Mit csináljak? Úgy érzem, hogy "kinőttem" a gimiből, de ezt az anyám nem érti
Új barátaim lettek,akik már nem gimnazisták.Velük sokkal jobban érzem magam és ha a gimibe vagyok,úgy érzem,hogy megfulladok.
Elegem van,hogy folyton csak vihognak és kavarnak,az órákon alig csinálunk valamit(pedig egy jó hírű iskoláról van szó).Ezért az értelmetlen órákról eljövök,ha nem írunk dogát vagy valami,de mindig van igazolásom.A dolgozatokat is megírom,önállóan jelentkezek felelésre és félévkor is négy egész fölött volt az átlagom.Szóval nem vagyok rossz tanuló,de úgy érzem,hogy ez az egész nem nekem való.Anya meg folyton vitázik velem,hogy sose lát tanulni és hogy mindig máshol vagyok,nem segítek neki semmit.De ha nem vagyok itthon egész nap,akkor miért én mosogassak el,amikor nem is használtam semmit a konyhából pl.?!
Azt mondja,hogy azért unalmasak az órák,mert nem figyelek.De ha ezek a dolgok nem érdekelnek,akkor nem tudok rájuk odafigyelni...
Mit csináljak,hogy ezt megértse és hagyjon élni?
Andi!
Igen, ez tinikori lázadás ismérve: szarka a világ, a suli, a mosogatás, a minden. Ez ilyen, szerintem a nagytöbbség így, vagy úgy átmegy ezen, de ettől jó emberré válik. Én olyan lusta voltam, mint a dög (imádtam mindig is a mamám, ő is engem, elnézte nekem) és mégis szorgos kisfeleség lettem, nett és konyhatündér, de tényleg. Nem értem, miért kell így rátámadni egy gyerekre, ahogy itt többen tették, ha nem tesz semmi kirívó butaságot. Sőt, tanul, foglalkozik a jövőjével, nem hajnalokig züllik az öribarinőkkel.
39 " ez azért az életkorának köszönhető dacnak is felróható"
Persze, ezzel semmi gond nincs, csak akkor ne várja el, hogy felnőttként kezeljék, mert ahhoz felnőttként kellene viselkednie.
Kétlem,hogy annyi pénzt kapnék nyári munkából,amiből olyan dolgaim lehetnének,mint most.A barátom is elmondta,hogy ő ad pénzt,ne dolgozzak,így több időnk van egymásra és a többi barátainkra.Nem olyan a helyzetem,hogy szükségem lenne egy munkára.
Attól,mert nem takarítok és nem csinálom azt,amit az anyám mond,nem jelenti azt,hogy máshol nem viselkedek felnőttként.
ÉS miben viselkedsz felnőttként?
Mert úgy látszik neked a munka is büdös, és nagyon kényelmes, hogy a pasid mindent megvesz neked, de mi lesz ha ő nem lesz?
Kérdező:
Az a legfontosabb, hogy beszélgess anyukáddal, lehet a folyamatos zsörtölődés oka, hogy eltávolodtatok egymástól, és nem is érdekli igazán a mosogatásod, de valamilyen kontaktusba próbál veled kerülni. Azzal talán többet segítesz neki, ha kinyitod a szíved felé és újra olyan lesz a kapcsolatotok, mint talán gyerekkorodban.
A másik, hogy olvass sokat. A következő években kell kiművelned magad, megteremteni saját alapjaidat, amelyek nem elsősorban a tanmenethez, hanem az érdeklődésedhez, és az egyetemes világlátáshoz kapcsolódnak.:)
"nem tesz semmi kirívó butaságot. Sőt, tanul, foglalkozik a jövőjével, nem hajnalokig züllik az öribarinőkkel."
Az, hogy ellóg az órákról, amiket ő nem tart fontosnak nem kirívó butaság? Szerintem az. van, ahol a szülőt veszik elő, ha nem jár be a gyereke és régebben ezért simán ki is rúgták, arról nem beszélve, ha kiderül, hogy hamisak az igazolásai.. Foglalkozik a jövőjével? Nagy foglalkozás ám az, hogy 5 tárgyból talán tanul, de mosogatni nem hajlandó és természetesnek veszi, hogy eltartja a barátja ennyi idősen.. Lehet nem züllik hajnalig ellenben egész nap nincs otthon és a pasijával van.. Gondolom nem együtt tanulnak szorgalmasan..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!