Mit csináljak? Úgy érzem, hogy "kinőttem" a gimiből, de ezt az anyám nem érti
Új barátaim lettek,akik már nem gimnazisták.Velük sokkal jobban érzem magam és ha a gimibe vagyok,úgy érzem,hogy megfulladok.
Elegem van,hogy folyton csak vihognak és kavarnak,az órákon alig csinálunk valamit(pedig egy jó hírű iskoláról van szó).Ezért az értelmetlen órákról eljövök,ha nem írunk dogát vagy valami,de mindig van igazolásom.A dolgozatokat is megírom,önállóan jelentkezek felelésre és félévkor is négy egész fölött volt az átlagom.Szóval nem vagyok rossz tanuló,de úgy érzem,hogy ez az egész nem nekem való.Anya meg folyton vitázik velem,hogy sose lát tanulni és hogy mindig máshol vagyok,nem segítek neki semmit.De ha nem vagyok itthon egész nap,akkor miért én mosogassak el,amikor nem is használtam semmit a konyhából pl.?!
Azt mondja,hogy azért unalmasak az órák,mert nem figyelek.De ha ezek a dolgok nem érdekelnek,akkor nem tudok rájuk odafigyelni...
Mit csináljak,hogy ezt megértse és hagyjon élni?
Megoldanám a dolgot,ha elküldene anya.
Tanulok akkor is,ha nem hallgatom 45 percig a hülyeséget és azt,hogy veszekszik a tanár pár osztálytársammal,legalább nem unom halálra magam.
Mindent meglehet oldani könnyebben.A tennivalót más is eltudja végezni.Akkor miért én szenvedjek?
Ezért az értelmetlen órákról eljövök,ha nem írunk dogát vagy valami,de mindig van igazolásom.
Ennek alapján azt mondom, nem, nem nőttél ki a gimiből, csak úgy érzed. A csalás, a lógás (ez akkor is az, ha igazolva van...) nem az érett gondokodásra utal. Biztos nem ezt akartad hallani, de nekem kamaszlányos anyaként ez a véleményem.
Ha majd a munkahelyeden nem lesznek barátaid, akkor onnan is lógni fogsz?
Gondolom nem várod el otthon, hogy kaja legyen az asztalon vagy a hűtőben, tiszta ruha a szekrényben, tiszta tányér a konyhában.
Te nem kinőtted a gimnáziumot, hanem nem nőttél ki az óvodából. Egy elkényeztetett nyávogós kis tini vagy, aki azt gondolja, hogy körülötte forog a világ.
Nem várom el,hogy legyen itthon kaja és tiszta ruha.Eszem máshol általában,ruháim is vannak a páromnál,de itthon is kimosom a cuccaimat,ha már végképp nincs mit felvenni.
Normális választ is szeretnék,mert eddig szinte csak azt olvastam,hogy szerintetek milyen vagyok...Pedig nem is ismertek.
Anya alig ad pénzt valamire,nem az ő pénzén veszem magamnak a dolgaimat.Szóval el is költözhetnék,de mivel nem vagyok még 18 éves,ezért ez nem ilyen könnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!