Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy teheti ezt az anyám?...

Hogy teheti ezt az anyám? Hogyan árulhatja el így valaki emlékét?

Figyelt kérdés
Az "apám" vagyis a pasi aki megcsinált lelépett mikor pár hónapos voltam. Utána lett egy nevelőapám, sajnos ő meghalt pár éve. Az "apám" kb. egy éve bukkant fel, szeretne velem családosdit játszani. Én erre nem vagyok vevő. Anyám kezdetektől mondogatta, hogy adjak neki egy esélyt, mert nem úgy voltak a dolgok ahogy én képzelem. (utána elmondta mi történt, hát engem nem győzött meg, hogy ez ok lenne arra hogy elhagyott). Most ezek ketten összejöttek. Nekem felfordul tőlük a gyomrom. Nem értem hogy lehet valakivel együtt lenni, összefeküdni, aki egyszer már átverte, nem is kicsit. Hétvégére is hármasban akartak programot, és még én voltam a sz.r anyám szemében, hogy keresztbe teszek a terveiknek. De hogy a fenébe mennék már velük akárhová, úgy mint anno a nevelőapámmal tettük? Nem értem anyám hogy képes most visszamenni ahhoz aki előtte volt, szerintem ezzel elárulja az emlékét, olyan mintha nem is szerette volna, csak talált egy balekot (mármint szerinte) aki nevelte a gyerekét és vele volt, míg a másik az isten tudja mit csinált. Én ebben nem veszek részt az biztos.

2013. febr. 27. 09:18
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
95%
A te döntésed. Én azt mondom, hogy anyád és apád kapcsolata nem tartozik rád. Ha nekik ez így jó, így jó. Azt viszont, hogy személy szerint te kit tisztelt és szeretsz, és kivel nem kívánsz szorosabb kapcsolatot kialakítani, a te döntésed. És ezt nekik kell tiszteletben tartaniuk. Ha ők így boldogok, éljenek boldogul. Ha neked nem szimpatikus apád és nem akarsz tőle semmit, semmilyen viszonyt sem, az meg a te döntésed. Kényszeríteni sem őket, sem téged nem lehet semmire. Én a helyedben nem vitatkoznék anyámmal, hogy mit csinál. Csináljon, amit akar. Mindenkinek joga van úgy elszúrni az életét, ahogy akarja! Ezt ne feledd! Te pedig élj úgy, ahogy te helyesnek látod!
2013. febr. 27. 09:32
 2/24 A kérdező kommentje:
Csak sajnos engem is érint. Még 16 vagyok, szóval még legalább két évig itthon élek. Nem akarom, hogy itt legyen, lehet később össze is akarnak költözni. Bár lehet lelép megint.
2013. febr. 27. 09:35
 3/24 anonim ***** válasza:
70%

SZerintem igazad van, anyád nincs az eszénél, ha képes visszamenni olyanhoz, aki már egyszer átverte.

Ha nem akarsz közösködni vele, ahhoz természetesen jogod van.

2013. febr. 27. 09:37
 4/24 anonim ***** válasza:
57%

Tudod! Élni és élni hagyni!

Ne szólj bele az anyukát életébe és cserébe majd ő sem fog a tiédbe.

Tudom, hogy le fognak pontozni, de ne a gyerek mondja meg kivel élhet a szülő és a szülő se mondja meg kivel élhet a gyereke.

Lehet, hogy a mamád már csalódott ebbe az emberbe, de lehet azóta megváltozott, lehet ő volt az életében a "nagy szerelem", te megtiltanád neki, hogy boldog legyen?

Lehet ujra csalódni fog, de ha meg sem próbálja akkor biztos nem fog sikerülni!

Neki is joga van boldognak lenni. Ráadásul még próbálkoznak is téged bevonni a családi életbe, mit akarsz még?

2013. febr. 27. 09:53
 5/24 A kérdező kommentje:
Mit akarok? Pont azt, hogy legalább engem hagyjon ki. Nekem ehhez a pasihoz semmi közöm. Éppen ott volt mikor megfogantam. Lehetett volna másik több millió. Mert ezen kívül semmit nem tett értem, ez meg kb. semmi. Lehet szerelmes, nem értem, még nem voltam, de ha ilyen szintű agybajjal jár, akkor nem is akarok az lenni. Bár szerintem nem törvényszerű. Az önbecsülés azért legyen már mindenkinek fontosabb. De oké, akkor legyenek együtt. De szerintem meg annyira legyen rám is tekintettel, hogy úgy intézi, hogy nekem nem kell ezt végig asszisztálnom. Szerinted milyen érzés az hogy azt a pasit aki sz.rt rám, ide hozza abba a házba, ahol azzal a férfival éltünk aki nevelt, szeretett? Ha ilyen nagyon szerelmes, akkor is várhatna még 2 évet, és akkor lelépek valahova, legyenek boldogok, ha neki ez kell
2013. febr. 27. 10:05
 6/24 anonim ***** válasza:
0%

nézd,én megértelek,voltam már 16 éves,tudom ilyenkor milyen felfokozott idegállapotba tud kerülni az ember,és minden valahogy sokkal nagyobbnak,rosszabbanka stb tűnik. de mivel már 2x annyi vagyok mint te,sok mindenen átmentem,anya is vagyok szóval sztem a helyzet a következő: édesanyád szereti apukádat. valószinű mindig is szerette attól függetlenül h elhagyott titeket. te is leszel majd szerelmes, ez az érzés nem olyan h ésszel irányitható. vannak érzések amik nem múlnak el teljesen. itt is ez lehet a helyzet. ettől függetlenül biztos h anyukád a nevelőapukádat is szerette,valószinűleg sokkal jobban mint apukádat,hisz évekig vele volt. bármilyen nehéz is próbáld megérteni őt. ráadásul biztos vagyok benne h a legjobbat akarja neked mégiscsak ez az ember az apukád,én is azt mondom adj neki egy esélyt! nem kivánhatod anyukádtól h mostmár maradjon egyedül. apukáddal pedig multjuk van,és összeköti őket a te személyed.

nem kell megjátszanod magad,amit én tudok tanácsolni: üljetek le 3-an,és te mond el amit érzel. igy ahoyg leirtad,és h mi fáj,és h ők is legyenek őszinték. nem lesz könnyű,de te kiadod a fájdalmad,ők meg megtudják voltaképpen mi zajlik benned. és mivel ők felnőttek,tudni fogják h oldható meg ez a helyzet.

ha csak duzzogsz nem tudják mi a baj. 16 vagy,nem kisbaba már. ha nem megy szemtől szemben,irj egy levelet nekik

2013. febr. 27. 10:13
 7/24 anonim ***** válasza:
49%
ráadásul mint irod a nevelőapukád évek óta nincs már veletek, apukád meg csak 1 éve,vagyis anyukád igenis meggyászolta,tisztelte az emlékét,tekintettel volt rád stb. ha szereted anyukádat,te is a legjobbat akarod neki nem? h boldog legyen. ah vele,hát vele. egy apa nagy kincs,adj neki esélyt.lehet nem megy egyik napról a másikra,de ahogy telik az idő,ahogy érettebb leszel másképp fogod látni. ha ne adjisten kersuetbe teszel nekik,és szétmennek,attól jobb lenne neked? anyukád újra egyedül lenne és újra boldogtalan lenne. nőj felé a helyzethez. nyújts békejobbot,azután majd meglátod
2013. febr. 27. 10:18
 8/24 anonim ***** válasza:
41%
Megkérdezhetem milyen körülmények játszottak közre, amikor apukád elhagyott titeket, h ennyire ki vagy bukva anyukád viselkedése miatt?
2013. febr. 27. 10:20
 9/24 A kérdező kommentje:

Én azt aláírom hogy ilyen ügyekben még tapasztalatlan vagyok. Viszont már kis hülyegyerek sem vagyok. Szerintem az akkor sem normális dolog, hogy valaki elhagy valakit, valakiket, aztán évek múlva szépen visszajön, mintha egy órára ment volna el. Ezek meg kb. ezt csinálják. Mikor felbukkant akkor is rögtön az volt, hogy adjak neki egy esélyt. Oké, adhatnék, de miért? Mi értelme? Volt egy normális apám, rá nincs szükségem.

Egyébként ha bárki mással jönne össze aki megbecsüli, az nem zavarna. Tudom, hogy nem állt meg a világ, attól hogy meghalt a férje, neki is joga van tovább lépni. Ezt felfogom. Csak szerintem ez a tovább lépés nem azt jelenti, hogy a múltból előrángat egy pasit. És ha ilyen szerelmes, mi lett volna ha a nevelő apám él? Akkor is ezt a pasit választja, vagy mi, csak azért mert ő most visszajött.

Nekem nem kell. Ha nála találkoznak, nekem nem kell látnom akkor elviselem hogy ez van, mert tenni nem tudok ellene. De hagyjanak engem ki ebből az egészből, én nem akarom még csak látni sem. Kettőjüket együtt főleg nem.

2013. febr. 27. 10:24
 10/24 A kérdező kommentje:
A szülők tettek állítólag keresztbe nekik. De szerintem ez nem indok. Ha valaki szeret egy nőt, aki a gyerekét várja, az ne válassza a könnyebb utat, hanem akkor tegyen meg értük mindent. Ha nagyon akar velünk maradhatott volna. Nem akart. Ennyiről volt szó. Nem vagyok kibukva, nem utálom vagy ilyenek, egyszerűen nem érdekel, semmi közöm hozzá. Attól nem apa valaki,hogy megcsinál egy gyereket.
2013. febr. 27. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!