Mit csináljak? Úgy érzem, hogy "kinőttem" a gimiből, de ezt az anyám nem érti
Új barátaim lettek,akik már nem gimnazisták.Velük sokkal jobban érzem magam és ha a gimibe vagyok,úgy érzem,hogy megfulladok.
Elegem van,hogy folyton csak vihognak és kavarnak,az órákon alig csinálunk valamit(pedig egy jó hírű iskoláról van szó).Ezért az értelmetlen órákról eljövök,ha nem írunk dogát vagy valami,de mindig van igazolásom.A dolgozatokat is megírom,önállóan jelentkezek felelésre és félévkor is négy egész fölött volt az átlagom.Szóval nem vagyok rossz tanuló,de úgy érzem,hogy ez az egész nem nekem való.Anya meg folyton vitázik velem,hogy sose lát tanulni és hogy mindig máshol vagyok,nem segítek neki semmit.De ha nem vagyok itthon egész nap,akkor miért én mosogassak el,amikor nem is használtam semmit a konyhából pl.?!
Azt mondja,hogy azért unalmasak az órák,mert nem figyelek.De ha ezek a dolgok nem érdekelnek,akkor nem tudok rájuk odafigyelni...
Mit csináljak,hogy ezt megértse és hagyjon élni?
"de itthon is kimosom a cuccaimat,ha már végképp nincs mit felvenni."
Tehát használsz áramot, vizet, mosószert. Elmondanád hogy ezt hol osztogatják ingyen, mert mennék én is oda.
"Normális választ is szeretnék"
Normális választ normális kérdésre lehet adni, egy hisztis nyafogós tinit nem lehet komolyan venni.
"Anya alig ad pénzt valamire"
Alig... tehát valamit ad... de őszintén szólva én se szórnám két kézzel a pénzt egy olyan gyerekre, aki arra sem képes, hogy egy picit legalább levenne valami terhet a vállamról és segítene... vagy legalább kapnék tőle két kedves szót.
",nem az ő pénzén veszem magamnak a dolgaimat."
Á, szóval akkor dolgozol, ugye?
29- neked sem lehet könnyű
Na, róluk beszéltem.:)
Nem baj, hogy ilyenek vagytok, de ne ítélkeztetek volna elsőre erről a szerencsétlen gyerekről. Így bújik ki a szög.
hehe, kispolgári?
Nem.
de gondold végig: lóg, csal, igazolást hamisít.
Oké, jól tanul, tehát lehet, hogy egyszer tanár lesz vagy orvos.
Akarod, hogy ilyen tanítsa a gyereked, ha nem tetszik neki a kölök, tegyen rá magasról, mert van ilyen lehetőség?
Vagy te odakerülsz hozzá betegnek, és ő azt mondja, ma nincs kedvem, hát nem foglalkozom veled?
Az életben sokminden nem kedv kérdése.
33: Mivel nem ismerjük, csak az általa adott információk alapján lehet megítélni.
Eszerint mindenki hülye csak ő az ész, ami nem tetszik neki azt nem csinálja. Ettől nem lett szimpatikus.
A másik ami úgy látom nem csak nekem csípi a szemem:"De ha nem vagyok itthon egész nap,akkor miért én mosogassak el,amikor nem is használtam semmit a konyhából pl.?! "
Ez egy tipikusan önző hisztis tini nyafogása, mert aki érett gondolkodású, az tudja, hogy egy családi közösségben egymást segítjük. Én megfőzök, megesszük, amíg elmosogatok a gyerekek kiporszívóznak és elpakolnak. Nem minden tányért én koszoltam össze, és nem mindent a gyerekek hagytak szét amit elraknak. Én kifizetem a villanyszámlát és a vizet, hogy lehessen ruhát mosni, a gyerekek kiteregetik az én ruhámat is. Nem megkövetelem tőlük, hanem természetes mindenkinek az, hogy valahogyan hozzájárul ahhoz, hogy a család működjön és senki ne legyen a másik cselédje.
Az autóhitel egy részét ne fizessem én?!Elvégre engem is vittek a kocsival néha-néha...
Jesszusom...hogy lehet valaki ilyen?!Előre sajnálom a gyerekedet.
Igen,anya kb. annyi pénzt ad,amiből a különóráimat ki tudom fizetni.Semmi nem tudok mellette venni.Mégis mit dolgoznék?
A barátom ad pénzt és vesz ajándékokat.
Kedves 62%os!
Itt nem arról van szó, hogy egy tininek rossz a kapcsolata az anyjával. A tinik többségének nem valami fényes. Itt a magát felnőttnek vélő fiatal hozzáállásával a világgal szemben, az a probléma.
Sz@r az iskola - ami szerinte is egy jónevű iskola
sz@rok a tanárok és a többi iskolás is - csak ő kiváló
sz@r az anyja, mert elvárná, hogy egyrészt időnként otthon legyen, másrészt elvárna némi segítséget is
És a miért csináljam meg, ha van más is, aki megcsinálhatja - na ez volt az, ami nálam kiverte a biztosítékot. És szerintem másnál is.
Igen, ez egy tipikus tini viselkedés. De akkor ne verje itt magát, hogy ő hú de felnőtt. Nem az.
Kíváncsi lennék rá, ha elmegy egy jó egyetemre, akkor a kollégiumban vagy albérletben ki fog utána takarítani.
34: De, képzeld van kettő és leírtam a 36-os válaszban, hogy milyen is nálunk..... Ma együtt megcsináltunk mindent, ők elvonultak játszani, úgyhogy nekem nincs okom őket piszkálni semmiért, én sem vagyok kifacsart citrom mert nem minden teher rajtam van, és most van időm netezgetni.
Szent a béke, szemben azokkal a családokkal, ahol patikamérlegen mérik, hogy ki használta a tányért és akkor kinek is kell elmosogatnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!