Tényleg kiszúrás lenne ez az iker babákkal?
Július közepére várjuk az iker lányainkat. Beleszerettem az alábbi nevekbe: Eija és Egberta
Nem tudok nekik már mást elképzelni. Tényleg ennyire szörnyű nevek?? A család teljesen leszólta... :(
Varga a vezetéknév, és csak E betűs jöhet szóba, mert nekünk is E betűs a férjemmel, és így találtuk ki.
Nem arabos, inkább germán vagy skandináv.
Ősmagyar ötlet is van: Emő és Ené, de túl rövid, és a másik kettő hangzása nekem szebb, különlegesebb.
Légyszi ne tedd tönkre az életüket még meg sem születtek. Most biztos nagyon cuki meg édi, de oviban, suliban szét fogják szívatni őket... Nem kell a duma, hogy más miatt is bánthatják őket, nem kell ilyen támadási felületet hagyni. A felnőtt életükben sem jelent majd túl nagy előnyt, mikor háromszor kérdeznek vissza mikor bemutatkoznak.
A másodikról rögtön a tojás jutott eszembe.
Az elsőt amúgy hogy kell kimondani? O.o
Úgy, ahogy írva van. EIJA
Sajnos nekem eszek tetszenek, sőt, az Eudoxia-Eufémia páros is nagyon!!! De az még ennél is jobban kiverte a biztosítékot a családnál.
"Réka és Luca az túl elcsépelt"...igazad van nehogy még a végén normális nevet adjál nekik..-.-
Komolyan nem tudom megérteni az ilyen szülőket, mi jár a fejetekben? Pontozz le nyugodtan, de komolyan kérdezem. Neked nem tűnik fel, hogy ezek az emberek nagy részének még pusztán névre nem hasonlítanak, nem hogy normális névre? Mit szeretnél, hogy kigúnyolják őket? Értem én hogy manapság minél divatosabb annál jobb néhány szülő számára, de szerintem különleges nevekből is lehet olyat találni ami legalább névnek néz ki, néhányuk meg kifejezetten szép. De ez? Komolyan ennél még a Dzsenifer Dzsével is jobb, vagy az hogy Ajándék...De komolyan, bármi..Ne haragudj nem értelek.
Nem akarok se tucat, se kisebbségi nevet adni, mint a Roland vagy Dzsenifer. Ezek számomra az igazán különleges hangzású nevek. És felnőttként nagyon is vállalható.
Én Eszter vagyok, szerintem borzalmas, és uniszex hangzású.
Sokkal szebbek a ritka, de nőies nevek.
Barátom lányait így hívják: Blanka,Bianka :)
annyira cukik nagyon illik rájuk
Nem azért, de ha nekem valaki Eijaként mutatkozna be, valószínűleg megérdeklődném, hogy miért "ejhának" nevezték el a szülei... ez mégcsak nem is név, ez egy indulatszó..
Az Egberta kb. mint a Dagobert bácsi női verziója, végtelenül csúnya de legalább kiderül róla, hogy név...
Iszonyatosak, kérlek ne... :(
Elina, Ella, Emese, Eszter, Eliza, Elza, Evelin
E betűs nevekből én ezeket adnám a lányomnak, ha nem szeretném, hogy szívás legyen az élete, de a te gyerekeid, azt csinálsz amit akarsz.
Csak majd ne lepődj meg amikor 18 évesen megváltoztatják. Nálunk anya eléggé kiakadt, amikor megváltoztattam a nevem, én meg közöltem vele, hogy tesómnak tudtak két nevet adni ő választhatott én nem, hát én így választottam.
Szóval, ha minden áron ragaszkodsz ezekhez, akkor add, csak adj nekik mellé valami normális nevet is.
Pl:
Varga Réka Eija
Varga Luca Egberta
Emese, Etelka
Szép is, magyar is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!