Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek is igaza van a...

Szerintetek is igaza van a páromnak?

Figyelt kérdés

A párom szerint én egy trehány, lusta nő vagyok mert nem tartom rendbe a házat és az udvart. Könyörgöm van egy hat hónapos lányom, örülök ha megfőzök mire a párom a munkábol hazaér. A párom azt mondja nem kellene mindig anyámhoz rohangálni és akkor rendet tudnék otthon rakni. De egy kis kikapcsolodás nekem is jár. Nem? Arra is gondoltam, ha így folytatja a párom elhagyom és anyámhoz költözöm. Vagy mit tegyek? Szerintetek is én vagyok a hibás?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2013. júl. 18. 06:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/82 anonim ***** válasza:
93%

nem minden féléves gyerek van el egyedül magában,ha nem akarod sírni hagyni, és én nem akartam...több kára van,mint haszna...Viszont,én vettem egy mei-tai-t,magamhoz kötöztem a gyereket,úgy főztem,takarítottam,ő meg elnézelődött a hátamon,vagy elaludt közben,mindketten profitáltunk belőle..

Abban viszont igaza van a párodnak,hogy nem kellene őt kritizálnod,ha megcsinálja a kerti dolgokat...

A kikapcsolódás is,ahogy a párodnak is...Emellett még a megértés,gyengédség és szex is,ezek működnek?

Én mondjuk mikor volt egy kis szabadidőm ennyi idős gyerek mellett,nem anyámhoz mászkáltam,hanem a férjemmel töltöttem az időt...

2013. júl. 18. 07:42
 12/82 anonim ***** válasza:
91%

Mondjuk, ha 2-6-ig fent van a baba, és te mellette vagy, akkor én szemszer nem csodálom, hogy elfáradsz. Én ellenőrizném, hogy milyen a pelenkája, megetetném, megitatnám őt, de aztán lekapcsolnám a villanyt, mert nem jó, ha azt szokja meg, hogy éjjel van a nappal.

A helyedben én hordozókendőben magamra kötném a babámat nappal, amíg a házimunkát végzem, mert hát azért a főzésen kívül más teendő is akad, pláne olyan helyen, ahol kert is van: így a baba is veled lehet, hozzád bújhat és mindent lát, és te is nyugodtabban végezhetsz a dolgoddal.

Kikapcsolódás pedig jár mindenkinek: neked is, de a férjednek is.

Át kell valahogy szervezned az életedet, mert ha lesz(nek) kistesó(k), akkor nem fogod bírni. Gondolj csak arra, a gyermeked nemsokára kúszni-mászni fog, és akkor már végképp nem lehet kosz a házban. Meg hát azért lássuk be, néha a vendégeket is be kell engedni, és a rendetlenség nem viszi jó hírét az embernek...

Szerintem hordozd őt.

2013. júl. 18. 07:43
 13/82 anonim ***** válasza:
20%
Éjszaka nem lehet tőle aludni mert vísítgat. nappal van amikor délután 5-kor alszik el és 8-kor ébred. A párom ezt nem hiszi el mivel alig van otthon, ha mondom neki vigye el a gyereket magával rámförmed, hogy egész éjszaka nem pihent neki is jár a kikapcsolodás. Én meg a gyerektől nem tudok még kikapcsolódni sem, Annyi örömöm van, hogy elmegyek anyámhoz pár órára.
2013. júl. 18. 07:50
 14/82 anonim ***** válasza:
29%
Szóval én is hasonló cipőben járok mint a kérdező csak nekem fiam van.
2013. júl. 18. 07:52
 15/82 anonim ***** válasza:
85%

"Annyi örömöm van, hogy elmegyek anyámhoz pár órára."

Annyi örömöd van... Neked minek kellett gyerek?

Igaza van annak, aki azt írta hogy éretlen vagy a gyerekre meg a párkapcsolatra kérdező. Gondolom sokat dolgozik a párod is (nem véletlenül nem írtad le mennyit), hogy eltartson titeket, kb. manapság úgy 9-12 óra lehet. Ő is elfárad, neked meg csak annyi lenne hogy berakod a járókába a gyereket és megcsinálod a házi munkát... Ettől nem lesz lelki sérült.

2013. júl. 18. 07:54
 16/82 anonim ***** válasza:
92%
Jar a kikapcsolodas, persze, de szerintem ha ma lesz egy orad, mig alszik a pici; addig tudsz port torolni, felmosni, holnap a szabad egy oraban furdoszoba, wc, aztan ha fozol, akkor torolgetsz egyet, ha ebedeltetek, akkor elmosogatsz, hogy ne halmozzon el a mosatlan. En igy csinaltam, ha eppen nem aludt, akkor bebihordozoban vagy kendoben elvolt mellettem. Szerintem veled az az elso szamu gond, hogy kicsit depresszios vagy, es mondjuk ha a suru anyuka latogatas helyett esetleg a paroddal lennel, szeretned, o sem piszkalna.
2013. júl. 18. 07:55
 17/82 anonim ***** válasza:
15%

15-ös. "Annyi örömöm van, hogy elmegyek anyámhoz"

Azt én írtam nem a kérdező. Ti nem tudjátok milyenek az ilyen gyerekek akik nem hagyják a szüleiket pihenni éjszaka mert nekik a nappal az éjszaka és az éjszaka a nappal, bár az enyém nappal is alszik egy keveset.

2013. júl. 18. 08:02
 18/82 anonim ***** válasza:
92%
Könyörgöm, egy kertet nem kell minden nap rendbe tenni! Nem igaz, hogy egy héten egyszer sem lehet megcsinálni! :) Most is amíg itt netezgetsz már rég megcsinálhattad volna.
2013. júl. 18. 08:05
 19/82 anonim ***** válasza:
88%

Nem mondanám, hogy lusta vagy, inkább rutintalan, és aprólékos, aki elveszik a feladatok közt.

Szervezd át a napodat.

Először is, csak úgy emlékezetből próbáld meg összeírni, hogy az előző napokban mivel mennyi időt töltöttél el. Rögtön látni fogod, hogy melyik az a terület a háztartásban, amit át kell programoznod, csoportosítanod. Vannak dolgok, amelyek mellett mást is tudsz csinálni. Oké, ha minden nap magad gyúrod a tésztát, az kissé időigényes, de akkor meg már meg van a rutin, és a tésztafőző víz felforrásáig meg is gyúrsz egy kiló lisztből 10 tojással egy házi tésztát.

Boltba nem kell minden nap menni, vagy ha igen, akkor délután, közösen menjetek, sokkal könnyebb úgy a bevásárlás. Ha ez nem megoldható, akkor heti egyszeri, közös vásárlás, hogy ez ne vegyen el időt tőled. Ilyenkor célszerű, ha összeírod a heti menüt, és már előre úgy kalkulálsz a főzéssel, hogy a maradékot fel tudd használni másnap. A másnapi főzéshez már este készítsd elő a dolgokat, a mosnivalót - ha szükséges- fürdetés után áztasd be, így nem kell esetleg újra mosnod, mert nem jött ki a folt. Reggel, ha felkelsz, és megetetted, tisztába tetted a picit, a mosógépet beindítod, felrakod az ebédet. Közben megint tudsz babázni, ha szükséges. Ha jól elvan, vagy elaludt, elpakolás, rendrakás, felmosás, gépből kipakolás. Közben az ebéd is megfőtt. Ha mindezt jól szervezed, és este már előkészítetted a másnapi tennivalókat, délre nagyjából kész vagy. Amikor alszik a pici, te is le tudsz dőlni, alvás, olvasás, relaxálás a kádban, bármi, ami jól esik.

A kikapcsolódás természetesen neked is jár, de elsődlegesen anyuka vagy és feleség, tetszik, nem tetszik, háziasszony, és igen, neked kötelességeid vannak. Ha ez megvan, akkor jöhet a kikapcsolódás, a pletyi, a csavargás, a kedvenc sorozat megnézése. De az, hogy egy halom szennyes ruhakupac tetején ücsörög anyuka, és közben nézi az aktuális mexikói agymosást, miközben a pici alszik, a lakás szalad, az ebéd sehol... az trehányság.

2013. júl. 18. 08:07
 20/82 anonim ***** válasza:
84%

Igen, a párodnak tökéletesen igaza van.

Egy 6 hónapos gyerek nem jelenti azt, hogy SEMMIT nem kell csinálnod, a háztartás (takarítás, fözés, bevásárlás, mosás, mosogatás) ellátása alapdolog.

Emellett elvárni, hogy a kertben dolgozz, jogos, ha neked nem jó úgy, ahogy ö megcsinálta.

Abban megint igaza van, hogy ne rohangálj anyádhoz, elvégre nem kisgyerek vagy, hanem elvileg "felnött" nö, aki párkapcsolatban él. Elég baj, ha a neked a pletykálás a kikapcsolódás.

Elöször csináld meg a munkádat, és UTÁNA mehetsz anyádhoz traccsolni.

2013. júl. 18. 08:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!