Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek is igaza van a...

Szerintetek is igaza van a páromnak?

Figyelt kérdés

A párom szerint én egy trehány, lusta nő vagyok mert nem tartom rendbe a házat és az udvart. Könyörgöm van egy hat hónapos lányom, örülök ha megfőzök mire a párom a munkábol hazaér. A párom azt mondja nem kellene mindig anyámhoz rohangálni és akkor rendet tudnék otthon rakni. De egy kis kikapcsolodás nekem is jár. Nem? Arra is gondoltam, ha így folytatja a párom elhagyom és anyámhoz költözöm. Vagy mit tegyek? Szerintetek is én vagyok a hibás?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2013. júl. 18. 06:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/82 anonim ***** válasza:
3%

"mindennap minek bevásárolni?"

Talán egyenek szárazkenyeret vagy mi? Lángész.

2013. júl. 18. 09:47
 42/82 anonim ***** válasza:
100%
Költözz anyádhoz! Kikapcsolódás kell? Gyerek akkor minek kellett?
2013. júl. 18. 10:02
 43/82 anonim ***** válasza:
92%

Ne haragudj, de csak mosolygok azokon, akik 1 gyerek mellett nem érnek rá semmire.

Nem vagyok szupernanya, aki bezzeg őőőő, és nem vagyok rend és tisztaságmániás sem.

Van 12 éves, 2 éves, és 7 hónapos ikreim.

Ha zt vesszük, akkor 3 kicsi.

Reggel etetem, és végigpelenkázom a bandát. Összeppakolok a szobában, amíg a 2 éves eszik, a konyhában. Felmegyek vele, elindítjuk a mosógépet.Hát nem könnyű a 2 évessel még ez sem. Ikrek nincsenek kézbe szoktatva, szépen elvannak, nézegetnek, gurulnak a játékok után. Én meg rohanok a 2 éves után. De muszáj megfőzni, nem könnyű, sokszor elegem van, de meg lehet csinálni. Aztán mire végzek, lányok meint esznek. Megetetni őket nem 5 perc... Aztán kaja, kisfiamat elaltatonm. Pihizek kicsit, és kiteregetek, úójra elindítok egy mosást, elmosogatok, konyhában felmosok. Pakolászok. Most előbb pl. udvart rendezgettem, a 2 éves is segített, szóval a fél órás munka 1 órás lett.

Kellene az emeleten takarítanom, fogok is, de msot a 12 évessel társasozni kell, utána meg etethetek is... Meg el kell rakni a száraz ruhákat.

Szóval nem lehetetlen. Nem vagyok mániákus, hogy mindig minden rendben legyen. De a főzés, mosogatás, felmosás, elpakolás napi dolog. Vasalni nem nagyon szoktam, összegyűjtöm, heti 1-szer elég.

Ja, és nem kell minden nap boltba menni...

2013. júl. 18. 10:10
 44/82 anonim ***** válasza:
100%
Hát ne haragudj, de egy hat hónapos babát nem este 11kor kéne lerakni!! Te nem vagy normális!!!
2013. júl. 18. 10:14
 45/82 anonim ***** válasza:
100%
Boltba nem kell menni minden nap...én telepakolom a fagyasztót zsemlével, naponta kiveszek annyit amennyi kell. Reggel kiveszem, mire felkel a társaság, kienged, olyan mint a friss! Kenyérrel is meglehet csinálni! Sok minden megoldható egy kis leleményességgel!
2013. júl. 18. 10:24
 46/82 anonim ***** válasza:
100%

Ezek szerint máshol is ismerik a fagyasztót? Nahát 41-es! Micsoda technika! Képzeld, nálunk is van egy, és nem dísznek használjuk :)

Vagyis, ha nem tudnád királylány, a péksütemények, kenyérfélék remekül fagyaszthatóak. És igen, nem kell minden nap boltba menni :)

2013. júl. 18. 10:28
 47/82 anonim ***** válasza:
100%
:DD
2013. júl. 18. 10:30
 48/82 anonim ***** válasza:
1%
A kérdező nem azt kérdezte, hogy kell e mindennap boltba menni vagy sem. Ha ő mindennap megy az az ő dolga.
2013. júl. 18. 10:31
 49/82 anonim ***** válasza:
100%
nincs még gyerekem, és szó mi szó, én sem vagyok a háztartás vezetés mintaképe, de nem értem, miért kell minden nap átmenni a nagyszülőkhöz? miért nem mennek ők?????
2013. júl. 18. 10:39
 50/82 anonim ***** válasza:
100%

'Mindig is rühelltem ha többet vártak el tőlem mint amit én teljesíteni tudok. És ha valaki nem bírja felfogni hogy nekem mennyi az annyi, akkor keressen mást. Eddig bevált ez a hozzáállásom :) '

Lehet, keresi, csak még nem találta meg a megfelelőt. Ha tudod, hogy mennyit bírsz és mennyit nem, akkor minek a gyerek, amikor az alap dolgokba is hiányosság mutatkozik? Ne értsd félre, de minden szabad fél órába-órába lehet valami hasznosat csinálni, én valahogy mindig találok magamnak valamit.

6hónapos volt a lányom, amikor napközben alig aludt, vittem magammal, csináltam a dolgom, beszéltem hozzá, stb.

Reggel fél7 körül kel a lányom, reggelizik, 7után indulunk a boltba, 8ra hazaérünk, megnéz egy mesét, ha mosok, kérem, hogy segítsen, hozza, adja a mosószert, gép elindul, megyünk a konyhába, megcsináljuk az ebédet, délben lefekszik aludni, (két ebéd kavargatás közben kiteregetünk), addig rendet rakok, port törlök, felmosok, ha jut idő, vasalok) elmosogatok, lányom már ébred is, uzsizik, teszünk egy látogatást a maminál, általában fél óra, utána játszótér, majd haza, apa érkezik, eszik, 2 órát mindig elvannak, játszanak, addig fürdőszoba, wc. DE EZ egy dolgos nap. Én teljesen azt gondolom, hogy ha valaki gyermeket szeretne vállalni, akkor gondolkozzon el azon, hogy mennyit bír, és ne csak testileg legyen érett a dologhoz. Két gyerek sem egyforma, de egyrészt ha azt vesszük: ha otthon vagyok, ez a minimum, amit megcsinálok, van laza nap, de akkor is egy rendrakás nem egy nagy dolog...Ha el van hanyagolva, halmozódnak, akkor persze, hogy nem áll neki nagy kedvvel az ember.

Kérdező otthon sincs szinte estig, és így mi lesz, ha vége a GYES időszaknak és el kell menni dolgozni? Közlekedőt kell majd túrni a házban, hogy legyen hol közlekedni, de este pl. ne essünk át a gyerek játékain? Vagy akkor szó szerint megeszi a kosz?

6hónaposnak azért szerintem olyan 8körül már ágyban kellene lennie, ha mászni fog, ahogy írták előttem, 1-2naponta a minimum a Florasept-es felmosás(vagy ki mit használ), utána ha még nagyobb, be lehet vonni, ahogy én csinálom, van, hogy hátráltat, de segít, addig is fárad. Nincs lehetetlen.

Ez a mindennapos családlátogatás pedig szerintem nem egészséges, ha az eltart több órán keresztül. Én azt látom, hogy a kérdező azért megy el a párja rokonaihoz, mert akkor játszanak a gyerekkel és nincs vele gondja.

Bocsánat, kicsit hosszúra nyúlt, de most komolyan: mindenki megoldja valahogy, és inkább tartsak szinten egy alap rendet és tisztaságot, minthogy egy disznóólat kéthetente csiszatoljak, nem? Ha elromlik valami és azonnal kell hívni szerelőt, nem hívom ki mert nincs olyan körülmény, és viszi a ház hírét?

2013. júl. 18. 10:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!