Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg kiszúrás lenne ez az...

Tényleg kiszúrás lenne ez az iker babákkal?

Figyelt kérdés

Július közepére várjuk az iker lányainkat. Beleszerettem az alábbi nevekbe: Eija és Egberta

Nem tudok nekik már mást elképzelni. Tényleg ennyire szörnyű nevek?? A család teljesen leszólta... :(

2014. jún. 28. 19:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/95 anonim ***** válasza:

Azért az amerikai névadási törvénnyel ne érveljünk már, mert az úgy hányás ahogy van. Ennyi erővel hívd Varga Műbútorasztalosnak! Vagyis E-s kell, akkor... Varga Erősáramú és Varga Elektrotechnikus! Csak aztán nehogy buszvezető legyen belőlük mert akkor kész a képzavar.

A Varga Eija-t (eja? Ejja? Eija? Hogy az istenbe lehet ezt könnyen/helyesen?) hányszor mondtad ki hangosan? Nem érzed, hogy szörnyű és nehéz kimondani?

2014. jún. 30. 03:25
 92/95 anonim ***** válasza:
86%

Ne haragudj de ahogy mondták az Eiját képtelenség kimondani vagy beszédhibás ovisra asszociál az ember, az Egbertáról nekem meg a Roberta jutott eszembe, ami a fejemben egy ndks úszónő kinézető nevelőnővel van társítva. A Berti becézés pedig a 80 éves nagyapám beceneve, aki egyébként Albert.

Hallottam már pár érdekes nevet, de eddig ez a kettő vitte a prímet. Egyébként az amerikai nevek közül a második a Mackenzie May odakint tucatnév ahogy a Grace is (főleg 50-70 éves nők körében). Tehát a nagy amerikában jó lett volna a tucatnév csak azért, mert a te fülednek különleges?

Az Emma-Ella páros pedig egyáltalán nem gyakori, se együtt, se külön. Az Emma Jane Austen regény címe, az Ella pedig egy mesében volt (Elátkozott Ella talán), így én a fejemben királylányokat társítok ezekhez a nevekhez. Sokkal jobban hangzanak, mint amiket elsőre kitaláltál...

Mikor születtem egyedi és különleges nevem volt, pár évvel később tucatnév lett belőle, de könnyen kiejthető és leírható, az emberek mikor gyerek voltam mindig megjegyezték milyen szép nevem van. Néha manapság is. Szeretem is emiatt a nevem hiába szaladgálnak többen vele. Tehát a kérdés, szép és különleges nevet szeretnél a lányaidnak vagy csak különlegest? Egyébként sok egészséget és remélem jó döntést hoztok, ne szúrjatok ki szegény gyerekekkel.

24N

2014. jún. 30. 09:59
 93/95 anonim ***** válasza:

Igen, tényleg szörnyű nevek. (Te kérdezted.)

Megértem, hogy a családnak nem tetszik, de szerintem a névválasztásban csak a te és a férjed véleménye számít. Ha egyetértetek ezekben a nevekben, akkor hajrá.

Én személy szerint amúgy nem adnék olyan nevet a gyerekemnek, ami egy hagyományos naptárban nincs benne.

2014. jún. 30. 10:54
 94/95 anonim ***** válasza:
Egyébként ha ennyire nem érdekel ennyi ember véleménye, az átlagembereké, a családodé(kivéve a férjed), akkor minek írtad ki a kérdést? Úgyis az lesz, amit te szeretnél, akkor is ha a világon rajtad és a párodon kívül mindenki leszavazza.
2014. jún. 30. 21:46
 95/95 anonim ***** válasza:
Na mi lett az ítélet?
2014. dec. 7. 11:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!