Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy teheti ezt az anyám?...

Hogy teheti ezt az anyám? Hogyan árulhatja el így valaki emlékét?

Figyelt kérdés
Az "apám" vagyis a pasi aki megcsinált lelépett mikor pár hónapos voltam. Utána lett egy nevelőapám, sajnos ő meghalt pár éve. Az "apám" kb. egy éve bukkant fel, szeretne velem családosdit játszani. Én erre nem vagyok vevő. Anyám kezdetektől mondogatta, hogy adjak neki egy esélyt, mert nem úgy voltak a dolgok ahogy én képzelem. (utána elmondta mi történt, hát engem nem győzött meg, hogy ez ok lenne arra hogy elhagyott). Most ezek ketten összejöttek. Nekem felfordul tőlük a gyomrom. Nem értem hogy lehet valakivel együtt lenni, összefeküdni, aki egyszer már átverte, nem is kicsit. Hétvégére is hármasban akartak programot, és még én voltam a sz.r anyám szemében, hogy keresztbe teszek a terveiknek. De hogy a fenébe mennék már velük akárhová, úgy mint anno a nevelőapámmal tettük? Nem értem anyám hogy képes most visszamenni ahhoz aki előtte volt, szerintem ezzel elárulja az emlékét, olyan mintha nem is szerette volna, csak talált egy balekot (mármint szerinte) aki nevelte a gyerekét és vele volt, míg a másik az isten tudja mit csinált. Én ebben nem veszek részt az biztos.

2013. febr. 27. 09:18
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
78%

Tudod, az, hogy annak idején mi történt köztük az ő titkuk marad, Neked lehet, hogy csak magyarázkodnak. Nem biztos, hogy olyan egyszerű ez, hogy ő csak megcsinált és lelépett, nem is hinnéd, miken csúsznak el kapcsolatok. És ne feledd, általában két emberen múlik, tehát biztos anyukád is hibás volt, csak ezzel sosem dicsekedett neked korábban...

Csaknem felnőtt ember vagy, próbáld meg úgy is kezelni ezt a helyzetet, mert a jelenlegi viselkedésed kb. óvodás szintű. Adj egy esélyt édesapádnak, ezzel nem tiporjátok sárba a nevelőapád emlékét. Ő sajnos elment, a hozzátartozóknak ilyenkor tovább kell lépni, ezt a te korodban biztos nagyon nehéz még elfogadni.

De gondolj csak bele, anyukád fiatal még, szüksége van társra az életben. Az édesapáddal azért csak nem véletlenül jött össze, ahogy Te feltételezed, biztos szerette, kötődik hozzá, tán ma is szereti. Az eltelt idő alatt pedig mindketten sokat változtak, ami nem ment 16 éve, az lehet, hogy most összejöhet, adj nekik egy esélyt.

Senki nem várja el, hogy színészkedj, vagy sárba tipord apukád emlékét, csak ne légy ellenséges a szüleiddel! :)

2013. febr. 27. 10:28
 12/24 anonim ***** válasza:
63%

ebbe nem szólhatsz bele. nem tilthatod ki anyukád házából. biztos vagyok benne h nem jöttek volna össze ha a nevelőapukád él. ezt ne is feltételezd anyukádról ha apukád kellett volna mindig neki és nem szerette volna a nevelőapukádat,akkor rögtön a halála után előrángatta volna apukádat. na akkor érteném meg ezt a hozzáállásod. és tényleg hagyd abba a duzzogást,pont h nem azt irtam h hülye vagy hanem h már majdnem felnőtt,úgy is kéne viselkedned. anyukád ha szeretik egymást együtt maradnak és együtt is fognak élni talán még hozzá is emgy feleségül. attól h valaki fiatalon 16 éve hozott egy döntést,még lehet jó ember.

van olyan a családban akivel erről tudsz beszélni? anyukád anyukája pl? ő biztosan sokat tud az egészről

2013. febr. 27. 10:31
 13/24 A kérdező kommentje:

Engem az, hogy mi volt a múltban nem nagyon érdekel. Lehet nekik kettőjüknek voltak problémáik, de attól még nem kellett volna lelépni. Nem egy haverom van akinek a szülei szétmentek, de az apjuk képben maradt. Nekem erre nincs elfogadható indok. És az ő kapcsolatukat is máshogy nézném, ha így történt volna. Hisz akkor nem lelépett, csak nem tudtak valamit megoldani, ezért külön mentek. Ilyen esetben elhiszem, hogy évek múlva újra lehet próbálni, mert változtak.

Mint már írtam azt nem várnám el, hogy egyedül maradjon. Nem akarom hogy boldogtalan legyen, csak ne vele, hanem mással.

2013. febr. 27. 10:34
 14/24 anonim ***** válasza:
75%

nos,ha a szülők tettek keresztbe akkor pláne nem egyszerű a helyzet. lehet h apukád vállalt volna,de: tanult,nem volt pénze,szülei nem segitettek,nyomták h inkább tanuljon,lehet megfenyegették h kidobják stb. lehet h anyud szülei meg nem akarták h ők együtt legyenek,elmarták stb. nem tudom hány évesek voltak akkor amikor fogantál,minél fiatalabbak,annál inkább függhettek a szüleiktől

amúgy meg: anno a szülők megakadályozták h boldogok legyenek-anyukád is!- te pedig most ugyanezt teszed velük.

nem szép tőled

2013. febr. 27. 10:34
 15/24 A kérdező kommentje:
A családnak sem tetszik. Egyedül az úgymond mostoha nagyim mondja azt, hogy várjam meg mi történik, lehet jó lesz. De ő meg azért mert ilyen beállítottságú. Mindenből és mindenkiből a legjobbat feltételezi.
2013. febr. 27. 10:37
 16/24 A kérdező kommentje:
Nem voltak már olyan fiatalok. Anyám 23 évesen szült, apám is kb. ilyen korú lehet. Ha én akarok valamit, pláne ha egy gyerekről van szó, akkor akárki akármit mondhat, tehet. Normális ember így gondolkodik, nem kifogásokat keres. Ha született volna gyereke azóta akkor tuti nem jelentkezik be ennyi év után. Gondolom most egyszerűbb lenne így családosdit játszani. Végül is anyám is jó nő még most is, könnyű elővenni a régen kidobott játékokat.
2013. febr. 27. 10:40
 17/24 anonim ***** válasza:
13%

Mivel a nevelőapádat csecsemú korodtól ismerted, így ő az apád, neked a biológiai apáddal kapcsolatban nincsenek emlékeid.

Anyukád ettől nem rosszabb és nem is jobb. Egyszerűen csak egyedül van, gyerekkel nehéz ismerkedni, támaszra vágyik a biológiai apád lehet, hogy lehiggadt.

Viszont anyád menekül a gyász elől, lehet, ogy őt eleve már az sokkolta, hogy a biológiai apád elhagyott, kicsit megtört ettől. Így nem érzi át, hogy téged bánt az életcsapás ami ért.

Két malomban őröltök, a te és az ő érzései mások és az emlékek is. Anyukád nem elég intelligens, sajnos.

Nem tudom hány éves vagy, ha elég idős vagy próbálj arra koncentrálni, hogy saját társad legyen. A saját életed lehet már más.

2013. febr. 27. 10:43
 18/24 anonim ***** válasza:
50%

Mindenki azt mondja fogadd el apádat, én inkább azt hogy tűrd meg :)

Ne foglalkozz vele, hagyd őket ketten, csináljanak amit akarnak.

Valószínűleg elkerülhetetlen lesz hogy időről időre találkozz kettejükkel együtt, de viseld felnőttként.

Emeld fel a fejed, mutasd meg hogy te vagy az aki leereszkedik hozzájuk, és nem nekik kell hozzád!

Tudom miről beszélek, engem kitagadott anyám a férjem miatt (egyébként lehet apád is ilyesmi miatt lépett le, én kitartottam a párom mellett). Néha-néha összefutok anyámmal, hiába gyűlölöm, kedves mosollyal ráköszönök mindig. Sosem köszön vissza, de látszik rajta hogy mindjárt robban.

Valami élvezet :))

2013. febr. 27. 10:56
 19/24 anonim ***** válasza:
80%
Hmm. Én a 25 éve lelépett és 20 éve nem látott anyámat hajtottam el a fenébe amikor vissza akart somfordálni az életembe, u.h. értem amit érzel, én is apám elleni árulásnak éltem volna meg ha szóbaállok vele. A különbség annyi, hogy én már családos felnőtt ember vagyok, a te helyzeted ilyen szempontból bonyolultabb. Mivel kénytelen leszel együttélni a helyzettel ezért az aktiv hadakozásnak sok haszna nem lesz, egyetértve az előttem szólóval felnőttként viselkedve fogadd el, hogy ez a helyzet, de nem kell tevékenyen részt vállalnod benne.
2013. febr. 27. 11:11
 20/24 anonim ***** válasza:
utolsó, te tuti az vagy, ahol vagytok jópáran (talán 6an vagy 7en) tesók, nem? :) anyuka kiskorban lelépett, apuka nevelte fel a gyerekeket. csak (ha te vagy), emlékszem a sztoridra a kérdésből, meg néhány hsz-ban is rádismertem :)
2013. febr. 27. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!