Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Úgy érzem,...

Mit csináljak? Úgy érzem, hogy "kinőttem" a gimiből, de ezt az anyám nem érti

Figyelt kérdés

Új barátaim lettek,akik már nem gimnazisták.Velük sokkal jobban érzem magam és ha a gimibe vagyok,úgy érzem,hogy megfulladok.

Elegem van,hogy folyton csak vihognak és kavarnak,az órákon alig csinálunk valamit(pedig egy jó hírű iskoláról van szó).Ezért az értelmetlen órákról eljövök,ha nem írunk dogát vagy valami,de mindig van igazolásom.A dolgozatokat is megírom,önállóan jelentkezek felelésre és félévkor is négy egész fölött volt az átlagom.Szóval nem vagyok rossz tanuló,de úgy érzem,hogy ez az egész nem nekem való.Anya meg folyton vitázik velem,hogy sose lát tanulni és hogy mindig máshol vagyok,nem segítek neki semmit.De ha nem vagyok itthon egész nap,akkor miért én mosogassak el,amikor nem is használtam semmit a konyhából pl.?!

Azt mondja,hogy azért unalmasak az órák,mert nem figyelek.De ha ezek a dolgok nem érdekelnek,akkor nem tudok rájuk odafigyelni...

Mit csináljak,hogy ezt megértse és hagyjon élni?

2013. febr. 27. 15:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/81 anonim ***** válasza:
16%
Mi mindig a suli melletti kocsmába jártunk suli helyett és jé, 3 diplomás 3 nyelven beszélő felsővezető lettem, boldog, szép élettel, megélt fiatalsággal, sok munkával. :)
2013. febr. 27. 16:06
 12/81 A kérdező kommentje:

Megoldanám a dolgot,ha elküldene anya.

Tanulok akkor is,ha nem hallgatom 45 percig a hülyeséget és azt,hogy veszekszik a tanár pár osztálytársammal,legalább nem unom halálra magam.

Mindent meglehet oldani könnyebben.A tennivalót más is eltudja végezni.Akkor miért én szenvedjek?

2013. febr. 27. 16:12
 13/81 anonim ***** válasza:
92%

Ezért az értelmetlen órákról eljövök,ha nem írunk dogát vagy valami,de mindig van igazolásom.

Ennek alapján azt mondom, nem, nem nőttél ki a gimiből, csak úgy érzed. A csalás, a lógás (ez akkor is az, ha igazolva van...) nem az érett gondokodásra utal. Biztos nem ezt akartad hallani, de nekem kamaszlányos anyaként ez a véleményem.

Ha majd a munkahelyeden nem lesznek barátaid, akkor onnan is lógni fogsz?

2013. febr. 27. 16:18
 14/81 Andizsuzsi ***** válasza:
93%

Gondolom nem várod el otthon, hogy kaja legyen az asztalon vagy a hűtőben, tiszta ruha a szekrényben, tiszta tányér a konyhában.

Te nem kinőtted a gimnáziumot, hanem nem nőttél ki az óvodából. Egy elkényeztetett nyávogós kis tini vagy, aki azt gondolja, hogy körülötte forog a világ.

15/81 anonim ***** válasza:
89%
Istenem, de gyerek vagy még...
 16/81 anonim ***** válasza:
85%
Hűha.. Én is 4-es tanuló voltam, lediplomáztam, most csinálom a második diplomám külföldön és mellette dolgozom is.. Volt, hogy lógtam, lusta voltam (nem túl sokszor, de volt).. De a pofám leszakadna, ha ilyen viselkedés mellett kijelenteném, hogy kinőttem a gimiből.. Hogyan nőttél volna ki, mikor az neked az élet, hogy lógsz a suliból, mert nem érdekel, hogy otthon nem segítesz semmit és még neked áll feljebb.. Mit gondolsz kölyök, hogy ingyen van az életed? A szüleid dolgoznak, keresik a pénzt, amiből enni kapsz, te meg nem csinálsz semmit még csak suliba se jársz rendesen.. Mit szólnál, ah anyukád azt mondaná, nem főz rád, nem fizet neked, nem vesz neked semmit, mert úgyse lát egész nap.. Ő is megteheti nem csak te, hogy nem mosogatsz, mert nem vagy otthon.. ha ennyire nem veszed komolyan az életet, ennyire nem érdekel a suli, akkor hagyd ott a sulit és menny dolgozni.. Úgyis kinőtted a gimit.. Mit gondolsz, majd jó eredményekkel továbbtanulsz? Ott mi lesz.. Elárulom az egyetemen is a tantárgyak jó része olyan, ami nem annyira lényeges a szak szempontjából mégis vizsgázni kell belőle.. ott is veszekednek az emberek, ott se szeret mindenki mindenkit.. Majd azt is ott hagyod.. Aztán majd a munkát is.. Gondolkodj el egy picit.. nem bántani akarlak, de akkor leszel majd nagy gyerek, ha rájössz az élet nem ingyen van, tanulni magad miatt tanulsz és sok olyan dolog van, aminek néha nem látod hasznát, de meg kell csinálni, mert ez a dolgod.. Neked, most a gimi a munkahelyed.. Ha majd megcsináltad mehetsz egyetemre, dolgozhatsz.. A barátaid azért élnek úgy, ahogy mert ők is végigszenvedték a gimit..Majd ha elvégezted élhetsz te is úgy.. Addig viszont a szüleidtől függsz, ha csak nem dolgozol, amit kétlek.. Amíg pedig ez így van legyél hálás nekik.. Mert kapsz enni, van ruhád, segítenek és támogatnak..
2013. febr. 27. 16:27
 17/81 A kérdező kommentje:

Nem várom el,hogy legyen itthon kaja és tiszta ruha.Eszem máshol általában,ruháim is vannak a páromnál,de itthon is kimosom a cuccaimat,ha már végképp nincs mit felvenni.

Normális választ is szeretnék,mert eddig szinte csak azt olvastam,hogy szerintetek milyen vagyok...Pedig nem is ismertek.

Anya alig ad pénzt valamire,nem az ő pénzén veszem magamnak a dolgaimat.Szóval el is költözhetnék,de mivel nem vagyok még 18 éves,ezért ez nem ilyen könnyű.

2013. febr. 27. 16:30
 18/81 anonim ***** válasza:
66%
Ha lenne gyerekem és ilyen mint te biztos beleverném a fejét a falba. Kajálni meg aludni hazajársz, de nem akarsz csinálni semmit, csak boldogan élni a nyavalyás életedet, meg szórakozni. Majd valaki megdug, szülsz egy gyereket 20 évesen, 30 éves korodra elhízottan senkinek nem fogsz kelleni, iskolázatlanság végett nem kapsz majd rendes munkát és közmunkával keresed a pénzt a kábítószerre. Majd akkor gondolj rá milyen tróger voltál :D
2013. febr. 27. 16:30
 19/81 anonim válasza:
91%
Mar bocs de en egyetertek a letobb elottem szoloval. 19 vagyok ,elvegeztem a gimit ugy hogy minden evben kituno lettem. Nekem tenyleg lenne okom dicsekedni. Szerintem jobb ha nem logsz a gimibol ,mert amugy is csak fele annyit kell oda jarni mint altalanosba. Es ha azt szeretned hogy ne utcaseprokent vegezd ,akkor jobb ha az ,,ertelmetlen'' orakra is bejarsz. Amugy ameddig a szuleidnel laksz es mar -elvileg- nagy gyereknek szamitasz igazan mosogathatnal. Nem kopik el tole a kezed. Mosogatas utan tanulhatsz es majd este alszol. Kesz.
2013. febr. 27. 16:31
 20/81 anonim ***** válasza:
90%
Akkor kinek a pénzén veszed? A párodén? Gratulálok..
2013. febr. 27. 16:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!