!
És végül de nem utolsó sorban ha nem tudod fogni hogy az Erzsi meg az Eija között van "átmenet", akkor inkább ne hangoztasd hogy értelmiségi vagy...:)
Hidd el, hogy nem olyan hú de szupi a túl különleges név. Nekem a vezeték nevem különleges és szinte minden bemutatkozáskor félrehallják, le kell betűznöm, akkor se jegyzik meg, szóval agyrém. Pláne, ha telefonon akarok intézni vagy rendelni valamit. De nekik a keresztnevük lesz gázos. Gondolj bele, hogyan fogják érezni magukat, amikor iskolában/munkahelyen még hetek múlva is úgy szólnak nekik oda, hogy "héé te", mert nem fogják tudni megjegyezni a nevüket. Hogyan fogják becézni őket? Az elsőt kb sehogy szerintem, a második meg Egi lesz? Egy kis angoltudással rendelkező csoportban az Egiből nagyon hamar tojgli lesz, nekem ez itt kb fél perc alatt jutott eszembe, szerinted akkor a gyerekeknek mennyi kell majd?
Továbbra is csak azt tudom mondani, add ezeket, ha akarod, de adj melléjük normális, vállalható neveket is.
Az Egberta becézése logukisan is a Berti. Az Eija becézése Ejka, Ejcsi.
Az Agathákat is becézik Eggnek, szerintem kedves.
Szerintem hagyjuk rá, 8 oldalon át nem értette meg a válaszok lényegét.
Áldásom, legyen ez a lányaid neve!
Berti és Ejcsi? Anyám...
Az Egbertáról nekem is egy házsártos öregasszony jut eszembe, a másik még úgy-ahogy elmegy, de tényleg olyan mintha beszédhibával próbálnák az Erikát kimondani, vagy nem tudom...
Figyelj, te tettél föl kettő darab kérdést, ezek szerint kíváncsi voltál a véleményekre. Megkaptad, nem értem, mire a sértődés.
Igen, tényleg kiszúrás lenne velük.
Igen, tényleg ennyire szörnyű nevek.
Az Erzsin meg Emesén kívül vannak még E betűs nevek, senki se mondta, hogy így kell elnevezni őket. Mondjuk szerintem a kezdőbetűhöz való ragaszkodás is hülyeség, de ti tudjátok.
Itthon ragaszkodunk hozzá, legalább ez legyen különleges a családunkban.
Az usában Macayla Grace és Mackenzie May lettek volna.
"Ejka, Ejcsi"
Ejika? :DDDDD komolyan, mintha a gyerek raccsolva mondaná az Erikát, olyan...
Egyébként a kérdező szerintem csak szivat minket, ilyen primitív nőszemélyek ugye nem léteznek??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!