Mit csináljak? Úgy érzem, hogy "kinőttem" a gimiből, de ezt az anyám nem érti
Új barátaim lettek,akik már nem gimnazisták.Velük sokkal jobban érzem magam és ha a gimibe vagyok,úgy érzem,hogy megfulladok.
Elegem van,hogy folyton csak vihognak és kavarnak,az órákon alig csinálunk valamit(pedig egy jó hírű iskoláról van szó).Ezért az értelmetlen órákról eljövök,ha nem írunk dogát vagy valami,de mindig van igazolásom.A dolgozatokat is megírom,önállóan jelentkezek felelésre és félévkor is négy egész fölött volt az átlagom.Szóval nem vagyok rossz tanuló,de úgy érzem,hogy ez az egész nem nekem való.Anya meg folyton vitázik velem,hogy sose lát tanulni és hogy mindig máshol vagyok,nem segítek neki semmit.De ha nem vagyok itthon egész nap,akkor miért én mosogassak el,amikor nem is használtam semmit a konyhából pl.?!
Azt mondja,hogy azért unalmasak az órák,mert nem figyelek.De ha ezek a dolgok nem érdekelnek,akkor nem tudok rájuk odafigyelni...
Mit csináljak,hogy ezt megértse és hagyjon élni?
"De ha nem vagyok itthon egész nap,akkor miért én mosogassak el,amikor nem is használtam semmit a konyhából pl.?! "
Azért, amiért anyád évekig mosta a szaros seggedet, pedig nem is ő szart be. Meg azért, mert elméletileg te már "felnőttél" és az emberek mikor együtt élnek, akkor nem egymásra mutogatnak, hogy más is meg tudja csinálni, miért pont én?? Legalábbis a felnőttek nem így szoktak.
Azért nagynak érzed most magad, hogy neked nem is kell anyád, de ha kicsit csendbe belegondolsz, hogy ha nem lenne, meg semmi más se lenne, ami hozzátartozik, tőle van ház, ágy, wc papír, ennivaló, fűtés, meleg víz, iskolatáska stb. akkor elég nagy szarban lennél, mert a "párod"nak senkije nem vagy, és megun mehetnél a híd alá csövezni üres hassal, de anyád az ameddig él az anyád lesz és számíthatsz rá, még ha te hülyének is nézed, meg fel sem tűnik mit költ rád.
Én is nagypofájú voltam, míg otthon laktam, aztán most saját lakásban vagyok és kicsit jobban átlátom, hogy mennyibe is került az otthon, csak, hogy "vagyok".
Nem jókedvemből járok haza,elhihetitek.De már írtam,hogy nem vagyok 18 éves,szóval addig nem is költözhetek sehová.
Nem tervezem,hogy 30 éves koromra elhízok,de hát kinek mik a céljai...
Nem annyiból állnak a napjaim,hogy suli,aztán jövök haza.Keveset vagyok itthon és akkor is próbálok tanulni vagy pihenni,nem a koszos tányérokat pakolgatni és takarítani.
Szerinted anyukád munkából hazaérve nem pihenne szívesen?
minél többet írsz, annál inkább igazolod, mennyire gyerek vagy.
És de, elmúltál 16, nem vagy tanköteles, elhúzhatsz otthonról. Boldogulj, ahogy tudsz.
Istenem, mennyi kispolgár. A gimiben ezek voltak, akiktől a hideg rázott, minden szabályt mindig betartottak, soha egyetlen saját gondolatuk nem volt, csak amit betanultak, mostanra a fele elvált nyelvtanár pár 10 négyzetméteres (jobb esetben újépítésű) lakásban tengődve, a másik irodista, akinek az élete...jaj, bele sem gondolok...
Kérdező, van olyan, hogy kinövöd a gimit, ez nem is lehet nehéz, ismerve a mai tinik képességeit és kapacitásait, azért természetesen figyelj a jegyekre (azokra, amiket viszel), anyukáddal legyen jó a kapcsolatod, ha már nem segítesz otthon, legyen célod és érettségi után, remélem valami jó egyetemre jelentkezel és élvezd majd a fiatalságodat.:)
Olvasd el még egyszer, mit és hogyan írt le a kérdező. Akiben ez ilyen agresszív módon értelmeződik, az szerintem egyszerűen projektál.
Mit írt a kérdező:
1- nem érzi jól magát a butagyerek társai közt, vannak idősebb haverjai
2-az anyjának semmilyen bensőséges kapcsolata neincs a tini lányával, ezzel szemben bszogatja (nem tudhatjuk, mi volt előbb, egy gyerek nem magától lesz ilyen, vagy olyan) Nálam belefér, hogy egy tini lusta legyen. Ellenben volt itt olyan, aki ezért beleverte volna a gyereke fejét a falba WTF????
3-leírta, jól tanul, azokra a jegyekre figyel leginkább, amiket visz
4-f tanárok f óráira nem jár be (megértem, nekem is voltak elképesztő tanáraim, én sem jártam be, pedig igazolásom sem volt)
Tanul, teljesít, az anyjával rossz a kapcsolata. A válaszolók jönnek itt a étel-ital-ingyen ellátás megbecsülésével, amihez csak gratulálni tudok... nem kommentálom, mert baromira elszomorító.
Közben a sok barom gyerek (talán egy-kettő az itt ordenáréskodó válaszolóé), egy könyvet nem vesz a kezébe, ribanckodik, felszínes életet él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!