Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Úgy érzem,...

Mit csináljak? Úgy érzem, hogy "kinőttem" a gimiből, de ezt az anyám nem érti

Figyelt kérdés

Új barátaim lettek,akik már nem gimnazisták.Velük sokkal jobban érzem magam és ha a gimibe vagyok,úgy érzem,hogy megfulladok.

Elegem van,hogy folyton csak vihognak és kavarnak,az órákon alig csinálunk valamit(pedig egy jó hírű iskoláról van szó).Ezért az értelmetlen órákról eljövök,ha nem írunk dogát vagy valami,de mindig van igazolásom.A dolgozatokat is megírom,önállóan jelentkezek felelésre és félévkor is négy egész fölött volt az átlagom.Szóval nem vagyok rossz tanuló,de úgy érzem,hogy ez az egész nem nekem való.Anya meg folyton vitázik velem,hogy sose lát tanulni és hogy mindig máshol vagyok,nem segítek neki semmit.De ha nem vagyok itthon egész nap,akkor miért én mosogassak el,amikor nem is használtam semmit a konyhából pl.?!

Azt mondja,hogy azért unalmasak az órák,mert nem figyelek.De ha ezek a dolgok nem érdekelnek,akkor nem tudok rájuk odafigyelni...

Mit csináljak,hogy ezt megértse és hagyjon élni?

2013. febr. 27. 15:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 anonim ***** válasza:
0%
Nem a kérdező nem felnőtt, de szerintem azok a szuper okos, és szuper érett válaszolók se, akik a teljesen normális, érvekkel, és valódi tényekkel alátámasztott válaszokat lepontozzák, csak azért mert nem mondják azt a kérdezőre, hogy ő a sátán :D Gratulálok, így sokkal hihetőbb, hogy igazatok van, a felnőttség kérdéséről :D
2013. febr. 27. 18:20
 62/81 anonim ***** válasza:
0%
64- projektálás, csak ennyit mondok, és valahol ez is normális... Egyetlen baj ezzel, hogy egy tini lelkivilága elléggé érzékeny terület, nem lehet medvecsapdákkal és vállról indíthatóval rendet tenni benne. És ebben az esetben nem is kell.:)
2013. febr. 27. 18:23
 63/81 anonim ***** válasza:
17%
Ez a pontozgatósdi meg maga az infantilizmus.:) Főleg egy anonim oldalon.:)
2013. febr. 27. 18:25
 64/81 anonim ***** válasza:
87%
64: Ugyan már, nem tök mindegy, hogy ki hogy pontozgat? A regisztráció utáni 3. perctől kezdve én se vettem komolyan. Úgyis este felé jönnek a tinik a gép elé, és az összes szülő le lesz pontozva aki azt merészelte írni, hogy - minő horror és gyermekbántalmazás! - végezhetne némi házimunkát a csemete.
2013. febr. 27. 18:31
 65/81 anonim ***** válasza:
0%
A legfurcsább az, hogy a lepontozó, agresszív tömeg, nem írta le, mit ért el szabáylkövető, minden kihágásmentes életével, én megtettem (nem a mekis parkoló nem nyert, nagyon nem).Pedig a jópélda nagyon kell egy-egy fröcsögő szentbeszéd után. Kérdező, ezek alapján eldöntöd, hogy élsz, miben hiszel.:D
2013. febr. 27. 18:39
 66/81 anonim ***** válasza:
100%
Engem csak az bánt ezzel a kérdéssel, válaszokkal kapcsolatban, hogy mi lenne, ha pl. az én gyerekemről lenne szó.. Alig jár haza, a barátjával lakik, aki pénzeli, nem jár be iskolába rendesen, fölöslegesnek tartja az órákat, felesel velem és azt hiszi, ha nincs otthon nem is kell kivennie a részét a munkából.. Sokkal idősebbekkel barátkozik, akik szerintem még csak tovább is fognak ezen rontani, hiszen nem fogják elzavarni, hogy ne gyere velünk bulizni, lógni, mert iskolában lenne a helyed.. ráadásul ő ettől érzi magát nagynak, jobbnak az átlagnál.. Persze kamasz, de ez akkor is már kissé erős.. Itt pedig csak tovább biztatják egyesek.. Vannak, akik nagyon elnézőek a gyermekükkel, de azért nehogy már az érezze magát rossz szülőnek, aki rámer szólni a gyerekére, hogy ha már végre méltóztatott hazajönni legalább segítsen mosogatni.. meg rászól, hogy figyeljen minden órán.. Én is rászólnék, főleg, ha sose látom, hogy tanulna, márpedig a kérdező anyja nem látja, mert mint írta otthon sincs egész nap.. Ilyen mértékben szerintem ez igenis túlzás, amit a leányzó művel. Ez már nem tini lázadás és, ha az lenne, akkor is inkább rá kellene szólni, nem ráhagyni.. Én úgy gondolom, amíg nem nagykorú, addig igenis meg kéne próbálni nevelni, terelgetni.. Nem normális, hogy egy gyerek nem jár be azokra az órákra, amit nem szeret.. Szerintem ezt nem szabadna támogatni.. Annyi minden lesz még az életben, amit nem fog szeretni, de sajnos muszáj lesz.. Mikor tanulja ezt meg máskor, ha nem az iskolában.. Lehet, hogy jó agya van és jó tanuló.. De ezzel semmire nem fog menni, ha nem tanulja meg tisztelni az embereket, mindent ráhagynak, csak azt csinálja, ami neki tetszik.. Szerintem legalábbis. Nekem ez a véleményem.
2013. febr. 27. 18:50
 67/81 anonim ***** válasza:
91%

Ha én tanácsolnám néhány válaszoló gyerekének, hogy lógjon és hamisítson, mit szólna hozzá?

Ó, és 17 éve férjnél, 16 éves lányom van, diplomás ápoló és mentőtiszt diploma, 106 nm családi ház.

2013. febr. 27. 18:54
 68/81 anonim ***** válasza:
0%

Hogy mi lenne a gyerekből, ha tanulna, odafigyelne a továbbtanulásra, de valamiért elszúrtatok volna valamit KÖZÖSEN a családi életben?

Válasz: sikeres ember!

És szülőként nem hagynád, hogy a lányod ritkán járjon haza, mert nem a házimunkával abajgatnád, hanem azzal, hogy meséljen magárol, engedjen közel magához. Önismereti meditációt tartanál, mi az, ami miatt ennyire elhidegültetek, miért a pasijával vigasztalódik, miért ennyire különc.

Ezt tennétek. Én biztosan.

Nagyon figyelnék rá, nagyon szeretném és a leírt jelenségektől ha megijednék is, nem támadással, hanem öleléssel válaszolnék.

2013. febr. 27. 19:09
 69/81 anonim ***** válasza:
0%
És stopi, megint nem ment az értelmezés! Nem buzdított senki semmire, ez egyszerűen csúsztatás és mondjuk ki: hazugság. Főleg én kardoskodtam amellett, hogy a válaszadókkal ellentétben, hiszem, hogy ember lesz belőle és elutasítom az utcára dobást és társait. És példát soroltam saját múltamból, hogy bizony, tanulás mellett, botrányoktól sújtva is elérhet valamit az ember.
2013. febr. 27. 19:13
 70/81 anonim ***** válasza:
100%

"mit ért el szabáylkövető, minden kihágásmentes életével,"

Mondanám, hogy elértem egy nem gazdag, de pénzügyi problémáktól mentes életet, egy jó beosztást, karriert, normális családot, és amikor a házasságom nem működött tovább akkor nem kellett benne tovább szenvednem mint más ismerős anyukának, hanem ki tudtam lépni, és elvált anyaként is tudok biztosítani a gyerekeknek egy megfelelő életszínvonalat, nincs habzsi-dőzsi, de kaphattak egy-egy egyszerűbb okostelefont, jut különórákra, szórakozásra és jó életünk van.

Mondhatnám ugye, de nem tehetem, mert nem felelek meg a "szabáylkövető, minden kihágásmentes" kritériumodnak.

Ennyi idősen mint a kérdező én is azt hittem, hogy az én s.ggemből süt a nap, egy időben lógtam is a suliból, csak én nem hamisítottam igazolást, egyszerűen nem foglalkoztam vele, majdnem kicsaptak miatta az iskolából. Otthon folyton állt a bál, persze a szüleim is következetlenek voltak ("neked nincs más dolgod csak a tanulás" - "miért nem vagy képes elmosni egy tányért").

Ha jókislány lettem volna, akkor se jutottam volna többre az életemben. DE: marha sok cirkuszt megspórolhattam volna magamnak és a családnak. Cs.sztem el családi kirándulást, ünnepeket, átlagos estéket. Na és mi értelme volt? A nagy büdös semmi azon kívül, hogy mindenki rosszul érezte magát miattam. Nem tartott volna semmiből bejárni arra a pár órára, megspóroltam volna a botrányt, emiatt a korlátozásokat, büntetést, stb.

Az iskoláskori "szenvedés" a munka világával szemben lófütty. Mintha azt magyaráznád valakinek aki járt a Himaláján, hogy de nehéz megmászni a Gellért hegyet.

Szóval a leányzó nyafogását a sulival kapcsolatosan nem tudom komolyan venni, és nem is tudom biztatni, hogy ne járjon be. Felnőtt? Akkor kibírja rinya nélkül is.

Az otthoni házimunkával is ugyanez van. Kis energiabefektetéssel hatalmas haragszomrád hisztiket spórolhattam volna meg. Most, a saját családomnál látom, hogy milyen sokat jelent a nyugodt légkör és mindenkinek milyen jó ha nem b.szogatja a másikat. Aminek persze én voltam a fő okozója. Szóval erre sem mondhatom a kérdezőnek, hogy persze, semmi dolgod, majd ha elköltözöl úgyis elmosogatsz, addig anyád csinálja csak. Ha csak egy picit nem magammal foglalkoztam volna, hanem kidugtam volna a fejem és körbenézek, esetleg figyelek is másokra, akkor talán nem keserítem meg mások - és ezzel a saját életemet is.

2013. febr. 27. 19:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!