Egy éve élek együtt a barátomal, az ő házában lakunk. Ő nem dolgozik én igen. Ma tudtam meg, hogy terhes vagyok most attól félek, hogyha megtartom a babát akkor nem tudok tovább dolgozni és nem lesz miből éljünk. Mit tegyek?
A párod keressen munkát, ez nem is kérdés.
Te miért nem tudsz dolgozni terhesen? Ha dolgozol legalább 1 éve, fogsz kapni tgyást, ezt kb a fizetéseddel megegyező összeg, a baba 6 hónapos koráig jár. Ha addig nem talál a párod munkát, vissza tudsz menni dolgozni ő pedig marad otthon babázni.
Egy fizetésből házat fenntartani és gyereket nevelni?
Légyszi, aki ezeket írta, mondja már el, hogy kell. Mert hat hónap után mi lesz? És tudjátok mennyibe kerülnek egy gyerek cuccai? És tényleg, ki mondta, hogy apuka szeretne gyereket?
"Biztosan, ha odatette az anyagot."
Ja, persze, te meg az üveghegyen túl élsz... Nem tervezett terhesség nyilván nincs.
A kérdező meg nyilván úgy értette, hogy ha megtartja ababát, akkor egy idő múlva nem tud dolgozni. Bár egy csomó munkakört meg el sem láthat terhesen, ergo foglalkozástól függően akár már holnap ki kell szállnia.
Meg hát ne az legyen már az alap, hogy ő terhesen eltartja magát, a párját, dolgozik, gyereket szül, szoptat, dolgozik, pelenkázik, dolgozik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!