Szerintetek is igaza van a páromnak?
A párom szerint én egy trehány, lusta nő vagyok mert nem tartom rendbe a házat és az udvart. Könyörgöm van egy hat hónapos lányom, örülök ha megfőzök mire a párom a munkábol hazaér. A párom azt mondja nem kellene mindig anyámhoz rohangálni és akkor rendet tudnék otthon rakni. De egy kis kikapcsolodás nekem is jár. Nem? Arra is gondoltam, ha így folytatja a párom elhagyom és anyámhoz költözöm. Vagy mit tegyek? Szerintetek is én vagyok a hibás?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Szia!
Ha van egy kis idős akkor leírod hogy néz ki egy napod?Mindent,éjszakát is belevéve...
Reggel felkelek kb 6-kor. Ha kell berakom a mosnivalót, felkel a kicsi megetetem, felöltöztetem stb. Elmegyünk a boltba, hazajövünk hozzáfogok főzni közben a kicsi ordít, nem bírok vele, megfőzök, elmegyünk anyámhoz, ott a gyerek alszik, eszik stb. A párom hazajön elmegyünk az ő apjához, testvéreihez, ott a kicsivel játszanak. Este fél kilenc fele hazamegyünk, eszünk, fürdünk a kicsi még játszik, majd 11 óra fele elalszik addig mi is alszunk aztán mint már írtam 2-kor felkel de ha nem sír akkor én is szunyóálok.
Ja, hát ha te ebéd utántól kb este 9ig nem vagy otthon, ne csodálkozz ha nincs időd háztartást vezetni. :)
Hát figyelj, nem tudom itt miért szidnak téged, nyilvánvaló hogy megteszed ami tőled telik. Ami annyi amennyi. Ha ez a drága hapsidnak nem tetszik, akkor csinálja meg maga, vagy ha az sem, akkor keressen annyit amennyiből kifizettek egy pesztonkát, vagy házvezetőnőt, vagy takarítónőt vagy kertészt, és akkor mindenki boldog. Úgyhogy ha már itt tartunk, ne legyen olyan nagy a szája. Vagy ha az sem megy ugye, akkor keressen olyan nőt aki elviseli őt.
Mellesleg, ha annyira nagy gáz nincs, akkor lehet hogy más baja van és ez a rendetlenség csak a kifogás amiért szapulhat. Mert van aki a kákán is csomót keres csakhogy téged hibáztathasson.
A gyerek előtt mindent te csináltál otthon? úgy mellesleg...
Mindig is rühelltem ha többet vártak el tőlem mint amit én teljesíteni tudok. És ha valaki nem bírja felfogni hogy nekem mennyi az annyi, akkor keressen mást. Eddig bevált ez a hozzáállásom :)
Szerintem felesleges elmenni anyukához meg a rokonokhoz,főleg mindennap.Ha nem mennél akkor nagyon sok mindenre maradna időd is.
Másrészt a kicsi érzi minden rezdülésed,lehet hogy a kialvatlanság és a szervezesi gondok miatt kivagy idegileg és akkor ezt a gyerek is átveszi.
Maradj otthon legalább 1 hetet folyamatosan és meglátod jobb lesz,ha nyugodtabb vagy a gyerek is kiegyensúlyozotabb és jobban fog aludni.
Főzni 2-3 napra előre kell,nem kell mindennap.
Ezeket ha elhagyod rögtön 4-5 órát nyertél amibe belefér a kert és még aludhatsz is kicsit.
Hát mi ezt nem tudjuk innen megítélni, hogy ki a hibás.
Szerintem mindketten. Párod lehetne egy kicsit megértőbb, végül is egy csöpp gyerek, akárki akármit mond, nem habostorta. De ettől függetlenül abban igazuk van a válaszolóknak, hogy nem kell nos-stop szórakoztatni a gyereket. Mikor ébren van akkor is csinálhatod a dolgod, pl. kitolod a konyhába, kertbe és nézi mit csinálsz. Az is jó ötlet amit már írtak, hogy kötözd magadra úgy sertepertélj. Végül is a bennszülöttek is ezt csinálják, és ott nincsen nevelési tanácsadó meg GYK, szóval bizonyára egy jól működő régi módszer. Jól is néznénk ki ha a gyerek folytonos nyűge miatt végül éhen halna az anya meg a gyerek is. Az evolúció nem úgy találta ezt ki ,hogy a nyúl vigye a vadászpuskát, a gyerek igenis alkalmazkodik, csak közben próbálkozik, mert ki kell tapasztalnia a határokat. Pont az alkalmazkodás végett. Csak mai szülők ezt ne értik meg és végül rabszolgát csinálnak magukból, a gyereket meg összezavarják, hiszen ő nem arra van felkészülve, hogy ő legyen a családfő. Sokkal rosszabb ez a mai "gyerekem rabszolgája vagyok" gyakorlat, mintha hagyod pár óráig hisztizni.
Nézd meg a Babies c. dokufilmet. Nagyon tanulságos, meg aranyosak is a babák. De érdekes, hogy a nomád törzsek gyermekei is ugyan úgy felnőnek és nem lesznek mentálisan sérültek, pedig ott aztán nincsen anyuci csicskaszolgálat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!