Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Úgy érzem,...

Mit csináljak? Úgy érzem, hogy "kinőttem" a gimiből, de ezt az anyám nem érti

Figyelt kérdés

Új barátaim lettek,akik már nem gimnazisták.Velük sokkal jobban érzem magam és ha a gimibe vagyok,úgy érzem,hogy megfulladok.

Elegem van,hogy folyton csak vihognak és kavarnak,az órákon alig csinálunk valamit(pedig egy jó hírű iskoláról van szó).Ezért az értelmetlen órákról eljövök,ha nem írunk dogát vagy valami,de mindig van igazolásom.A dolgozatokat is megírom,önállóan jelentkezek felelésre és félévkor is négy egész fölött volt az átlagom.Szóval nem vagyok rossz tanuló,de úgy érzem,hogy ez az egész nem nekem való.Anya meg folyton vitázik velem,hogy sose lát tanulni és hogy mindig máshol vagyok,nem segítek neki semmit.De ha nem vagyok itthon egész nap,akkor miért én mosogassak el,amikor nem is használtam semmit a konyhából pl.?!

Azt mondja,hogy azért unalmasak az órák,mert nem figyelek.De ha ezek a dolgok nem érdekelnek,akkor nem tudok rájuk odafigyelni...

Mit csináljak,hogy ezt megértse és hagyjon élni?

2013. febr. 27. 15:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/81 anonim ***** válasza:
0%

Ha ez a lányka ott ülne veletek szemben nyilván nem beszélnétek vele úgy, amit írásban megkapott. Azt tudni kell, hogy ez az időszak nagyon-nagyon vékony mezsgye. Sajnos a gimik pedagógus gárdája nem homogén. Én a saját bőrömön tapasztaltam a frusztrálás és lelkiterror magasiskoláját. Miért? Mert nem csatlakoztam az ighelyettes nyalista csoportjához, ahol minden megtörtént... Szörnyű volt, tényleg. 5 éven át szivattak, közben országos versenyeket nyertem, 17 éves koromtól mensa tag voltam, mégis úgy tönkretették az önbecsülésem, mint a huzat. Az emlegetett tanári gárdában mindig van olyan rés, amit egyszerűen ép ésszel nem lehet elviselni. Nagyon hiábavaló ez tiniként. Ma mi az a 45 perc. Akkor pokol. Vannak, akik lázadnak. Sosem illeszkednek be a társadalomba, jobb esetben művészek, vagy kreatívok lesznek, boldogok és teljesek.:)

A legfontosabb, hogy az anyukájával tisztázza a kapcsolatot, mert itt érzem a problémák eredőjét. És a gyerek közben teljesít, ez nagyon becsülendő.

2013. febr. 27. 19:22
 72/81 anonim ***** válasza:
0%

Senki nem biztatta, hogy ne járjon be órákra, de el tudom képzelni, hogy vannak olyan órák, ahol felesleges jelen lenni (példa saját életemből: a The Wall-t énekeltük 3 éven át minden fizika órán az idegen nyelvű tanár óráin... ez egy tininek a hiábavalóság netovábbja)

Egy dolgot nem értek a kérdező részéről: minek pasizni még, ennyire komyolan.

2013. febr. 27. 19:26
 73/81 anonim ***** válasza:
100%
később majd belátod, h minden hülyeség, amit most csinálsz, de most csak élvezd a felnőttes életet, aztán majd jusson eszedbe ez, mikor koppansz.
2013. febr. 27. 19:42
 74/81 anonim ***** válasza:
86%
Mért mosa ki anyád a ruháidat ha nem ő vieli öket, mért ő vasalja, hajtogasa tegye be a szekrényedbe, mért csináljon neked uzzsonát ha nem ő eszi és még logsz amit aztán tényleg üres hassal kéne csinálnod.
2013. febr. 27. 19:43
 75/81 anonim ***** válasza:
21%
na, az a 62%-os hozzászóló, nem ez, a deviáns békeharcos.:)
2013. febr. 27. 19:46
 76/81 anonim ***** válasza:
20%
..és minek szül, ha nem ő kapja az életerőpontokat...:)
2013. febr. 27. 19:48
 77/81 anonim ***** válasza:
100%

74: Szerintem semmi nagyon durvát nem kapott, én azt hittem, hogy lesznek nagyon csúnya beszólások azért, mert a barátja eltartja, de még ez sem volt vészes.

Felnőttnek tartja magát, felnőttként él (bizonyára nem a két szép szeméért tartja el a barátja), felnőtt válaszokat kapott, amit felnőttként értelmezzen és dolgozzon fel. Ha bemegy a mocsárba sáros lesz, ez nem a kamaszpanasz oldal, ahol pszichológusok vigyáznak nehogy valaki a lelkébe gyalogoljon.

Kérdezett, és hát nem azt a választ kapta amire számított, de ez van...

A magyar iskolarendszerről megvan az igencsak elítélő véleményem, tudom hogy vannak felesleges dolgok, és nem véletlen, hogy én úgy szoktam fogalmazni, hogy "kimenekítettem" abból a gyerekeimet, de egyrészt a kérdező nem írja azt, hogy terrorizálnák, csak hogy hülyének nézi a többieket. Innentől kezdve ki lehet bírni, hogy bemenjen a nemszeretem órákra is és ne csaljon az igazolással.

2013. febr. 27. 20:14
 78/81 anonim ***** válasza:
63%

62-es, csak kíváncsiságból, bár azt mondasz, amit akarsz: te is kitartott vagy/voltál, azért véded?

Mert ha azon nem is ájulsz el, hogy lóg és nem segít, legalább azon kiakadhatnál úgymond, hogy egy pasas tartja el, és benne sincs semmi motiváció arra, hogy dolgozzon.

2013. febr. 27. 22:51
 79/81 anonim ***** válasza:
0%
ha a szülei eltartanák, nem menekülne egy pasihoz ennyi idős fejjel... nem veszitek észre, hogy itt minden gond gyökere, az, hogy ennek a gyereknek nincs otthona??? Nem lehet a gyereket hibáztatni... ha valaki 15-16 évesen inkább kitartottként lakik a pasijánál, mint, hogy otthon legyen annak oka van! Milyen szülő lehet az, aki elől ennyire menekülni akar a gyereke???
2013. febr. 28. 18:01
 80/81 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom,mit aggódik mindenki,ha ez a kedves,"felnőtt és komoly" nő kitartott k.rva akar lenni,aki mások pénzén akar élősködni,akkor úgyis ez lesz.

Kedves kérdező,értem,hogy ez neked kényelmes,de ha nem viszed semmire,mert erre számítasz,hogy majd mindent megkapsz másoktól(barátod),akkor egyszer majd hoppon maradsz,mert nem tanulod meg,mi a felelősségtudat és a büszkeség. Hogy mit csinálj? Folytasd,amit eddig,édesanyád ezt úgysem fogja elfogadni. Amit meg is értek. Leginkább azon vagyok kiakadva,hogy a pasid pénzel. Az nem baj,ha néha-néha ajándékot ad,meg meghív vacsorázni,de a semmire pénzt adni,olyan,mintha megvásárolna magának. Nincs benned semmi tartás?

22L

2013. márc. 1. 19:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!